خرم آباد در محاصره سیل/ پلدختر زیر آب/ سیل سیلاخور در راه دورود
مرکز لرستان در محاصره سیل قرار دارد، پلدختر در خروجی استان زیر آب رفته است، دورود در انتظار سیلاب سیلاخور بر خور می لرزد، سیل دو کشته به جای گذاشته و ۱۵ نفر در محاصره قرار دارند.

خبرگزاری مهر- گروه استانها: بارش باران شدید در استان لرستان طی روزهای اخیر همان طور که پیش بینی شده بوده موجب بروز سیلاب شد و وضعیت در برخی شهرستانهای این استان را بحرانی کرد.
تاکنون سیلاب خسارات زیادی برجای گذاشته، راه ارتباطی بسیاری از روستاها را مسدود کرده و تعداد زیادی از مناطق شهری و روستایی تخلیه شده است.
سیلاب روزهای اخیر تا این لحظه در لرستان دو کشته برجای گذاشته است و این تعداد جدا از کشته شدگان سیل قبلی در لرستان است.
روند تخلیه مناطق شهری، روستایی و عشایری در حاشیه رودخانهها ادامه دارد.
جزئیات اخبار مربوط به سیل در لرستان را در زیر میخوانید.
۱۲:۳۷ امکان امداد رسانی هوایی و زمینی به مناطق سیلزده پلدختر وجود ندارد
صارم رضایی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اقلام امدادی و غذایی زیادی برای مناطق سیل زده پلدختر ارسال کردهایم، اظهار داشت: با توجه به اینکه شدت سیل زیاد بوده و خسارتهای زیادی به همراه دارد، پیش بینیهایی از قبل در ستاد داشتهایم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به شرایط آب و هوایی امکان امداد رسانی به سیل زدگان از طریق زمین وجود ندارد، عنوان کرد: در این راستا باید کار امداد رسانی و ارسال اقلام امدادی از طریق هوایی صورت گیرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان، بیان داشت: شرایط آب و هوایی نیز به گونهای بوده که امکان پرواز بالگرد برای ما وجود ندارد و بلافاصله در صورت آرام شدن شرایط جوی یک بالگرد از سوی ارتش و دو بالگرد نیز از سوی هلال احمر به مناطق سیل زده اعزام خواهیم کرد.
رضایی با اشاره به فعالیت تیمهای عملیاتی هلال احمر در پلدختر، گفت: به دلیل اینکه راه ارتباطی قطع است نیاز به بالگرد است و در صورت آرام شدن شرایط جوی بالگردها را به منطقه اعزام خواهیم کرد.
۱۲:۴۴ فیلم / پل اناری خرمآباد کاملاً تخریب شد
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمیکند.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4
۱۲:۲۵ ۳۵ روستای معمولان زیر آب رفت
حبیب الله موسوی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه با وقوع سیلاب شدید ۵۰۰ واحد مسکونی زیر آب رفته است، اظهار داشت: آب و برق و گاز معمولان قطع است.
وی با بیان اینکه راه دسترسی زیودار با جمعیت ۶ هزار نفر قطع است، تصریح کرد: ۳۵ روستا زیر آب رفتهاند.
بخشدار معمولان با تاکید بر اینکه راه ارتباطی خرم آباد- معمولان قطع است و دسترسی به هیچ جا نداریم، افزود: ۲ مصدوم داریم که نیازمند به بالگرد برای انتقال آنها هستیم.
موسوی یادآور شد: سطح رودخانه کشکان مرتب دارد افزایش مییابد.
۱۲:۱۵ گاز شهر «معمولان» و روستاهای اطراف آن قطع شد
غلامرضا لطفعلیان در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به قطع شدن گاز شهر معمولان و روستاهای اطراف آن، اظهار داشت: به دلیل شکستگی خط لوله گاز اصلی در اثر سیلاب شدید، گاز این شهر و روستاهای اطراف آن قطع شده است.
وی، بیان داشت: متأسفانه شرایط سیلاب به گونهای است که به سختی میتوان گاز این شهر و روستاهای اطراف آن را وصل کرد، با این وجود نیروهای شرکت گاز استان در تلاش هستند که یک خط موقت گاز را برای این منطقه ایجاد کنند.
