جایگاه اول علم را بین دانشگاههای قاره آسیا داریم
غلامی گفت: در غرب آسیا جایگاه اول علم را بین دانشگاههای قاره آسیا داریم.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور غلامی، وزیر علوم در نشست خبری اظهار کرد: در سالهای گذشته مجموعه قابل توجهی از اخبار و مطالب از زمینه های فعالیت حوزه علوم، تحقیقات منتشر شده که اغلب آنها دستاوردهای علمی را نشان داده و برای ما حائز اهمیت بوده است.
او افزود: با نگاه به مجموعه آموزش عالی کشور و ارائه خدمات در این زمینه ها عمدتا به این نتیجه دست می یابیم که این فعالیت های علمی در ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفته و توسعه یافته است، البته تا قبل از پیروزی انقلاب تعداد دانشجویان و دانشگاه ها کم بوده و قابل مقایسه با امروز وزارت علوم نیست.
غلامی تصریح کرد: توسعه مراکز آموزشی، تاسیس رشته ها و تأسیس دانشگاه ها از اهداف وزارت علوم بوده که برای توسعه کشور نیازمند تربیت نیروی انسانی بوده ایم و در دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی یک حرکت توسعه یافته یعنی تاسیس رشته های جدید باعث ایجاد این امر شد.
او ادامه داد: در اوایل دهه هفتاد تقریبا همه نیازهای آموزش عالی کشور را در سطوح کارشناسی و ارشد تامین و در دوره دکتری حجم قابل توجهی از دانشجویان را به خارج از کشور اعزام میکردیم.
وزیر علوم بیان کرد: دهه هشتاد دوره رشد پژوهش در کشور بوده است، در رتبه بندی های بین المللی جایگاه ویژه ای را بین کشورهای دنیا پیدا کرده ایم، در سال ۲۰۱۹ بیش از ۶۰ دانشگاه کشور از جمله دانشگاه های علوم پزشکی در زمره دانشگاه های مطرح زیر رتبه یک هزار در دنیا قرار گرفته است.
او افزود: هر سال اسامی تعداد زیادی از دانشمندان تاثیرگذار در علم گزارش می شود.
در عرض ۴۰ سال، مجموعه آموزش عالی کشور در حوزه آموزش و پژوهش ماموریت خود را به خوبی انجام داده است، البته شاید انتظارها بیش از این بوده اما آنچه قابل عرضه است باعث افتخار و سربلندی جامعه کشور شده است.
غلامی بیان کرد: در اواخر دهه ۸۰ به سمت کاربردی کردن پژوهش ها، رساله ها و پایان نامه های دانشجویان در حرکت بوده و رشد علمی خوبی داشته ایم.
یکی از آثار تحصیلات دانشگاهی تبدیل آن ها به فناوری هاست
او با بیان اینکه یکی از آثار تحصیلات دانشگاهی تبدیل آن ها به فناوری هاست، تاکید کرد: در علوم پایه بسیاری از فناوری ها، پایه ریاضی دارند بنابراین رشته ریاضی در علوم مختلف اساس توسعه علوم کاربردی است، بنابراین نگاه به رشته های مهندسی نباید باشد.
در رشته علوم انسانی شاهد مدیریت جامعه بر اساس یافته های این رشته هستیم.
وزیر علوم ادامه داد: تشکیل مراکز رشد به تدریج طی چند سال اخیر از اهداف وزارت علوم بوده و محل پشتیبانی و حمایت از ایده های جدید را بر عهده داشته است، همچنین تشکیل پارک های علم و فناوری وزارت علوم یک رده بالاتر از شرکت های فناوری بوده که توانسته حامی شرکت های جوان باشد.
غلامی اضافه کرد: جریان توسعه علمی در حوزه آموزش، روند خوبی را پیدا کرده است، در حوزه پژوهش هم کاملا برنامه ریزی و پختگی شکل گرفته است و توانسته در کاربست پژوهش و توسعه یافتگی ها در سطح جامعه فعالیت کند.
طبیعتاً تاریخ آموزش، پژوهش و فناوری بسیار کوتاه تر از کشورهای دیگر است.
نیازمند علوم انسانی هستیم
او تصریح کرد: در غرب آسیا جایگاه اول علم را بین دانشگاه های قاره آسیا داریم، خیلی بیشتر از آنچه که بوده و هست نیازمند علوم انسانی هستیم؛ متاسفانه در جامعه، رشته علوم انسانی خیلی مدنظر قرار نگرفته و این تنها مختص مسئولان نیست، بلکه بیشتر آحاد مردم جامعه در این رشته تحصیل نمیکنند و شاید یک حرکت ملی یا برنامه ریزی کلان ملی برای توسعه رشته علوم انسانی و افزایش دانشجویان در این رشته لازم باشد.
غلامی گفت: بعد از رشته علوم تجربی، علوم انسانی در پذیرش دانشجویان اولویت دارد، همچنین در رشته علوم پایه شاهد بروز چنین اتفاقی هستیم.
باید گفت که رشته علوم پایه لازمه توسعه مابقی رشته هاست و نباید از آن غافل شد.
او افزود: اگر رشته ها با نگاه مادی و اشتغال آفرینانه جامعه مورد قبول دانشجویان باشد یک آسیب جدی ایجاد خواهد کرد که در حوزه علوم تجربی امروزه شاهد آن هستیم و باید در مقابل آن بایستیم.
در حال تکمیل ...