خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ذخیره 240 میلیون متر مکعب آب در 3 سد بزرگ استان مرکزی

تسنیم | اقتصادی | یکشنبه، 11 فروردین 1398 - 12:32
با بارش‌های اخیر و افزایش ورودی آب تا کنون 240 میلیون متر مکعب آب در سه سد بزرگ استان مرکزی ذخیره شده است.
آب،سد،مكعب،ذخيره،دليجان،ثانيه

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عزت اله آمره‌ای مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی اظهار داشت: در سال آبی جاری تاکنون 360 میلی‌متر بارش به ثبت رسیده است که این میزان بارش باعث جاری شدن و سیلابی شدن رودخانه‌ها و افزایش ذخیره سدهای استان شده به نحوی که سد کمال صالح در شازند با ذخیره 95 میلیون متر مکعب آب سرریز شده و 85 متر مکعب آب در هر ثانیه از این سد سرریز می‌شود.
وی افزود: رودخانه قره‌چای هم با عبور 45 متر مکعب آب بر ثانیه به صورت سیلابی در آمده است که پس از عبور از استان‌های همدان و مرکزی به سد ساوه می‌رسد.
تا کنون 65 میلیون متر مکعب آب پشت سد ساوه ذخیره شده است؛ این سد گنجایش 290 میلیون مترمکعب آب را دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی با بیان اینکه رودخانه قم‌رود که از شهرستان‌های خمین، محلات و دلیجان عبور می‌کند با دبی 20 متر مکعب بر ثانیه به سد دلیجان می‌ریزد، گفت: تاکنون 50 میلیون متر مکعب آب در سد دلیجان ذخیره شده است و گنجایش مخزن این سد 180 میلیون متر مکعب است .
آمره‌ای همچنین افزود: تالاب میقان اراک نیز با جاری شدن رودخانه‌های فصلی پرآب شده و تاکنون 25 میلیون مترمکعب آب را در خود ذخیره کرده است که این موضوع تأثیر بسزایی در کنترل ریزگردها با منشأ کویر میقان خواهد داشت.
انتهای پیام/