بیکاری در خوزستان از متوسط کشوری بسیار بالاتر است / بیش از ۷۰ شهر سیستم فاضلاب ندارند
استاندار خوزستان با اشاره به نرخ بالای بیکاری در استان، گفت: با وجود اینکه کارخانجات متعددی در خوزستان داریم و در کشاورزی نیز حرف اول را میزنیم اما نرخ بیکاری استان حدود ۱۴ و نیم تا ۱۵ درصد است که از متوسط کشوری بسیار بالاتر است.

ایسنا/خوزستان استاندار خوزستان با اشاره به نرخ بالای بیکاری در استان، گفت: با وجود اینکه کارخانجات متعددی در خوزستان داریم و در کشاورزی نیز حرف اول را میزنیم اما نرخ بیکاری استان حدود ۱۴ و نیم تا ۱۵ درصد است که از متوسط کشوری بسیار بالاتر است.
قاسم سلیمانیدشتکی امروز (۱۵ فروردین) در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: من به عنوان استاندار خوزستان در اواخر سال ۹۹ منصوب شدم؛ یعنی زمانی که همه بودجه خرج شده بود و در آستانه سال ۱۴۰۰ نیز بودجه بسته شد و تغییری رخ نداد.
مشکلات بسیار متعددی وجود دارد و با وجود اینکه کارهای فراوانی توسط مسئولان پیشین صورت گرفته اما به دلایل متعدد از جمله موانع مختلفی که بر سر راه بود، استان با مشکلات عجیب و غریبی روبرو است.
منابع و مصارف استان و امکانات و توسعه اصلا همخوانی ندارند.
بیش از ۷۰ شهر خوزستان سیستم فاضلاب ندارند
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به مشکلات سیستم فاضلاب در سراسر استان، افزود: استان خوزستان بیش از ۶۵ درصد از درآمد کشور را دارد و از حدود ۸۰ شهر در استان، ۱۳ شهر فاضلاب نیم بند دارند، یعنی کامل نیست و بیش از ۷۰ شهر ما اصلا سیستم فاضلاب ندارند.
همچنین از حدود ۴ هزار روستای موجود، حدود ۷۰۰ روستا اساسا لوله کشی آب و آب بهداشتی ندارند و جیره بندی است یا با تانکر آبرسانی می شود.
با این حالِ سیستم آب های روان سطحی نیز در زمان بارندگی باعث ایجاد مصیبت می شود و سیستم فاضلاب نیز مشکلات زیادی به وجود آورده است.
استاندار خوزستان با اشاره به مشکلات جاده ای در استان و اهمیت توجه به آن، تصریح کرد: از نظر سیستم جاده ای با وجود اینکه استان خوزستان دالان اصلی تجاری کشور است، از نظر زیرساخت در برخی از شهرستانها مشکل داریم.
سلیمانیدشتکی با بیان اینکه از نظر اقتصادی با وجود اینکه در برخی ابعاد مانند کشاورزی، نفت، پتروشیمی و گاز خوب پیش رفتیم اما در این قسمت ها نیز نواقص متعددی وجود دارد، ادامه داد: به عنوان مثال در کشاورزی با وجود اینکه چندین سال از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری رهبری می گذرد، اما بیش از ۵۰ درصد آن اصلا اجرا نشده است و مابقی نیز نواقصی دارد.
از نظر سیستم بیابان زدایی نیز خوب کار شده است اما می شد بهتر کار کرد.
به عنوان مثال در غیزانیه مردم اعتراض داشتند که زمین های قابل استفاده، جنگل کاری شده اند و درختان غیرمثمر کشت شده اند درحالیکه با شیوه نوین آبخیزداری می توانستیم درختان مثمر بکاریم و فرصتی برای کشت گیاهان دارویی، گیاهان زینتی و گل های نرگس و محمدی ایجاد می شد و مردم نیز در حفظ آن همکاری میکردند.
نرخ بیکاری در خوزستان از متوسط کشوری بسیار بالاتر است
وی با اشاره به نرخ بالای بیکاری در استان خوزستان، افزود: با وجود اینکه کارخانجات متعدد داریم و در کشاورزی نیز حرف اول را میزنیم اما نرخ بیکاری استان حدود ۱۴ و نیم تا ۱۵ درصد است که از متوسط کشوری بسیار بالاتر است و مشکل ساز است.
در بحث عدالت اجتماعی در کنار پتروشیمیهای بزرگ، افراد ضعیف زیاد هستند و بیکاری بیداد میکند.
استاندار خوزستان با اشاره به اولویت های کاری خود، ادامه داد: در مجموع چند کار را در اولویت قرار دادیم که شروع شده اند؛ بحث اول کرونا است که موفقیت خوبی به دست آوردیم؛ با وجود اینکه اگر بیشتر همراهی میشد نتایج بهتری میگرفتیم.
ما دیروز تنها استانی بودیم که سیر کرونا در آن نزولی بود و استان یزد نیز وضعیت عادی دارد اما سایر استانها سیر صعودی دارند.
جا دارد از مردم، رسانه ها، دست اندرکاران طرح شهید سلیمانی، هلال احمر و نیروی انتظامی تشکر کنم.
