وقوع حریق در 1445 هکتار از اراضی ملی کردستان/انجام 700 هکتار نهال کاری برای توسعه زراعت چوب
مدیرکل منابع طبیعی کردستان گفت: طی سال جاری 187 فقره آتش سوزی در سطح یک هزار و 445 هکتار از اراضی جنگلی, مرتع و جنگل های طبیعی استان به وقوع پیوسته است.

مدیرکل منابع طبیعی کردستان گفت: طی سال جاری 187 فقره آتش سوزی در سطح یک هزار و 445 هکتار از اراضی جنگلی, مرتع و جنگل های طبیعی استان به وقوع پیوسته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، سعدی نقشبندی ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان که به مناسبت هفته منابع طبیعی و درختکاری برگزار شد با بیان اینکه در سال 99 نسبت به سال 98 از نظر میزان سطح اراضی ملی دچار حریق 50 درصد کاهش آتشسوزی داشتهایم، اظهار کرد: در 11 ماهه منتهی به بهمن ماه سال جاری 66 فقره آتش سوزی در جنگلهای طبیعی, 106 فقره درسطح مراتع و 15 فقره نیز در سطح اراضی جنگلی استان اتفاق افتاده است.
وی افزود: طی سال جاری 33 روستا که جنگل و مراتع آن منطقه بیشتر در خطر حریق قرار داشتند به تجهیزات اطفای حریق تجهیز شدهاند تا در صورت اتفاق بتوان در کوتاهترین زمان ممکن آن را مهار کرد.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان به بحث قاچاق چوب در استان اشاره کرد و ادامه داد: در این مدت 438 مترمکعب چوب و 3 هزار و 129 کیلوگرم زغال از قاچاقچیان کشف و ضبط شده است.
700 هکتار نهال کاری برای توسعه زراعت چوب
نقشبندی با بیان اینکه راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و قاچاق چوب وجود دارد، یادآور شد: یکی از موثرترین راهها برای ممانعت از قاچاق چوب و صدمه جبران ناپذیر به طبیعت، ترغیب علاقهمندان به زراعت صنوبر و بهرهبرداری از آن در صنعت چوب است.
وی بیان کرد: در راستای اجرای طرحهای جهشی در زمینه زراعت چوب، 850 هزار اصله نهال صنوبر تولید شده که برای کشت در سطح 700 هکتار در اختیار بهره برداران قرار میگیرد.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان با بیان اینکه این طرح در 350 هکتار از زمینهای دیواندره و مریوان اجرایی میشود، گفت: بخشی از این طرح در اراضی ملی و در قالب ماده 3 قانون حفاظت و بهرهبرداری انجام میگیرد.
تهیه نقشه کاداستر برای 550 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی کردستان
نقشبندی در ادامه سخنان خود به بحث نقشه کاداستر اراضی ملی در کردستان اشاره کرد و اظهار کرد: اصولیترین راهکار جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی توسط افراد سودجو و فرصت طلب اخذ اسناد مالکیت اراضی ملی به صورت تکبرگ و کاداستر شده است و روند اخذ سند ملی با سرعت در حال انجام است.
وی افزود: طرح تهیه نقشه کاداستر برای عرصههای منابع طبیعی استان از سال 94 آغاز شده بود و تا سال 98 در مجموع نقشه 3 هزار هکتار تهیه شده بود.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان ادامه داد: روند تهیه نقشه کاداستر برای عرصههای منابع طبیعی کردستان طی 2 سال اخیر شدت بیشتری به خود گرفت و در این مدت نقشه برای 550 هزار هکتار دیگر از عرصهها طبیعی استان تهیه شد.
نقشبندی یادآور شد: اسناد تک برگ کاداستر شده دارای مختصات مکان مبنا بوده و موقعیت اراضی ملی و جداسازی آن از اراضی مستثنیات اشخاص را با حدود معین و مشخص تفکیک میکند.
انتهای پیام/2330/75/