مدیرعامل شرکت گاز لرستان همچنین با اشاره به قطع شدن گاز شهرستان دوره چگنی، گفت: شرکت گاز استان برای جلوگیری از آسیب به ایستگاه و تجهیزات گاز شهرستان، گاز این منطقه را فعلاً قطع کرده است تا سطح آب و سیلاب در این منطقه کاهش پیدا کند.
۱۲:۰۹ ۱۵ نفر از اهالی «بابازید» گرفتار در پشتبام خانههای در محاصره سیل
معاون جمعیت هلال احمر لرستان گفت: ۱۵ نفر از اهالی روستای «بابازید» در سیلاب محاصره شدهاند.
عزیزعلی امرایی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه ۱۵ نفر از اهالی روستای «بابازید» در سیلاب گرفتار شدهاند، اظهار داشت: سیلاب خانههای این روستا را به زیر آب برده است و این ۱۵ نفر روی پشت بام خانهها گرفتار شدهاند.
وی با بیان اینکه تنها راه نجات این افراد پرواز بالگرد است، یادآور شد: به علت نامساعد بودن شرایط جوی امکان پرواز بالگردهای این جمعیت وجود ندارد و علی رغم اینکه هم اکنون ۳ فروند بالگرد هم در اختیار داریم اما در حال حاضر هیچ کاری از طریق هوایی برای افراد گرفتار در سیل روستای بابازید شهرستان پلدختر نمیتوان انجام داد.
۱۱:۵۱ سیلاب کشکان در ۲۰۰ سال اخیر سابقه نداشته است / عبور دبی ۴۶۰۰ مترمکعبی
رضا میرزایی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه سد مروک یک ساعت قبل سرریز کرد و نیم مترمکعب در ثانیه خروجی دارد، اظهار داشت: ورودیها از سد کمال صالح ۱۶۰ مترمکعب در ثانیه است و سیلاب فعلاً در داخل مخزن سد مروک دارد گرفته میشود و سرریز آن به آرامی و طی ساعات آینده افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه آب دهی رودخانه تیره شهرستان دورود در حال حاضر ۴۰۰ مترمکعب در ثانیه یعنی لبالب است، تصریح کرد: سیلاب شهر دورود مربوط به سد مروک نیست، حداکثر آبدهی سد مروک ۳۸ مترمکعب در ثانیه است و مابقی سیلاب شهر دورود روانابهای شهرستان بروجرد و رودخانه سیلاخور است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با تاکید بر اینکه سیلاب امروز رودخانه کشکان با دوره بازگشت ۲۰۰ ساله است، افزود: الان دبی کشکان در روستای افرینه ۳۰۰۰ مترمکعب در ثانیه است که با اضافه شدن سیلاب رودخانه چولهول و مادیان رود به ۴۶۰۰ مترمکعب در ثانیه رسیده است.
میرزایی با اشاره به اینکه در حال حاضر دبی کشکان در شهر پلدختر ۴۶۰۰ مترمکعب در ثانیه است، ادامه داد: دبی رودخانه خرم رود به ۷۰۰ مترمکعب در ثانیه رسیده است، سیلاب الان رودخانه کشکان مربوط به روانابهای دیشب بوده است و هنوز آب خرم آباد و سرشاخهها به پلدختر نرسیده است و قطعاً در ساعات آینده پیش بینی میشود سیلابی در حد ۵ هزار مترمکعب در ثانیه در کشکان رخ دهد.
وی یادآور شد: اکثر پلهای روی رودخانه کشکان تخریب شده و جادهها قطع شده است.
ساحل غربی شهر معمولان غرقاب شده است.
۱۱:۳۱ اعزام نیروها و تجهیزات شهرداریهای بزرگ کشور به مناطق سیلزده لرستان
اسحاق جهانگیری پیش از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران در سخنانی با بیان اینکه سیلاب زندگی مردم لرستان در شهرستانها را تحت تأثیر قرار داده است، اظهار داشت: صبح امروز در استانداری با تمام فرمانداریهای استان صحبت کردم و گزارشهایی که ارائه دادند مبنی بر این بود که بر اوضاع مسلط هستند.
