رهکار بیفایده افزایش سرمایه بانک مسکن برای رونق ساختوساز
در حالی بانک مسکن، بدهکارترین بانک به بانک مرکزی است که وزیر راه و شهرسازی از پیشنهاد افزایش سرمایه این بانک در قالب لایحه بودجه 98 برای رونق ساخت و ساز خبر داده است. راهکاری که به اعتقاد کارشناسان برای خانهدار کردن مردم بی فایده خواهد بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در نشست شورای معاونان امور مجلس وزارتخانههای و دستگاههای اجرایی با بیان اینکه وزارت راه یکی از وزارتخانههایی است که عملکرد آن تاثیر مستقیمی روی زندگی مردم، سکونت، شهرسازی، مباحث حمل و نقل و مسایل مبتلا به آن دارد، اظهار کرد: به همین دلیل به دنبال یافتن راهحلهایی است که وابستگی به بودجه دولت را کاهش دهد و بتواند منابع را خلق و تجهیز کند و در عین حال سرفصلهایی از نقدینگی را به وجود بیاورد تا به پیشبرد برنامهها منجر شود و بتواند به مطالبات حول برنامههای مصوب پاسخ دهد.
وی با اشاره به دو سرفصل پیشنهادی وزارت راه در لایحه بودجه سال 1398 که یکی افزایش سرمایه بانک مسکن برای تحرک بخشیدن به رونق ساخت و ساز در مسکن و دیگری صندوق توسعه حمل و نقل برای تحرک بخشیدن به حوزه حمل و نقل، افزود:یک پتانسیل خارج از ردیف بودجه را برای بحث مسکن و یک پتانسیل خارج از ردیف بودجه را برای بحث حمل و نقل ایجاد کرده ایم که حمل و نقل را در قالب صندوق توسعه حمل و نقل و مسکن را در قالب افزایش سرمایه بانک مسکن تعریف کردیم که در چند تبصره آنها را در لایحه بودجه 98 آورده ایم که مراحل خود را در مجلس طی کرده و در انتظار تصویب مجلس است.
دولت دو سال پیش در لایحه بودجه سال 95 به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی سرمایه بانک مسکن را از محل داراییهای این وزارتخانه 5000 میلیارد تومان افزایش داد.
در آن زمان انتقادات متعددی به این اقدام دولت که وزیر مستعفی راه و شهرسازی بانی آن بود، شد.
اینکه چرا همچنان بر تداوم انحصارطلبی بانک مسکن در حوزه ساخت و سازها تاکید میشود و این مسئله هیچ منفعتی برای مردم جهت خانهدار شدن در پی نخواهد داشت.