مکتب حاج قاسم؛ نیازمند ترویج/ گام دوم انقلاب چه مدیرانی میخواهد؟
مکتب «حاج قاسم» این روزها بیش از همیشه نیازمند ترویج و تبلیغ است؛ اما بهواقع، مدیران گام دوم انقلاب باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟

مکتب «حاج قاسم» این روزها بیش از همیشه نیازمند ترویج و تبلیغ است؛ اما بهواقع، مدیران گام دوم انقلاب باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟
خبرگزاری فارس- سمنان: رهبر معظم انقلاب درباره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی جمله معروفی دارند که سرآغاز بررسی سیره این شهید والامقام است؛ آنجا که میفرمایند «او نمونه برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی (ره) بود».
سالها تلاش این سپهبد شهید، آن هم در اوج اخلاص و ولایتمداری، از او جای یک شخصیت نظامی یا نهایتاً سیاسی، یک مکتب ماندگار ساخت تا امام جامعه دربارهاش تأکید کند که باید «سردار شهید عزیز را با چشم یک مکتب، یک راه، یک مدرسه درسآموز نگاه کنیم».
اما این روزها که در تکاپوی گام دوم انقلاب اسلامی و در سرآغاز قرنی جدید قرار داریم، مکتب «حاج قاسم» بیش از همیشه نیازمند ترویج و تبلیغ است و مدیران گام دوم انقلاب باید ویژگیهایی داشته باشند تا در این مکتب جای گیرند.
اخلاص و سادگی حاج قاسم در میان نیروهایش زبانزد است
شهید سلیمانی؛ الگویی برای مدیران
حجتالاسلام مصطفی فاطمیبصیر، امام جمعه سرخه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سرخه ضمن اشاره به جایگاه ویژه سردار شهید سلیمانی در جبهه مقاومت اظهار کرد: امروز یکی از گفتمانهای مهم در ادبیات انقلاب اسلامی، گفتمان مقاومت است.
وی اضافه کرد: بنمایه و جانمایه بیانیه گام دوم انقلاب که نگاهی عمیق و دقیق به فرصتها و چالشها محسوب میشود، از گفتمان مقاومت و پایداری برگرفته شده است.
امام جمعه سرخه تصریح کرد: با لطف خداوند متعال، چند دهه از گفتمان مقاومت و نهادینه کردن این گفتمان عزتمند در منطقه میگذرد و با نگاهی به جنبشهای انقلابی، گروههای حماسی و انقلابی در منطقه میتوان دریافت این گروهها از روحیه انقلابی با محوریت گفتمان مقاومت برخوردارند و برابر استکبار و نظام فاسد سلطه ایستادهاند.
فاطمیبصیر بیان کرد: نقش سردار سلیمانی در ایجاد و احیای روح و گفتمان مقاومت بسیار بارز است؛ بهطوریکه این گفتمان بهطور جدی از حاشیه به متن وارد شد.
او افزود: گفتمان مقاومت تنها گزینه عزت و سرافرازی ملت ایران است؛ چهار دهه از رویارویی و مواجهه نظام اسلامی با دنیای استکبار میگذرد و بر اساس تجارب این چهار دهه، هرگاه کوچکترین نرمشی برابر دشمن نشان دادیم، این نرمش ما به بزرگترین خطای راهبردی تبدیل و موجب گستاخی و جسوری دشمن شد.
مکتب «حاج قاسم» این روزها بیش از همیشه نیازمند ترویج و تبلیغ است
امام جمعه سرخه ادامه داد: با سوابق سیاهی که از دشمن سراغ داریم؛ تنها اکسیری که میتواند ما را برابر هجمهها، حملهها و جنگهای سخت، نیمهسخت و جنگ نرم واکسینه و مجهز کند، برخورداری از روحیه مقاومت است.
فاطمیبصیر با اشاره به اینکه ما بهطور قاطع میتوانیم ادعا کنیم سردار سلیمانی نماد مقاومت جمهوری اسلامی ایران برابر دنیای استکبار اروپا و آمریکا بوده است، گفت: سردار سلیمانی پیشقراول و پیشتاز میدانهای حساس بود و در سالهایی که در منطقه حضور داشت، توانست شرورانی همچون داعش را منکوب و سرکوب کند.
وی خاطرنشان کرد: در حقیقت جنگ با داعش، جنگ با دنیای استکبار بود؛ این درایت، تدبیر، شهادت و شهامت سردار شهیدمان موجب شد تا با ایجاد وحدت و انسجام میان گروههای مختلف برابر دنیای استکبار که در قالب داعش بروز و ظهور یافته بود، مقاومت کند و طومار ننگین آنها را برچیند.
