خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 08 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پوکی استخوان را با یک آش محلی از خود دور کنید/ با آش هویج و جو به جنگ سرطان‌ بروید

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 30 دی 1397 - 09:32
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در پیشگیری از پوکی استخوان، آرتروز و عضلانی شدن بدن موثر دانست.
سلنيوم،اسيدفوليك،رفع،مقدار،مفيد،محقق،پژوهشگر،طب،سنتي،خواص،اض ...

آشپزخانه سلامت؛
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، آش هویج و جو یکی از غذاهای سنتی همدان و حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، آهن، فیبر، فسفر، مس، روی (زینک)، پروتئین، گوگرد، کولین، سلنیوم و غیره است.
برای بررسی خواص آش هویج و جو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
مهم ترین خواص آش هویج و جو
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص آش هویج و جو گفت: یکی از مهم‌ترین خواص این غذا به علت وجود پروتئین بالا، تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن است‌.
وی افزود: ویتامین B12، آهن و اسیدفولیک موجود در این غذا باعث افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: بهبود سیستم قلبی عروقی، تقویت بینایی، تقویت حافظه و رفع آلزایمر و تقویت قوای جنسی از دیگر خواص این آش بی نظیر است.
بیشتر بخوانید: کم خونی را با خورشتی خوشمزه ریشه‌کن کنید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: ویتامین D، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم موجود در آش موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان شده و از آرتروز و پوکی استخوان پیشگیری می‌کند.
وی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن فیبر بالا دستگاه گوارشرا تقویت کرده و هضم غذا را آسان و به رفع یبوست منجر می‌شود.
عظمایی بیان کرد: آش هویج و جو دارای ویتامین‌های A، E و C است، بنابراین خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماری‌ها از جمله سرطان‌ می‌شود.
این محقق پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا تاثیر بسزایی در درمان دردهای روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) و دردهای مفاصلی (آرتریت) دارد.
وی اظهار کرد: آش هویج و جو دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است بنابراین باعث تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و مو می‌شود.
بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای کنترل کلسترول خون/ این خوراک سلامت دندان‌هایتان را تضمین می‌کند
عظمایی گفت: مصرف این آش برای کودکان در حال رشد و سالمندان بسیار مفید و اثربخش است.
مواد لازم آش هویج و جو (۴ تا ۵ نفر)
-نخود یک پیمانه
-بلغور جو ۳ تا ۴ پیمانه
-پیاز 3 عدد متوسط
-گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
-کشک به مقدار لازم
-هویج ۴ عدد متوسط
-روغن به مقدار لازم
-آب به مقدار لازم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه آش هویج و جو
-برای تهیه این غذا ابتدا نخودی را که قبلا در آب خیس کرده‌ایم، می‌پزیم.
-بلغور جو و هویج خرد کرده را جداگانه می‌پزیم و به نخود اضافه می‌کنیم.
-غذا را در حرارت ملایم می‌پزیم تا لعاب بیاندازد.
-پیاز را خرد کرده و در روغن تفت می‌دهیم.
-گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت می‌‌دهیم.
-مخلوط پیاز و گوشت را به مواد قبلی اضافه می‌کنیم.
-مقدار کمی آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بپزد.
-در انتهای پخت نمک، فلفل و زردچوبه اضافه می‌کنیم.
-پس از پخت، آش را از روی اجاق برداشته و کشک را اضافه می‌کنیم.
- این غذا با نان و سبزی میل می‌شود.
انتهای پیام/