خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لزوم استحکام پیوند پارک‌های علم و فناوری با دانشگاه و صنعتی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 20 اسفند 1399 - 15:48
رحیمی گفت: پیوند پارک‌های علم‌وفناوری با دانشگاه‌ها و مجموعه‌های صنعتی باید مستحکم و دادوستد‌های علمی به خوبی برقرار باشد.
فناوري،توسعه،علم،مراكز،علوم،وزارت،رحيمي،واقع،علمي،دانشگاه

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نشست رؤسای پارک‌های علم و فناوری با بیان اینکه از هر حرکتی برای توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان استقبال می‌کنیم، بر ضرورت توسعه کیفی پارک‌های علم و فناوری تأکید کرد.
در این نشست که امروز (چهارشنبه) در تالار حافظ سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، رحیمی با بیان اینکه سیاست وزارت علوم این است که توسعه کمی پارک‌های علم و فناوری الزاماً همراه با توسعه کیفی باشد، اظهار کرد: پارک‌های علم و فناوری در استان‌ها، ظرفیتی ملی محسوب می‌شوند، البته برخی از دانشگاه‌ها پارک‌های علم و فناوری مرتبط با خودشان را دارند که ظرفیت بسیار خوبی در تجاری‌سازی دستاورد‌های علمی در کنار پارک‌های مستقر در استان‌ها را فراهم کرده است.
تاسیس مراکز رشد فعال، یکی از مهم‌ترین رسالت‌های پارک‌های استانی
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، بیان کرد: معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی همکاری خوبی در زمینه توسعه مراکز با وزارت علوم داشته است.
همچنین تاسیس مراکز رشد فعال، یکی از مهم‌ترین رسالت‌های پارک‌های استانی است؛ در واقع پارک‌های استانی، فرمانداران و مراکز آموزش عالی سه مولفه اصلی تاسیس مراکز رشد است.
رحیمی ادامه داد: باید از هر اقدامی برای توسعه فناوری دانش‌بنیان استفاده کنیم.
در واقع از هر برنامه‌ای که موجب توسعه زیست‌بوم فناوری شود با محوریت حل مشکلات جامعه حمایت می‌کنیم.
توسعه فناوری، با لحاظ کردن ظرفیت‌ها می‌تواند بدون محدودیت گسترش یابد، این در حالی است که نمی‌توانیم دانش‌آموختگان را به‌صورت محدود به جامعه تحویل دهیم.
او اظهار کرد: بیشتر ظرفیت‌های وزارت علوم در حوزه فناوری، بالقوه است.
در واقع مراکز رشد می‌توانند به جوان‌هایی که دارای ایده فناوری هستند کمک کنند تا ظرفیت‌های بالقوه آن‌ها بالفعل شود؛ لذا شهرستان‌هایی که ظرفیت جمعیتی و اقتصادی حداقلی را دارند، می‌توانند با ایجاد مراکز رشد، توسعه بیشتری داشته باشند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، با بیان اینکه باید با واحد‌ها و شرکت‌های فناور، با تسامح و تساهل برخورد کنیم، افزود: این شرکت‌ها باید در حوزه فناوری، در سطح ملی فعالیت کنند تا بتوانیم تسهیلاتی را به آن ارائه دهیم.
به بیان دیگر شرکت‌های فناور باید در هر سال، ارزش افزوده علمی جدیدی برای ارائه داشته باشند.
رحیمی ادامه داد: روسای پارک‌های علم و فناوری باید ظرفیت‌های ارزیابی فنی خود را تقویت کنند تا توانایی پاسخگویی دقیق به دانش‌پژوهان و پژوهشگران را داشته باشند.
او در خاتمه با بیان اینکه پیوند پارک‌های علم و فناوری با دانشگاه‌ها و مجموعه‌های صنعتی باید مستحکم باشد، خاطرنشان کرد: در واقع بیشتر پارک‌های علم و فناوری برآمده از دانشگاه هستند؛ به همین دلیل پارک و دانشگاه، باید ساختارمند باشند.
این پیوند ساختاری همواره باید وجود داشته باشد و دادوستد‌های علمی به خوبی برقرار شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/