خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 11 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سرکه گل محمدی با همت پژوهشگران جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تولید می‌شود

ایسنا | استان‌ها | شنبه، 28 فروردین 1400 - 11:13
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: انجام پژوهش‌های کاربردی روی گیاه ارزشمند گل محمدی توسط محققین گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از جمله مهم‌ترین اهداف کاشت آن در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی بوده که می‌توان به تولید سرکه گل محمدی به عنوان یکی از نتایج این تحقیقات اشاره کرد.
گل،محمدي،گياهان،خراسان،جنوبي،دارويي،تحقيقات،مجتمع،جهاددانشگا ...

ایسنا/خراسان جنوبی عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: انجام پژوهش‌های کاربردی روی گیاه ارزشمند گل محمدی توسط محققین گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از جمله مهم‌ترین اهداف کاشت آن در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی بوده که می‌توان به تولید سرکه گل محمدی به عنوان یکی از نتایج این تحقیقات اشاره کرد.
دکتر مهدی ابراهیمی، امروز شنبه 28 فروردین به رسانه‌ها گفت: کاشت گل محمدی به عنوان یکی از گیاهان استراتژیک استان در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از سال 98 آغاز شده و پیش بینی می‌شود برداشت گل از درختچه‌های یک ساله این گیاه تا اواسط اردیبهشت‌ماه ادامه یابد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: کاشت گل محمدی به عنوان یکی از گیاهان استراتژیک در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان در سال 1398 آغاز شد که در پاییز سال گذشته بیش از 7000 قلمه از بوته‌های یک ساله آن تکثیر شد که با کاشت این قلمه‌ها در سال جاری، سطح زیر کشت آن به بیش از یک هکتار افزایش خواهد یافت.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: با شروع گلدهی بوته‌های سال گذشته از اواسط فروردین‌ماه، عملیات جمع‌آوری و خشک کردن گل و غنچه گل محمدی آغاز شده که پیش‌بینی می شود تا اواسط اردیبهشت‌ماه نیز ادامه یابد.
مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاددانشگاهی خراسان جنوبی افزود: گل محمدی با نام علمی Rosa Damascena یکی از انواع بسیار معطر گل رز است که به صورت گل تازه، گل خشک، غنچه خشک، گلاب و اسانس مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به استفاده از اسانس گل محمدی در صنایع آرایشی، بهداشتی، غذایی و دارویی، بیان کرد: میزان اسانس گل محمدی با توجه به واریته آن ممکن است بین 0.01 تا 0.03 درصد متفاوت باشد؛ سیترانلول، ژرانیول، اوژنول، سیترال، نرول و فارنزول، از جمله مهم‌ترین اجزاء تشکیل دهنده اسانس گل محمدی است.
عضو هیأت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای تولیدکننده گل محمدی در جهان است و برخی از محققین ایران را منشا اولیه این گیاه می‌دانند، ادامه داد: خشکسالی‌های اخیر در خراسان جنوبی و محدودیت منابع آبی از یک طرف و مقاومت گل محمدی به کم آبی آن را به گیاهی مناسب برای اقلیم استان و یکی از گزینه‌های جایگزین برای گیاهان با نیاز آبی بالا تبدیل کرده است.
ابراهیمی اظهار کرد: علاوه شرایط آب و هوایی جنوب خراسان برای تجمع حداکثر اسانس در زمان گلدهی آن در اردیبهشت ماه نیز از دیگر مزایای کاشت گل محمدی در خراسان جنوبی است.
وی یادآور شد: خراسان جنوبی تنها حدود یک درصد از کل تولید گل محمدی در کشور را به خود اختصاص داده که می‌تواند در سال‌های آتی افزایش یابد.
انتهای پیام