اصناف مازندران نیازمند توجه جدی مسئولان است
مسئول بسیج اصناف سپاه کربلای مازندران با اشاره به نقش بازاریان در همه عرصههای انقلاب و دفاع مقدس گفت: اکنون اصناف مازندران نیازمند توجه جدی مسئولان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری،هشت سال دفاع مقدس در مقابل استکبار جهانی نیازمند فداکاریها و رشادتهای بسیاری بود که اصناف در کنار رزمندگان اسلام، اقشار مختلف جامعه نقش آفرینی کردند.
در زمینه پشتیبانی نقش ملت در تقویت روحیه رزمندگان از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در این میان نقش بازاریان و اصناف در پشتیبانی و تدارکات جبهه بیبدیل و ستودنی بود و ملت بزرگ ایران این از خودگذشتگی و ایثار این مردان را هیچ گاه فراموش نمیکند.
در زمینه نقش این قشر مهم در زمان جنگ و پس از آن با محمد ابراهیمی مسئول بسیج اصناف سپاه کربلای مازندران به گفتوگو پرداختیم.
تسنیم: بازاریان و اصناف در زمان جنگ چه کمکی به جبهه و رزمندگان داشتند؟
ابراهیمی: هشت سال دفاع مقدس میدانی بزرگ و درست برای اثبات حقانیت، قدرت ایمان و پایداری ملت ایران بود.
روزهای حساس و سرنوشتساز دفاع مقدس، سرشار از حماسه آفرینیها و سلحشوریهای غیورمردان تاریخ بود که با نثار جان خود از اسلام و انقلاب دفاع کردند.
در زمان جنگ و هشت سال دفاع مقدس بازاریان و اصناف بدون هیچ گونه چشمداشتی با حمایتهای مادی، معنوی نقش کلیدی و مهمی در جبهه شهادت در راه حفظ دین و خاک میهن داشتند و از هرگونه کمکی اعم از مالی و جانی دریغ نکردند و برای آزادی و استقلال کشور با تمام توانشان تلاش کردند.
بعد از دوران دفاع مقدس اصناف و بازاریان وارد عرصه سازندگی شدند و آغاز سازندگی نیز نیازمند حمایتهای مادی و معنوی بود که جامعه اصناف با حضور در هر دو عرصه توانستند نقشی ارزنده داشته باشند.
بنابراین در حال حاضر نیز انتظار داریم نقش موثر خود را در جامعه حفظ کرده و آن را به درستی احیا کنند.
تسنیم:نظرتان در مورد بسیج چیست و این قشر چه خدمتی به انقلاب داشت؟
ابراهیمی: بسیج یکی از شاهکارهای حضرت امام(ره) و یکی از معجزات قرن بود که در دوران پرتلاطم دفاع مقدس تشکیل شد.
در آن دوران دشمنان مشکلات زیادی را فراهم کردند و بسیج آمد تا مشکلات را برطرف و در راستای اهداف نظام نقش آفرینی کند.
بسیج پس از تشکیل نقش آفرینی زیادی را در طول دفاع مقدس داشت.
اهمیت تشکیل بسیج بدان گونه است که هر چه از عمر انقلاب گذشت، نقش آفرینی بسیج بیش از پیش شد و خدماترسانی بیشتر شد.
حضور بسیج در لایههای نظام بیشتر هویدا شد.
بسیج برای همه اقشار جامعه تشکیل شد تا در رفع مشکلات نظام کمک کند.
یکی از این اقشار قشر اصناف و بازاریان است تا این نهاد در این راستا فعالیت خوبی انجام دهد و نقش آفرینی کند.
تسنیم:دغدغههای بازاریان چیست و چه انتظاری از مسئولان دارند؟
ابراهیمی: اکنون بازار و قشر زحمتکش بازاری در هر محله و برزنی با مردم ارتباط دارند که این قشر زحمتکش علیرغم حضور گسترده در تمام عرصهها متاسفانه مظلوم واقع شدند که باید بشتر توجه شوند.
