خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحمل مشکلات یا خدمت به اجنبی؛ تنگنا‌های مالی و مشکلات روحی پیش روی پرستاران

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 30 دی 1397 - 05:45
در حال حاضر پرستاران از مشکلات معیشتی و روحی و فشار زیاد کار رنج می‌برند.
گفتگو،شيفت،كشور،سازمان،گروه،دليل،علمي،كاري،حوزه،نيروي،جوان،ب ...

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود اینکه پرستاران همواره در صف مقدم ارائه کنندگان خدمات بهداشتی درمانی به بیماران و مراجعه کنندگان هستند متاسفانه همواره با برخی بی مهری‌ها و کم لطفی‌ها روبرو بوده‌اند و با آن‌ که بیشترین زحمت را برای درمان بیماران می‌کشند اما در تبعیض‌هایی آشکار با دیگر گروه‌های جامعه پزشکی به‌سر می‌برند و همین مسئله باعث بروز مشکلات روحی، جسمی و ایجاد استرس شغلی برای آنها شده است.
در حال حاضر یکی از مسائل مهم پرستاران اجرا نشدن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است که ۱۲ سال پیش در مجلس به تصویب رسیده اما به دلیل برخی بی عدالتی‌ها هنوز اجرا نمی‌شود،‌ تا جایی که برخی از پرستاران مجبور هستند برای تأمین مسائل معیشتی زندگی خود پس از پایان شیفت کاری، برای انجام شیفت دوم به بیمارستان و یا مرکز درمانی دیگر مراجعه کنند.
امسال سرپرست وزارت بهداشت با برگزاری جلسات متعددی با سازمان‌های مختلف قول رفع برخی مسائل جامعه پرستاری و جذب ۱۹ هزار پرستار را داد.
سعید نمکی سرپرست وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مشکلات پرستاران طرحی گفت: براساس آخرین بازنگری و بررسی‌های انجام شده بین سازمان برنامه و بودجه و امور استخدامی و وزارت بهداشت، قرار شد ۱۸ هزار پرستار در سال‌های ۹۸ و ۹۹ برای تعداد تخت‌هایی که وزارت بهداشت آماده کرده و قابلیت بهره برداری دارد، استخدام شوند.
نمکی اضافه کرد: طی برگزاری جلساتی با مسئول امور پرستاری وزارت بهداشت به این نتیجه رسیدیم که جایگاه‌های خاصی در نظام خدمت برای پرستاران تعیین کنیم تا از ظرفیت پتانسیل بالای آن‌ها به اندازه کافی استفاده شود.
جذب ۱۹ هزار پرستار تا ۲ سال آینده
حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره رفع مشکلات جامعه پرستاری گفت: در حال رایزنی با سازمان های ذی‌ربط در جهت رفع مشکلات پرستاران هستیم تا فشار کاری از روی دوش آن‌ها برداشته شود.
وی ادامه داد: کمبود نیروی پرستاری در کشور یکی از مهم‌ترین مشکلات پرستاری است؛ این‌ موارد در مجلس مطرح شده و قول‌هایی مساعد در جهت جذب نیروی پرستار به ما داده‌اند.
حضرتی افزود: با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و سازمان برنامه و بودجه جلساتی متعدد برگزار شده است و به ما قول داده‌اند که برای سال‌های ۹۸ و ۹۹ تعداد ۱۹ هزار پرستار را جذب کنند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اگر ما بتوانیم یک بودجه پایداری را برای جذب پرستار در نظر بگیریم یکی از بزرگترین مشکلات ما برطرف می‌شود، اضافه کرد: جذب نیروی پرستار، مشکل اضافه‌کاری اجباری و کمبود نیرو‌ها را برطرف می‌کند و بسیاری از مشکلات پرستاران نیز رفع می‌شود.
وی افزود: با جذب پرستار بازنشستگی زودتر از موعد که حق آن‌ها بوده مرتفع می‌شود و امیدوارم این مسئله هرچه سریعتر انجام شود.
حضرتی ادامه داد: معوقات برخی از دانشگاه‌ها به روز و یا با تاخیر پنج یا ۶ ماهه است، اما برخی از دانشگاه‌ها با تاخیر ۱۴ ماهه در پرداخت مطالبات پرستاران مواجه هستند.
کمبود ۱۵۰ هزار پرستار در کشور
اصغر دالوندی رئیس سازمان نظام پرستاری در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات پرستاری این است که برخی از پرستاران منتظر طرح بوده و تعداد دیگری از پرستاران به دلیل نداشتن انگیزه کافی این حرفه را رها کرده و خانه‌نشین شده‌اند.
وی ادامه داد: به دلیل زنانه بودن شغل پرستاری همواره یک دهم آن‌ها به خاطر مسائل زایمان در مرخصی به سر می‌برند و امروزه تعداد پرستاران از نظر شاخص تخت از هشت ۱.۸ و از نظر جمعیت به ازای هر هزار نفر تنها سه پرستار در کشور فعالیت می‌کند.
دالوندی با اشاره به اینکه امروزه کشور نیازمند ۱۵۰ هزار نیروی پرستار است، افزود: در نظام مدیریتی نیروی انسانی ما باید علاوه‌ بر جلب و جذب پرستار به کار حفظ، نگهداری همچنین ارتقای نیروی انسانی آن بپردازیم، زیرا وقتی نیرویی را جذب می‌کنیم باید توان حفظ آن نیرو را داشته باشیم.