وی، بیان داشت: امیدوارم که تسلط فرمانداران استان به همین گونه بماند و امکاناتی که نیاز دارند تأمین شود.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه به وزیر راه و شهرسازی نیز اعلام کردم که در لرستان بماند، تصریح کرد: همچنین استاندار لرستان و معاون وزیر کشور مأمور شدهاند که از طرف من با وزیر کشور صحبت کنند که دو تا سه مورد از شهرداریهای شهرهای بزرگ با تجهیزات خود به کمک استاندار در شهرهایی که نیاز بوده بیایند.
جهانگیری، گفت: لرستان در حال حاضر شرایطی دارد که باید از استان اصفهان و مرکزی نیروهای کمکی با تجهیزات کامل از شهرداری و دستگاههای دیگر به دستور وزیر کشور به لرستان بیایند تا به موقع عمل کنیم.
وی، افزود: در سقفهای اعتباری که در ستاد بحران لرستان نیز اعلام شد، به هر میزانی که مسئولان در بخش کشاورزی، صنعتی و… با چارچوبی که در دولت تصویب کردیم و استاندار مشخص کند چه تعداد واحد مسکونی خسارت دیده است به طور حتم منابع مورد نیاز آن تأمین میشود.
۱۱:۱۳ سیل جان یک نفر را در شهر معمولان گرفت
سید حبیب الله موسوی بخشدار معمولان روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یک مرد ۵۸ ساله به نام حاجی شاکرمی فرزند سوخت زار در جریان سیل جان خود را از دست داد.
وی افزود: بخش غربی شهر معمولان بر اثر طغیان رودخانه کشکان کامل زیر آب رفت.
۱۰:۵۸ بخش غربی شهر معمولان به زیر آب رفت / قطع راه ۱۰۰ روستا
سید حبیب الله موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سیل بخش غربی شهر معمولان را به زیر آب برده است، اظهار داشت: پلهای زورانتل، دمرود افرینه، برگلان سوخته، سرنجه زیودار در جریان سیل تخریب شد.
وی افزود: تمام راههای روستایی و عشایری بخش معلولان و همچنین راه اصلی به شهر معمولان قطع است.
بخشدار معمولان گفت: رودخانههای کشکان، مادیان رود و چولهول طغیان کرده و سطح آب نسبت به قبل بالاتر رفته است.
وی از مردم خواست تا شعاع ۱۰۰ متری از بستر و مسیر رودخانهها فاصله بگیرند و به آن نزدیک نشود.
موسوی با تاکید بر اینکه سیل راههای ارتباطی بیش از ۱۰۰ روستای بخش معمولان راقطع کرد، گفت: آب آشامیدنی شهر معمولان از دیروز قطع است.
۱۰:۳۹ «مروک» سرریز شد / بحران در دورود تا دو ساعت آینده
رضا صفی خانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه در حال حاضر رودخانه دورود کاملاً پر شده و سد «مروک» هم سرریز شده است، اظهار داشت: طی ساعات پیش رو احتمال آبگرفتگی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه شب گذشته هم شب سختی بود و چند روستای بخش مرکزی دچار مشکل شد که حل کردیم، تصریح کرد: اما در حال حاضر در روستای «دهنو» چند خانه به زیر آب رفته است.
نماینده ویژه استاندار لرستان در دورود با تاکید بر اینکه بحران ما دو سه آینده شروع میشود، یادآور شد: امیدواریم کمترین خسارت وارد شود.
۸:۳۳ «خرم رود» طغیان کرد
با استمرار بارشهای سیلآسا، صبح امروز رودخانه «خرمرود» طغیان کرد و آب وارد خیابانها و معابر ساحلی شهر شد.
با طغیان رودخانه «خرمرود» و ورود آب به معابر و خیابانهای اطراف آن، هشدار تخلیه منازل نوار ساحلی خرمآباد از سوی نیروهای آتش نشانی اعلام شد.