در روز سیزده به در نیز در جمع در استان نسبت به بقیه استانهای کشور، به خوبی عمل شد.
هر چند در برخی از شهرستانها برگزاری مراسم بزرگ باعث شد تغییر رنگ صورت گیرد.
سلیمانیدشتکی در ادامه با اشاره به اهمیت مشارکت سیاسی مردم، بیان کرد: برنامه دیگر توجه به انتخابات است؛ انتخابات نزدیک است اما شور و شوق انتخابات ریاست جمهوری قوی نیست.
بنابراین از اصحاب رسانه، احزاب، گروه های سیاسی و بزرگان انتظار داریم که کار خود را آغاز کنند.
حضور در صحنه یعنی بیمه کشور، نظام و مردم.
هرچه حضور پای صندوق ها کمرنگتر باشد طمع دشمن نیز بیشتر می شود و در مراودات خود با دشمن و جهان موضعی ضعیف تر خواهیم داشت.
آخرین اقدامات برای اصلاح سیستم آب و فاضلاب استان
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اهمیت حل مشکلات فعلی مردم، گفت: اولویت مهم بعدی که حتی در اولویت بیشتری نسبت به سایر موارد قرار دارد، رفع مشکلات جاری مردم است که شامل اصلاح ساختار، اصلاح سیستم فاضلاب و حل مشکلات آب شرب است.
همچنین باید در خصوص آب های سطحی به جمع بندی برسیم.
در این راستا کارهایی انجام شده و ما نیز در حال پیگیری هستیم.
با هشت بانک تفاهمنامهای بسته شده که قرار است ۲ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان برای اصلاح سیستم فاضلاب و آب شرب تخصیص دهند.
وزیر نفت نیز یک قول داد که حدود ۲ میلیارد یورو از مازاد درآمدهای نفتی را در قالب میان مدت و کوتاه مدت به استان اختصاص دهند تا این مشکلات حل شود که این اعتبار در قالب استفاده از صندوق توسعه ملی با اذن رهبری یا در قالب لایحه ای از مجلس انجام خواهد شد و سالانه حدود ۲ درصد از مازاد درآمد علاوه بر سهم قبلی، به استان اختصاص داده شود.
مدیران استان موظف به پاسخگویی به رسانهها شدند
وی ادامه داد: مقرر شده پروژه های سراسر استان که با ۸ تا ۱۲ میلیارد تومان تکمیل می شوند را احصا کنیم تا با کمک بنیاد علوی، برکت و ستاد اجرایی امام و سایر نهادها، تکمیل شوند.
همچنین سیستم اداری را تحرک و نظم خوبی دادیم و مدیران موظف شدند در جلسات حضور پیدا کنند، به رسانه ها پاسخگو باشند و حضور قوی میان مردم داشته باشند و اگر در موعد مقرر به وظیفه خود عمل نکنند، اسمشان را در صدا و سیما و رسانه میبرم و به مردم میگویم که این مدیر دروغ میگوید؛ زیرا مدیری که با مردم صادق نیست تکلیفش معلوم است.
اعتقاد من این است که حتی الامکان هر دستگاهی مدیران خود را رشد دهد.
در امور آب و مناطق آزاد صدها شغل وجود دارد که درآمد خوبی دارد و من تعجب میکنم که برخی از مناطق آزاد می آیند و اینجا مدیریت می کنند که غیرقانونی است.
وجود نیروی مازاد در شهرداریهای خوزستان
استاندار خوزستان با اشاره به وجود نیروی مازاد در شهرداریها، تصریح کرد: نکته مهم دیگر این است که برخی از کارکنان دستگاه ها در طول سال اضافه کار نگرفته بودند؛ ما تلاش کردیم که از سازمان برنامه و بودجه اعتباری بگیریم درحالی که از نظر قانونی نمیتوانستیم این کار را انجام دهیم.
اما با این وجود رضایتمندی نسبی میان کارکنان به وجود آوردیم.
همچنین برای آبداران ۷ میلیارد تومان از اعتبار استانداری و ۲۵ میلیارد نیز از منابع ملی گرفتیم.
سعی کردیم صنایع ملی مانند فولاد، نیشکر و پتروشیمی را قانع کنیم که حقوق کارکنان را پرداخت کنند و تا اندازه زیادی نیز پرداخت شد.
در شهرداری ها آنقدر نیرو وارد شده است که واقعا توان پرداختی وجود ندارد؛ هر عضو شورا و شخص قدرتمندی سعی کرده فامیل و آشنای خود را وارد کند، درحالی که باید سراغ نفت، پتروشیمی ها و پروژه های عمرانی برویم و از آنها بخواهیم کارکنان بومی را جذب کنند و عدالت برقرار شود اما به جای این کار به بخشی آنقدر نیرو تحمیل می شود که مجموعه ورشکست می شود و به تبع آن معضلاتی به وجود می آید.
ساماندهی این مسائل اولویت ما است.
اولویت مهم دیگر نیز توسعه همه جانبه استان است که با کمک مردم، منابع، نهادها و رسانه ها انجام میگیرد.
امیدواریم بتوانیم حرکت خوبی انجام دهیم.
ادامه دارد