استقبال مسافران نوروزی از تپههای سیلک کاشان+ تصاویر
همزمان با دوازدهمین روز از بهار 98 مسافران و گردشگران نوروزی از تمام نقاط کشور از تپههای سیلک کاشان دیدن کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان٬ همزمان با دوازدهمین روز از بهار 98 مسافران و گردشگران نوروزی از تمام نقاط کشور از تپههای سیلک کاشان دیدن کردند.
تپههای سلیک نماد تمدن هفت هزار ساله کاشان
در سه کیلومتری جنوب غربی شهر کاشان و در منطقه فین کاشان تمدنی به قدمت 7000 سال وجود دارد و این تمدن عظیم و کهن که نخستین تمدن شهرنشینی ایران مرکزی است، 5500 سال پیش از میلاد مسیح توسط غارنشینان فلات ایران شکل گرفته و طبق مستندات تاریخی این تمدن در 5000 سال پیش مغلوب تمدن آریاییها شده است.
سیلک کاشان از 2 تپه شمالی و جنوبی با فاصله 600 متر از یکدیگر و 2 گورستان تشکیل شده است گورستان اول 3500 ساله است و در 200 متری جنوب تپه جنوبی واقع شده است.
گورستان دوم که واقع در باغها و زمینهای کشاورزی است 3000 سال قدمت دارد و حقیقتا تپههای سیلک زیگورات یا نیایشگاه پیشینیانمان است که ستایش وجودی لایتناهی را در تمامی تاریخ بشر به ما یادآور میشوند.
پس از کاوش در این سرزمین کهن مدفون شده در تلی از خاک که سالیان طولانی انسانها آن را شهر نفرین شده میخواندند، اشیا قیمتی فراوانی که نشان از فرهنگ، شعور و تلاش نیاکانمان است، یافت شده که کمک شایانی جهت شناخت انسان باستان به ما کرده است.
سفالهای چند هزار ساله و ظروف باستانی یافت شده در این تمدن کهن، امروزه مورد استقبال مردم در موزه لور فرانسه، موزه ملی ایران، موزه باغ فین کاشان و موزهای در کنار همین مجموعه قرار گرفته است و همچنین وجود دوکهای ریسندگی و بافندگی و کورههای ذوب فلزات نیز نشان از صنعتی بودن سیلک در هزاران سال گذشته دارد.
مردمان تمدن سیلک در ابتدا برای محافظت از خویش اتاقهای کوچکی از شاخ و برگ درختان ساختند که در گذر زمان خانههای گلین جایگزین این اتاقها شد و همچنین وجود بقایای استخوانهای گاو و گوسفندان نشان از ترویج کشاورزی و پرورش حیوانات اهلی در آن دوره دارد.
گزارش از محسن بایعی
انتهای پیام/ح