سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جهان، تشنه کمال اخلاق انسانی است

ایسنا | استان‌ها | پنجشنبه، 21 اسفند 1399 - 13:31
یک کارشناس دینی گفت: جهان امروز تشنه کمال اخلاق انسانی است و جوامع اسلامی باید به سمت اخلاقیات اسلام ناب که توسط آخرین فرستاده خدا ابلاغ شده، پیش رود.
انسان،بشري،جوامع،اسلام،بعثت،اخلاقيات،كمال،هدايت،اصيل،مراتب،پ ...

ایسنا/زنجان یک کارشناس دینی گفت: جهان امروز تشنه کمال اخلاق انسانی است و جوامع اسلامی باید به سمت اخلاقیات اسلام ناب که توسط آخرین فرستاده خدا ابلاغ شده، پیش رود.
حجت‌الاسلام یوسف مصطفوی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هدایت انسان‌ها سلسله مراتب تربیتی دارد و نمی‌توان هدایت انسان را از درجات عالی آغاز کرد.
برای مثال یک کودک آمادگی پذیرش فرمول‌های پیچیده را ندارد.
در هدایت بشر نیز اگر از ابتدای خلقت انسان هدایت در عالی‌ترین سطح به انسان ابلاغ می‌شد، فشارهای فرهنگی، اجتماعی و عقیدتی بر روی دوش او قرار می‌گرفت.
وی عنوان کرد: در زمان بعثت نبی مکرم اسلام (ص) سلسله مراتب آموزش‌های بشری سپری شده بود و انسان برای رسیدن به تمدن پیشرو و عالی نیاز به اخلاقیات برین و برتر داشت و رسول اکرم (ص) مبعوث شدند تا اکمل مراتب اخلاقی را به جامعه بشری عرضه کنند و عطش انسان برای دست‌یابی به کمال حقیقی برطرف شود.
این کارشناس دینی با اشاره به این جمله مبنی بر «بعثت لاتمّم مکارم الاخلاق» تصریح کرد: بعثت پیامبر (ص) پاسخی برای تشنگی بشر که هزاران سال آزمون و خطای مسیر کمال را طی کرده بود، قلمداد می‌شود و قرآن، آموخته‌های پیامبر (ص) و مضامین بعثت زندگی انسان در مسیر کمال در همه ابعاد فردی و اجتماعی و ساحت‌های مختلف را در برگرفته است.
وی با اشاره به اینکه اخلاقیات انسانی در روابط چهارگانه مطرح می‌شود، یادآور شد: این محورها شامل رابطه انسان با خدا، انسان با طبیعت، انسان با خویشتن خویش و انسان با سایر انسان‌ها است.
امروز آمال و نیازهای بشری به ‌ویژه در جوامع غربی هنوز تشنه اخلاقیات اصیل است اما روابط به‌ گونه‌ای پیش رفته که حرکت‌های ضد حقیقت و آگاهی و ضد فهم و شعور بشری بیشتر شده و عده‌ای سعی دارند برای رفع منافع فردی و گروهی خود بر دیگران و طبیعت چیره شوند و اثرگذاری آموزه‌های انبیای الهی را خنثی کنند.
مصطفوی ادامه داد: همواره گروه‌های منفعت‌طلب دنبال سیطره بر دنیا هستند و عامل بی‌نظمی در اخلاق و نوع برداشت از دین و نیز افزایش ناهنجاری‌ها می‌شوند و جوامع بشری در هزاره سوم، ابتدایی‌ترین مشکلات بشری را حس می‌کند و حرکت‌های آهسته جوامع دین‌مدار و حق‌پندار نیز حرکت دشمنان شیطان‌صفت را در مسیر باطل سرعت می‌بخشد.
وی گفت: البته این خلاء‌های معنوی و اخلاقی گرایش شرق و غرب عالم به سمت اسلام اصیل را افزایش داده است و اصل بعثت پیامبر (ص) تعالی‌بخش و افتخار جوامع بشری است که استقرار تمدن اسلامی را برای زمینه ظهور منجی عالم آماده می‌کند و دین اسلام که توسط آخرین فرستاده الهی رفع نیازهای فکری، روحی، فرهنگی و اجتماعی و سایر بخش‌های را مورد توجه قرار داده است.
این کارشناس دینی خاطرنشان کرد: جوامع اسلامی باید تلاش خود در راستای رسالت تحقق رسالت نبی مکرم اسلام (ص) را تسریع بخشند و گفتمان اسلام اصیل و ناب محمدی را ترویج دهند.
برای ارتقای سطح هوشیاری و آگاهی جامعه باید با جدیت پیش رفت و این موضوع باید در درجه اول در رفتار و گفتار متولیان امر جلوه‌گر شود.
انتهای پیام