خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 20 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ظریف در بدو ورود به دوشنبه: هدف ایران کمک به برقراری صلح پایدار و پایان درگیری ها در افغانستان است

فارس | بین‌الملل، بین‌الملل | یکشنبه، 08 فروردین 1400 - 23:32
وزیر امور خارجه در بدو ورود به تاجیکستان گفت: هدف ایران کمک به برقراری صلح پایدار و پایان درگیری ها در افغانستان است.
تاجيكستان،افغانستان،كشور،ايران،خارجه،امور،قلب،مقامات،آسيا،وز ...

وزیر امور خارجه در بدو ورود به تاجیکستان گفت: هدف ایران کمک به برقراری صلح پایدار و پایان درگیری ها در افغانستان است.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه یکشنبه ۸ فروردین با استقبال رسمی معاون وزیر امور خارجه تاجیکستان و سایر مقامات این کشور وارد فرودگاه بین المللی دوشنبه پایتخت این کشور شد.
سفر دو روزه وزیر امور خارجه به منظور شرکت در کنفرانس قلب آسیا - روند استانبول (نهم و دهم فروردین) و نیز گفت و گو با مقامات کشور تاجیکستان درخصوص روابط فیمابین دو کشور ایران و تاجیکستان انجام شده است.
ظریف در بدو ورود به تاجیکستان گفت که هدف جمهوری اسلامی ایران کمک به برقراری صلح پایدار و پایان درگیری ها در افغانستان است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: بسیار خوشحالم فرصتی پیدا شد تا برای اجلاس قلب آسیا و یک سفر دوجانبه به کشور دوست، همسایه، همزبان و همکیش تاجیکستان سفر کنم و با مقامات تاجیکستان و سایر کشورهایی که نسبت به افغانستان که آن هم یک کشور هم کیش، هم زبان و همسایه است، اشتراک مساعی بکنیم تا بتوانیم به برادران خواهران خود در افغانستان برای برقراری صلح پایدار و پایان درگیری ها در افغانستان کمک کنیم.
وی با اشاره به برنامه دیدار و مذاکرات خود با مقامات عالی تاجیکستان، اظهار داشت: روابط ایران و تاجیکستان روابط دیرینه و برادرانه ای است، امیدوارم این سفر بتواند برای تقویت و گسترش همکاری ها در همه زمینه ها سهم خوبی ایفا کند.
گفتنی است ظریف علاوه بر شرکت و سخنرانی در این کنفرانس و مذاکرات با مقامات تاجیکستان، با وزرای امور خارجه تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، هند و آذربایجان نیز دیدار خواهد کرد.
۱۵ کشور عضو قلب آسیا شامل جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، تاجیکستان، پاکستان، چین، روسیه، هند، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه، آذربایجان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند.
آمریکا، استرالیا، کانادا، دانمارک، مصر، فرانسه، فنلاند، آلمان، عراق، ایتالیا، ژاپن، نروژ، لهستان، اسپانیا، سوئد و انگلیس هم کشورهای حامی قلب آسیا به شمار می روند.
کنفرانس قلب آسیا از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ در استانبول، کابل، آلماتی، پکن، اسلام آباد، امریتسار، باکو و استانبول برگزار شده است.
انتهای پیام/