خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف دروازه «پردیس پارسه»

فارس | استان‌ها | جمعه، 29 اسفند 1399 - 10:31
تُل آجری به نام دروازه پردیس پارسه (کوروش) که در ساخت آن از هنر و فرهنگ بابلی استفاده شده در سه کیلومتری تخت‌جمشید با ۲۵۰۰ سال قدمت به ابعاد ۳۰ در ۴۰ متر به ارتفاع تقریبی ۱۲ متر از مواد و مصالح خشت و آجر، دروازه‌ای است که پیش از تخت‌جمشید و برای کاخ فیروزی که امروز به طور کامل تخریب شده، در محوطه شهر باستانی پارسه ساخته شده‌است. <br/>بر اساس کاوش‌هایی که طی ۱۰ سال گذشته در این محوطه توسط تیم مشترک ایرانی و ایتالیایی به سرپرستی مشترک پی یر فرانچسکو کالیری از دانشگاه بولونیا و علیرضا عسکری چاوردی از دانشگاه شیراز انجام شده است، این دروازه از مواد و مصالح خشت و آجر بنا شده و سرتاسر نمای داخلی و بیرونی آن مزین به آجرهای رنگین بوده است.<br/>بخش پایین و ازاره دیوارها مزیّن به گل‌های لوتوس، بدنه و نمای دیوارها مزیّن به انواع تزیینات لعاب دار و رنگین از حیوانات اسطوره‌ای نمادها و سمبل‌های اعتقادی ایران باستان، هخامنشی، عیلام و بین النهرین بوده که احتمال می‌رود این سایت موزه تاریخی فرهنگی در بهار ۱۴۰۰ به بهره‌‌برداری برسد.
پارسه،دروازه،پرديس،خشت،ديوارها،رنگين،آجر

محمدرضا فربود
کشف دروازه «پردیس پارسه»
تُل آجری به نام دروازه پردیس پارسه (کوروش) که در ساخت آن از هنر و فرهنگ بابلی استفاده شده در سه کیلومتری تخت‌جمشید با ۲۵۰۰ سال قدمت به ابعاد ۳۰ در ۴۰ متر به ارتفاع تقریبی ۱۲ متر از مواد و مصالح خشت و آجر، دروازه‌ای است که پیش از تخت‌جمشید و برای کاخ فیروزی که امروز به طور کامل تخریب شده، در محوطه شهر باستانی پارسه ساخته شده‌است.
بر اساس کاوش‌هایی که طی ۱۰ سال گذشته در این محوطه توسط تیم مشترک ایرانی و ایتالیایی به سرپرستی مشترک پی یر فرانچسکو کالیری از دانشگاه بولونیا و علیرضا عسکری چاوردی از دانشگاه شیراز انجام شده است، این دروازه از مواد و مصالح خشت و آجر بنا شده و سرتاسر نمای داخلی و بیرونی آن مزین به آجرهای رنگین بوده است.
بخش پایین و ازاره دیوارها مزیّن به گل‌های لوتوس، بدنه و نمای دیوارها مزیّن به انواع تزیینات لعاب دار و رنگین از حیوانات اسطوره‌ای نمادها و سمبل‌های اعتقادی ایران باستان، هخامنشی، عیلام و بین النهرین بوده که احتمال می‌رود این سایت موزه تاریخی فرهنگی در بهار ۱۴۰۰ به بهره‌‌برداری برسد.