در این راستا بسیج اصناف تلاش دارد با حضور اصناف، شاهد جذب حداکثری باشیم و گام جدی برای رفع مشکلات بازاریان برداریم.
بازار فعالیتهای بسیار زیادی دارد که در این زمینه مشکلاتی ر داراست که نیازمند نگاه جدی مسئولان و دستگاههای اجرایی است.
تسنیم:در عرصه کنونی با توجه به تهدیدات اقتصادی دشمنان نقش بسیج اصناف چیست؟
ابراهیمی: امروزه با توجه به تهدیدات و اهمیت بازار، دشمنان روی بازار سرمایهگذاری کرده و با توجه به تهدیدات نظامی، شبه نظامی تهدیدات سخت و نرم تحریمهای اقتصادی را سر لوحه کار فعالیت خود قرار دادند.
از آنجایی که بازار اهمیت فراوانی دارد انگشت، دشمن اشاره خود را به سمت بازار گرفته و فشار اقتصادی را بر بازار تحمیل کرده زیرا میداند اگر بازار منفعل شود قطعا نظام ناکارآمد جلوه داده خواهد شد و مردم در بحث نیازمندی و معیشت خودشان دچار مشکل خواهند شد، اما با همه فشارهایی که بر بازار تحمیل شد، بازار سربلند از این آزمون بیرون آمد.
تسنیم: قشر بازاریان چه تعداد شهید تقدیم انقلاب کرد و چه برنامه فرهنگی در این زمینه داشتید؟
ابراهیمی: بازاریان در دفاع مقدس نقش آفرینی کردند و در پشتیبانی و خطوط مقدم جنگ به عنوان رزمندگان دفاع مقدس گامهای موثری برداشتند که مازندران 575 شهید تقدیم انقلاب و نظام کرد و شهید حسین بصیر که آهنگر بودند به عنوان شهید شاخص سال انتخاب شدند.
در شهرهای مختلف استان مانند ساری و فریدونکنار یادوارههای شهدای فراوانی برگزار شد که آخرین یادواره در حسینیه عاشقان ثارالله برگزار شد.
دوم اسفند نیز یادواره شهدای بابل برگزار میشود و هدف از برگزاری این یادوارهها آشنایی نسل چهارم انقلاب با ایثار و رشادتهای رزمندگان است تا ببینند چه انسانهای بزرگی از خانه، کاشانه و جان شیرین خود گذشتد تا ما در آرامش و امنیت زندگی کنیم.
تسنیم: نقش بازاریان و اصناف در راستای تحقق شعار سال مقام معظم رهبری چیست؟
ابراهیمی: نقش اصلی در بحث تحقق شعار سال مقام معظم رهبری، مبنی بر حمایت از کالای ایرانی بازاریان میتوانند ایفا کنند و تاکنون تقریبا برخی از این فرمایشات تحقق یافت زیرا اگر قرار است کالایی عرضه شود باید از طریق بازاریان عرضه شود و اگر امری در این راستا تحقق پیدا کند باز از طریق بازار است.
تسنیم:چگونه بازار میتواند در زمینه کاهش معضل بیکاری گام بردارد؟
ابراهیمی: در بحث اشتغال، بیکاری دغدغه نظام است که برای ایجاد اشتغال یک سری دست اندازهایی وجود دارد که در بازار از سرمایه خود برای ایجاد شغل ایجاد میکند یا بیکار را جذب کار میکند.
از متولیان و دستگاههای اجرایی و مسئولان استانی و شهرستانی میخواهیم برای رفع مشکلات اشتغال و بازاریان توجه جدی داشته باشند و موانع و مشکلات را از سر راه بازاریان بردارند تا اشتغال توسعه یابد.
تسنیم: در 40 سالگی انقلاب نظرتان در مورد حفظ و حراست از نهال انقلاب چیست؟
ابراهیمی: 40 سالگی در واقع نبوغ هر مجموعه و تشکیلات است که انقلاب اسلامی به نبوغ خود نزدیک شد و رسید.