رئیس سازمان نظام پرستاری تأکید کرد: قانون بهره‌وری، سختی شغل، بازنشستگی پیش از موعد، اضافه کاری اجباری و عدم اجرای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از جمله مشکلات امروزه پرستاران در کشور است.
وی اظهار کرد: صلاحیت پرستاری یکی از مشکلات اساسی امروز جامعه است، زیرا عده‌ای پرستارنما در جامعه و بیمارستان خدمات پرستاری را می‌بلعند و چنین افرادی تنها توانسته آمپول تزریق کنند و این افراد تحت عنوان مراقبت در بیمارستان یا منازل مشغول به کار پرستاری هستند.
دالوندی اضافه کرد: اگر بیماری در اثر تزریق آمپول دچار تشنج شود، افرادی که کار پرستاری را از آن‌ها دزدیده‌اند نمی‌توانند تشنج بیمار را درمان کنند و به همین دلیل من نامه‌ای به وزارت ارشاد نوشتم تا کسی تحت عنوان پرستار حق نداشته باشد فعالیت کند.
معطلی پرستاران فارغ التحصیل برای گذراندن طرح
رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه ما باید پرستاران را تحت پوشش بیمه‌ای قرار دهیم تا آن‌ها از لاک بیمارستان بیرون بیایند، گفت: در همه جای دنیا پرستاران تنها در بیمارستان مشغول به فعالیت نبودند بلکه در جامعه و در منازل تحت طرح‌هایی مانند هوم‌کر مشغول به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به بیماران هستند و ما نیز باید مانند دنیا عمل کنیم تا اقبال مردم نسبت به پرستاران افزایش پیدا کند.
وی افزود: بر اساس مصوبه قانون، پرستاران باید نسبت به طول مدت تحصیل رایگان ۲ سال برای کشور خدمت کنند که متأسفانه بسیاری از پرستاران در حدود ۶ ماه یا بیشتر در نوبت گذراندن طرح معطل مانده‌اند و همین مسئله مانع از فعالیت آن‌ها در جامعه و حوزه سلامت شده است.
دالوندی گفت: من به وزیر بهداشت نامه‌ای در خصوص معطلی پرستاران طرحی نوشته‌ام که نتیجه این شد که به هر دانشگاه برای جذب پرستار در حوزه طرح چهار ماه مهلت داده شود و در صورت پیدا نشدن فضا آن پرستار آزاد شده تا در بخش خصوصی و یا هوم‌کر مشغول به فعالیت شود تا جامعه از این نیروی زحمت‌کش و کاردان بهره‌مند شود.
بی عدالتی و کار زیاد، مشکل اصلی پرستاران
یک پرستار با سابقه بیمارستان شریعتی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین مشکلات پرستاری این است که پزشکان در راس همه امور ما قرار دارند و متاسفانه ما خودمان اختیاری از خود نداریم و در انجام هر کاری باید از پزشک مربوطه اجازه آن را بگیریم.
وی ادامه داد: متاسفانه در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تبعیض، بی عدالتی و پزشک سالاری حاکم است و حتی دانشجویان پزشکی ارجعیت نسبت به پرستاران با سابقه دارند، به طوری که من به عنوان یک پرستار باسابقه نمی‌توانم حتی به یک دانشجوی پزشکی کاری را بگویم.
همه فضا‌های بیمارستان‌ها، پارکینگ و اتاق‌های استراحت در اختیار پزشکان است و به طور مثال برای استراحت از آلاچیق این مراکز درمانی استفاده کنند، اما من پرستارم با سابقه اجازه استفاده از این امکانات را ندارم.
این پرستار باسسابقه در خصوص مدت زمان طولانی شیفت کاری‌اش گفت: شیفت کاری متفاوت و تا ۱۸ ساعت نیز برخی همکاران کار می‌کنند هر چند که این مدت زمان غیر قانونی است، اما مسئولان بالادست بیمارستان‌ها تغییراتی در قانون ایجاد کرده‌اند.
وی گفت: ما به سازمان‌های مختلف مکاتباتی انجام داده‌ایم اما کسی حرف ما پرستاران را تا به امروز گوش نمی‌دهد حتی موقع استراحت در انجام شیفت باید از مرخصی‌های سالیانه مان باید استفاده کنیم.
تبعیض و همدل نبودن تیم درمان کیفیت کار درمان را کاهش می‌دهد
یک پرستار با سابقه کار ۲۴ سال در بیمارستان میلاد در گفتگو با خبرنگارحوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار کرد: محیط تبعیض گونه در بیمارستان‌ها ما را وادار به گوشه‌نشینی کرده است، اما متاسفانه در بیمارستان‌ها برای پرستاران عزت و احترامی قائل نبوده و هیچ امکاناتی در اختیار ما قرار ندارد.
این پرستار با سابقه بیمارستان میلاد افزود: وقتی که در یک محیط تبعیض و بی عدالتی وجود داشته باشد کیفیت کار درمان کاهش پیدا می‌کند، زیرا ارائه خدمات بهداشتی و درمانی یک تیمی است که به دلیل بی عدالتی‌ها اتحاد این تیم کمرنگ می‌شود.
وی گفت: متاسفانه پرستاران با مشکلات معیشتی روبرو هستند به همین دلیل برخی از آن‌ها مجبور بوده پس از پایان شیفتشان در یک مرکز درمانی دیگر مجددا مشغول به کار شوند.
انتهای پیام /