خسارت طوفان در اصفهان به 200 میلیارد تومان میرسد /شدت طوفان بیسابقه بود
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه طوفان امسال در مقطع 5 تا 7 فروردین 54 میلیارد تومان خسارت به دنبال داشت، گفت: این مرحله اول بود و تخمین میزنیم خسارت به 200 میلیارد تومان برسد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه طوفان امسال در مقطع 5 تا 7 فروردین 54 میلیارد تومان خسارت به دنبال داشت، گفت: این مرحله اول بود و تخمین میزنیم خسارت به 200 میلیارد تومان برسد.
منصور شیشهفروش امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به تندبادهای فروردین امسال اظهار داشت: سرعت وزش باد به ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت رسید و به دلیل خشک بودن رودخانه زایندهرود، گرمای هوا و عدم بارش سبب شد که کانونهای جدید گرد و غبار فعال شوند و در این ایام شرایط گرد و غبار را داشته باشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: طوفان امسال در مقطع ۵ تا ۷ فروردین ۵۴ میلیارد تومان خسارت به ۵۰۰ کلنی زنبورعسل، ۷ هزار هکتار از باغات، مزارع، گلخانهها، فضای سبز شهری، تابلوهای تجاری، ۴۲ دستگاه خودرو، ۳۱ منزل مسکونی، ۲۱ مورد شبکههای برق و مخابرات، ۲۵۰ اصله درخت، ۷۵ تابلو، ۴۰ باب گلخانه و ۱۰ هکتار گلخانه سنتی خسارت وارد کرد و ۵ نفر مجروح شدند.
وی با اشاره به اینکه این مرحله اول بود و طوفان بعد در حال جمعبندی است، افزود: تخمین میزنیم خسارت به ۲۰۰ میلیارد تومان برسد، شدت طوفان در چند سال گذشته بیسابقه بود و عدم کیفیت هوا و کاهش میدان دید اتفاق افتاد.
شیشهفروش با اشاره به اینکه سال گذشته به علت بارشهای بهاری هوا بسیار گرم شد، افزود: در سال گذشته ۱۰۵ حریق در مراتع و جنگلها اتفاق افتاد که از این تعداد ۵۶۸ هکتار از مراتع دچار آسیب شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر اینکه مراتع به دلیل تعدیل آب و هوا و از پیشگیری از سیل باید حفظ شوند، افزود: یگان حفاظت از منابع طبیعی با همکاری بخشهای مختلف در اسرع وقت این حریقها را کنترل کردند و حتی یک بار از امداد هوایی در منطقه سمیرم برای مهار آتش کمک خواستیم.
وی با اشاره به اینکه در عرصههای محیط زیست ۶۰ هکتار حریق اتفاق افتاد و نسبت به مدت مشابه خود ۴۰ درصد کاهش داشت، بیان کرد: امسال با هدف پیشگیری از حریق در مراتع و جنگلها برنامهریزی شده و جلسات متعددی برگزار شده و به یگان حفاظت از منابع طبیعی ابلاغ کردهایم نیروهای خود را در مراتع غرب و جنوب استان گسترش دهد و دستورالعملهای امدادی به شهرداریها و دهیاریها ابلاغ شده است.
شیشهفروش با بیان اینکه نیاز داریم سازمان مراتع و جنگلها یک بالگرد ویژه اطفای حریق مراتع و جنگلها به استان اصفهان اختصاص دهد، عنوان کرد: اصفهان جانشین تهران و معین ۸ استان است و ضرورت دارد یک بالگرد با منبع ذخیره آب داشته باشد تا در زمان حریق جنگلها و مراتع را کنترل کنیم.
مدیرکل مدیرت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: از سازمان جنگلها و مراتع کشور درخواست داریم که ۳ پایگاه ثابت حریق در چادگان، فریدونشهر و سمیرم پیشبینی شود تا این پایگاههای ثابت در زمانهای مختلف امدادرسانی کنند، در حال حاضر ۷۱ تیم تشکیل شده که حفاظت از مراتع را انجام میدهند و تجهیزاتی دارند اما کافی نیست و باید این ۳ ایستگاه ایجاد و تجهیز شود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته سیل در جرقویه علیا و در منظریه به تأسیسات کشاورزی و زیرساختهای مسکن خسارت وارد کرد، افزود: میزان خسارت سیل به تهران ارسال شد، سیل به ۳۸ واحد شهری و ۶۰ واحد روستایی خسارت وارد شد و ۸۵۶ واحد نیاز به تعمیرات داشتند که در این زمینه ۲۶ میلیارد تومان به استان تخصیص داده شد و اماکن مسکونی ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و باید در سه ماه پیش رو صددرصد پیشرفت داشته باشد.
شیشهفروش با اشاره به زلزله در پادنا سمیرم، گفت: ۵۷۲ واحد مسکونی بر اثر زلزله خسارت دید که ۲۱۷ واحد احداث و ۳۵۵ واحد باید تعمیر شود در این زمینه پیگیری شد و از ستاد بحران کشور ۵۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص پیدا کرد، آواربرداری ۱۹ واحد انجام شده است و عملیات تشکیل پرونده و معرفی به بانک در حال انجام است و ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ج۲۰/ی