آمریکا نماد و سردمدار استکبار در جهان است و در زمینه یاوه گوییهای رئیس جمهور این کشور این امرتازگی ندارد و تهدیدات کار و اقدام جدیدی نیست.
از زمانی که انقلاب به پیروزی رسید تهدیدات مختلفی را بر نظام تحمیل کردند و این یاوهگوییها قطع نخواهد شد و مردم آمریکا، ایادی آن و استکبار را خوب شناختند.
این یاوهگوییهای دشمن موجب وحدت بیشترملت می شود و مردم نشان دهند در تمام صحنهها حضوری پررنگ خواهند داشت و تا پای جانشان پای انقلاب و نظام و رهبری بودند، هستند و خواهند بود.
آنچه که مسلم است وحدت کلمه است و بدانیم در هر عرصهای اگر موفقیتی حاصل شد، وحدت و یکپارچگی میان مردم و مسئولان نظام بود و امروز بیش از گذشته به این وحدت نیازمندیم و در سایه این انسجام و پشت ولایت فقیه بودن آرمان و اهداف نظام تحقق میشود.
تسنیم:مهمترین برنامههایی که بسیج اصناف در دست اقدام دارد چیست؟
ابراهیمی: تلاش در جهت تحقق فرامین مقام معظم رهبری و اقتصاد مقاومتی، تلاش برای انعکاس فعالیتهای اصناف در افکار و انطار عمومی، تلاش برای جذب حداکثری از مهمترین برنامههای بسیج اصناف است.
یکی از مسائلی که در ارائه خدمات سالم در بازار کمک میکند، ترویج فقه بازار است که اگر فقه اسلامی در بازار اجرایی و رعایت شود مشکلات جدی در بازار به ویژه بحث فرهنگی رفع میشود که از ظرفیت ائمه جمعه و جماعات و اتاق اصناف استان استفاده شود.
برنامهریزی با اتاق انصاف استان و شهرهای مازندران شد و شناسایی بازاریان تراز انقلاب و انعکاس فعالیت ارزشی در سطح بازار و ساماندهی گروههای جهادی برای رفع مشکلات بازاریان از برنامههای در دست اجرا است.
برخی فعالیتها موجب ترویج فرهنگ غرب در جامعه شده که برای داشتن بازاری انقلاب و اسلامی تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر از دیگر برنامههای بسیج اصناف در استان است.
بالاخره همه ما باید بدانیم در سنگر انقلاب و نظام مدیون امام و خون شهدا هستیم و هر یک وظیفه ای داریم که باید زیر پرچم ولایت فقیه همه با وحدت و انسجام گام برداریم تا دشمن نتواند به مملکت ما آسیبی وارد کند.
تسنیم: در زمنیه فرهنگی چگونه میتوان توطئههای دشمنان را خنثی کرد؟
ابراهیمی: کار دشمن دشمنی و هدفش براندازی نظام از شیوهها و راههای مختلف است که مقام معظم رهبری از سالها پیش این دغدغه را طرح کردند و جنگ نرم دشمنان تهاجم و ناتوی فرهنگی را مطرح کردند که نشان از بصیرت ایشان بود.
امروز این دغدغه مقام معظم رهبری را بیشتر درک میکنیم.
برای رفع مشکلات فرهنگی مانند بدحجابی در جامعه، همه مسئولان به ویژه دستگاهی فرهنگی متولی باید دست در دست هم دهند تا مشکلات رفع شود.
امروز آن ارزشهایی که موجب پیروزی ما شد دشمن روی همان ارزشها برنامهریزی کرد تا آن را کمرنگ کند که وحدت همه جانبه مسئولان را میطلبد در کنار هم باشند و روی ارزشها پافشاری کنند و از چیزهایی که ارزشها را کمرنگ میکند از بین ببرند و با بصیرت و آگاهی به جوانان توطئه آنان را خنثی کنیم و بر اهداف انقلاب استوار باشیم تا این انقلاب را به سر منزل مقصود برسانیم.
مصاحبه از قدسیه السادات شعبانپور
انتهای پیام/ح