۲:۴۶ نفر برهای قرارگاه ارتش در کرمانشاه وارد شهرستان دلفان شدند
امیر سرتیپ مراد خوشکنار در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه اقدامات بسیار خوبی برای مقابله با سیلاب انجام دادهایم، اظهار داشت: در دورود کمکهای خوبی از نظر ادوات مهندسی در اختیار ستاد بحران قرار دادهایم، در چگنی هم بیل مکانیکی، بولدوزر و… در اختیار مسئولان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه یگانهای لشکر ۸۴ را آماده باش دادهایم و همه تجهیزات آماده است، تصریح کرد: در نورآباد به دنبال درخواست کمک فرماندار دلفان، با قرارگاه منطقهای غرب کشور در کرمانشاه هماهنگ کردیم و دو تیم نفر بر وارد عمل کردهایم.
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۸۴ پیاده لرستان با تاکید بر اینکه سه دستگاه نفربر هم از تهران وارد لرستان میشود، افزود: یگانها در آماده باش هستند و تا آخرین لحظهای که مردم ما به وجود سربازان خود نیاز داشته باشند در خدمت هستیم.
۲۳:۱۸ دورود بحرانی و پلدختر غرق آب
رضا میرزایی شامگاه یکشنبه در ستاد بحران استان لرستان در سخنانی با اشاره به وضعیت سدهای استان، با بیان اینکه سه سد «هاله»، «کزنار» و «ایوشان» استان سرریز کرده است، افزود: بر اساس آمار سازمان هواشناسی، لرستان دارای ۵۱۵ میلی متر میانگین بارندگی در بلندمدت است و در سال آبی جاری پرباران ترین استان بودهایم.
میرزایی با بیان اینکه در مجموع با توجه به نبود تأسیسات ذخیره سازی و حجم ناچیز سدهای ما، در مجموع کل حجم مخازن ساخته شده و در دست اجرا ۴۲۰ میلیون مترمکعب است که نمیتواند سیلابهای لرستان و پایین دست یعنی خوزستان را کنترل کند، گفت: در میان شهرستانهای لرستان، پلدختر سیل خیز ترین شهرستان استان و در مرتبه دوم خرم آباد قرار دارد.
وی با بیان اینکه ۳۳۵۰ مترمکعب در ثانیه دبی رودخانه کشکان بوده است، رودخانه کشکان یک رودخانه طولی است، زمان تمرکز آن طولانی است و حداقل سیلابی که از سرشاخه کشکان بخواهد به پلدختر برسد ۹ ساعت زمان نیاز دارد، گفت: در دو حوزه «تیره» شهرستان دورود شرایط بحرانی است که دبی سیلابی آن ۳۵۰ مترمکعب در ثانیه است، حداکثر آن ۴۲۰ مترمکعب است و با توجه به سیلاب رودخانههای دیگر و سرریز سد «مروک»، پیش بینی شده سیلاب رودخانه «تیره» به ۶۰۰ مترمکعب در ثانیه برسد و بخش ساحلی شهر غرق آب میشود، این اتفاق تا فردا بعدازظهر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با اشاره به اینکه دبی رودخانه کشکان حداکثر آن در حال حاضر ۱۵۸۲ مترمکعب در ثانیه است، پیش بینی میکنیم تا حدود ۳۵۰۰ مترمکعب در ثانیه برسد، بیان داشت: روستاهای مسیر کشکان، شهر معمولان و شهر پلدختر غرق آب میشود.
۲۲:۲۴ قابل قبول نیست مدیری جا خالی دهد / اولویت حفظ جان مردم است
معاون اول رئیسجمهور گفت: مدیران مسئولیت قبول میکنند که در روز سخت خود را نشان دهند و قابل قبول نیست کسی جا خالی دهد، مرد میدان کسی است که در روزهای سخت بایستد.
ادامه سخنان جهانگیری را اینجا بخوانید.
۲۱:۴۳ توقع بود رئیس جمهور به لرستان میآمد / جان مردم دورود در خطر است
مجید کیانپور نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی شامگاه یکشنبه در جلسه شورای مدیریت بحران لرستان اظهار داشت: حداقل توقع این بود رئیس جمهور به لرستان میآمد، لرستان از پنجم فروردین درگیر سیل است.
وی بیان کرد: امشب مردم دورود جانشان در خطر است، برای فردا حداقل یک سوم شهر دورود زیر آب میرود.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: انتظار داشتیم آقای رئیس جمهور حضور مییافت، مردم لرستان یار روزهای سخت نظام هستند، توقع داشتیم رئیس جمهور به جای عبور از آسمان لرستان به لرستان سفر میکرد.