امام جمعه سرخه ضمن بیان اینکه یکی از اسناد معتبر و متقن برای شناخت ابعاد وجودی شهید سلیمانی به جوانان و نوجوانان، توجه و تمرکز بر وصیتنامه وی است، گفت: حقیقتاً وصیتنامه شهید، وصیتنامهای ممتاز بوده و به جرأت میتوان گفت وصیتنامهای بیبدیل و بینظیر است.
کادر بهداشت و درمان این روزها به تأسی از حاج قاسم همچنان استوار در میدان ایستادهاند
شهید سلیمانی؛ شاقول گفتمان انقلاب
احمد افراخته، کارشناس مسائل سیاسی هم در گفتوگو با فارس، با اشاره به اینکه نقش شهید سلیمانی بهعنوان الگو باید مدنظر قرار گیرد، عنوان کرد: یکی از توصیههای مقام معظم رهبری، این است که نگاه ما به شهید سلیمانی هرگز نگاه به یک فرد خاص نیست و باید به این شهید بهعنوان یک مکتب بنگریم.
او تأکید کرد: شهید سلیمانی نسبت به اقشار مختلف جامعه بهخصوص خانوادههای معظم شهدا متواضع و فروتن بود؛ او در مکتب بالنده خویش صدها و چهبسا هزاران شهید مدافع حرم را از کشورهای مختلف تربیت کرد و ما معتقدیم سردار سلیمانی استاد و معلم مطرح مدافعان حرم است.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه با لطف خداوند امروز توانستهایم در کشور یک مکتب فرهنگی با استناد به گفتمان مقاومت، روحیه انقلابی، روحیه جهادی و یک منشور جامع و کامل از این گفتمان را در مکتب شهید سلیمانی بسازیم، گفت: مفتخریم در این شرایط بسیار حساس، سیدالشهدای جبهه مقاومت (سردار سلیمانی) بهعنوان یک الگو، شاخص و شاقول برای گفتمان انقلاب و گفتمان مقاومت موردتوجه نسل جوان قرار گیرد.
افراخته افزود: شهید سلیمانی نهتنها در بعد نظامی و فرهنگی بلکه میتواند بهعنوان شاخص و الگویی برای مدیران باشد؛ این شهید توانست جمله «ما میتوانیم» را ثابت کند، چراکه گاهی اوقات دست وی از ابزارآلات جنگی خالی بود؛ اما با تدبیر، درایت، سعهصدر، تشریکمساعی و ایجاد وحدت و انسجام بین نیروهای منطقه خاورمیانه با زبان دیپلماسی فوقالعاده قوی اقدامات لازم را به انجام میرساند.
مدیران گام دوم انقلاب باید چه ویژگیهایی داشته باشند تا در مکتب حاج قاسم جای گیرند؟
او ضمن تأکید بر اینکه سردار سلیمانی یک منظومه و مجموعه فاخر در تمام ابعاد نظامی، فرهنگی، مدیریتی و اجرایی کشور است و میتواند الگویی برای مسؤولان کشوری ما نیز باشد، ادامه داد: همانگونه که شهید سلیمانی به داشتههای خود میاندیشید و بر مردم تکیه داشت و بر ظرفیتهای بومی اهتمام میورزید، میتواند الگویی برای مسؤولان باشد تا نگاه به درون داشته باشند و نه به خارج از کشور.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه شهید سلیمانی خار چشم دشمنان بود، اضافه کرد: مجموعهای از ترس، وحشت، بغض و کینهای که نظام استکبار نسبت به سردار سلیمانی در ناکامی دنیای استکبار در رسیدن به مطامع خود داشت، میتواند علت حذف فیزیکی این شهید باشد؛ البته این حذف نهتنها موجب فراموش شدن یاد و نام این شهید نخواهد شد؛ بلکه خون شهید در کالبد جامعه تزریق و موجب طراوت و شادابی جامعه خواهد شد.
گروههای جهادی و مردمی به یاد حاج قاسم در مناطق محروم خدمات ارائه میدهند
راهی که باید ادامه یابد
شهادت سپهبد شهید سلیمانی برای دنیا حرفهای تازهای داشت.
رهبری به زیبایی درباره شهادت این مرد بزرگ فرمودند که «قیامتی به پا کرد.
معنویت او، شهادت او را اینجور برجسته کرد» و این راه امروز باید با قوت ادامه یابد.
در کلام رهبری، «شهادت او، زنده بودن انقلاب در کشور ما را به رخ همه دنیا کشید» و انقلاب اسلامی در گام دوم خود به مدیرانی نیاز دارد تا به دور از هرگونه سیاستزدگی و منفعتطلبی، صرفاً به مردم و راه متعالی نظام اسلامی بیندیشند.
انتهای پیام/۷۴۰۰۱/م/ی