کرمانشاه ۴۰ درصد هدر رفت آب شُرب دارد
کرمانشاه- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: میزان هدر رفت آب شُرب در این استان حدود ۴۰ درصد است.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کاکاوند در دوازدهمین جشنواره فراگیر نخستین واژه آب که پیش از ظهر امروز در سالن همایش این اداره کل با حضور مدیر کل آموزش و پرورش کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: ایران در شرایط عادی یک سوم میانگین بارندگی در دنیا را دارد، اما در برخی سالها همانند امسال شرایط حادتر است.
وی با بیان اینکه به دلیل کاهش بارندگیها در فصل بارندگی امسال، سال سختی را پیش رو خواهیم داشت، افزود: ۷۰ درصد از منابع تأمین آب شُرب استان کرمانشاه از سفرههای زیرزمینی تأمین میشود و متأسفانه بارندگیهای امسال اکثراً به صورت رگباری بود و تأثیر زیادی در افزایش منابع آب زیرزمینی نداشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه میانگین مصرف انرژی از جمله آب در کشور ما بیشتر از میانگین جهانی است، تصریح کرد: سرانه مصرف آب شُرب به ازای هر نفر در این استان ۱.۵ برابر میانگین سرانه کشوری است.
کاکاوند با اشاره به برگزاری دوازدهمین سال جشنواره نخستین واژه آب در استان با همکاری آموزش و پرورش، گفت: متأسفانه برگزاری این جشنواره طی این سالها به دلایل مختلفی اثرگذاری چندانی در مدیریت و مصرف صحیح آب نداشته، به طوری که هم اکنون سرانه مصرف آب در استان بالاتر از میانگین کشوری است.
وی یکی از دلایل مصرف بالای آب شُرب را میزان هدر رفت بالای آن دانست و خاطر نشان کرد: فرسودگی تأسیسات و شبکه خط انتقال آب در مناطق روستایی و خصوصاً شهر کرمانشاه میزان هدر رفت بسیار بالا است که نیازمند اصلاح سازی به موقع این تأسیسات و شبکهها است.
کاکاوند به رسالت سنگین آموزش و پرورش در حوزه آموزش و فرهنگ سازی مدیریت و مصرف صحیح آب در مدارس اشاره کرد و ادامه داد: نهادینه شدن این امر از مقاطع سنی پایین صورت میگیرد.
وی بیان کرد: آموزش و پرورش به عنوان فرهنگ یاران آب، دانش آموزان به عنوان همیاران و والدین به عنوان حامیان آب نقش مؤثری در فرهنگ سازی مصرف صحیح آب ایفا میکنند.
هزینه تولید آب به ازای هر مترمکعب ۲۰ هزار ریال است
وی گفت: قیمت تمام شده تولید آب شُرب در استان کرمانشاه حدود ۲۰ هزار ریال به ازای هر متر مکعب است در صورتی که شرکت آب و فاضلاب به ازای هر متر مکعب آب تحویلی چهار هزار ریال از مشترکانش دریافت میکند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه این شرکت غیر دولتی است و منابع درآمدی آن از محل فروش آب تأمین میشود، افزود: با توجه به اینکه نسبت هزینه تأمین و فروش آب منفی است، بنابراین هر چه فروش بالا باشد این شرکت ضرر میکند.
کاکاوند گفت: در گذشته در برخی از دشتهای سطح استان کرمانشاه با ۲۵ متر حفاری به آب میرسیدیم اما هم اکنون در برخی از مناطق با ۴۰۰ متر حفاری نیز به سختی به آب میرسیم، بنابراین باید یک فکر اساسی برای مصرف صحیح آب صورت پذیرد.
وی بر حفظ و نگهداری از این نعمت خدادادی تاکید کرد و گفت: منابع تأمین آب دیگر جوابگو نیست و حفظ آب به یک وظیفه همگانی تبدیل شده است.