کیان پور بیان کرد: اگر نگاه ملی روی مدیریت منابع آب کشور داشتیم و سدهایی که باید ساخته میشد لازم نبود در خوزستان حالت فوق العاده اعلام کنیم.
۲۱:۳۸ ۳۶۰۰ واحد مسکونی در لرستان دچار خسارت شد / رانش زمین در ۴۹ روستا
مسعود رضایی مدیرکل بنیاد مسکن لرستان شامگاه یکشنبه در جلسه شورای مدیریت بحران لرستان اظهار داشت: تا قبل از بارشهای پنجم فروردین و در جریان سیلابهای گذشته ۳۶۵۸ واحد دچار آبگرفتگی و خسارت شدند.
وی ادامه داد: در بخش واحدهای روستایی ۲۸۸۵ واحد خسارت دیدند که ۱۷۲۰ واحد احداثی و ۱۱۶۵ واحد تعمیری است.
رضایی افزود: با توجه به مصوبات دولت، ۱۳۵ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض باید تأمین شود.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان یادآور شد: با توجه به نوع خسارت به واحدهای روستایی پیامدهای آن بعداً خود را نشان میدهد.
وی ادامه داد: با توجه به موج دوم بارندگی حتماً تعداد واحدهای خسارت دیده دوبرابر میشود.
رضایی گفت: در بخش ذلقی و زز و ماهرو، میربگ و سپیددشت بیشترین خسارات را داریم.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان یادآور شد: ۴۹ روستا دچار رانش شدهاند، تا امروز مجبور شدهایم ۶ روستا را اسکان موقت بدهیم.
۲۱:۳۱ ۳۱۳ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی لرستان وارد شد
عبدالرضا بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان شامگاه یکشنبه در جلسه شورای مدیریت بحران لرستان اظهار داشت: در جریان سیل اخیر، از قبل از طریق سامانه جهاد کشاورزی لرستان اطلاع رسانی به ۱۵۷ هزار بهره بردار بخش کشاورزی شد و باعث شد به نوعی خسارتها کاهش یابد.
وی عنوان کرد: مطابق براورد اولیه ما ۵۰۰ ایستگاه پمپاژ، ابنیه فنی و خطوط انتقال از بین رفته است که ظرف یکی دو ماه آینده نیازمند آماده سازی اینها برای آبیاری باغات هستیم.
بازدار افزود: ۵۶۸ مزرعه در حاشیه رودخانهها داریم که ۱۵۰ مزرعه پرورش ماهی با بیش از ۲ هزار تن ماهی از بین رفته است.
وی گفت: جادههای بین مزارع، باغات و مزارع از بین رفته است.
بنیه مالی کشاورزان ما ضعیف است و به کمکهای دولت نیازمند هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان یادآور شد: ۳۱۳ میلیارد تومان خسارت ریالی به مزارع وارد شده است.
بازدار بیان کرد: ۳۰ هزار هکتار مساحت زراعت ما از بین رفته است و زیر آب است.
این اطلاعات اولیه از آب گرفتگیها بوده و ممکن است بیشتر هم شود.
۲۱:۲۲ لرستان رتبه نخست بارندگی در کشور / موج دوم بارشها در راه است
محمد ناصر هاشمی مدیرکل هواشناسی لرستان شامگاه یکشنبه در جلسه شورای مدیریت بحران استان لرستان اظهار داشت: متوسط بارش استان در جریان بارندگی اخیر به ۳۹ میلی متر رسیده است که بیشترین بارش با ۵۷ میلی متر در رومشکان بوده است و کمترین میزان در الیگودرز بوده است.
هاشمی ادامه داد: در خرم آباد میانگین بارشها ۴۷ میلی متر است.
وی افزود: موج شدید بارشها رد شده است، از ده و نیم شب تا بامداد فردا موج دوم بارشهای ما خواهد بود که شدید تر است.
مدیرکل هواشناسی لرستان بیان کرد: مقدار بارندگیها کمتر است اما شدت آنها بیشتر است و در مدت کمتری رخ میدهد.
وی ادامه داد: الان رتبه اول بارشها را در کشور داریم.