خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آمادگی ترکیه برای همکاری با ترکمنستان در ترانزیت گاز به اروپا

فارس | بین‌الملل | چهارشنبه، 06 اسفند 1399 - 11:14
وزیر خارجه ترکمنستان در سفر به «آنکارا» وزرای امور خارجه ترکیه و آذربایجان دیدار کرد.
خارجه،تركمنستان،تركيه،ديدار،وزير،آذربايجان،كشور،اوغلو

وزیر خارجه ترکمنستان در سفر به «آنکارا» وزرای امور خارجه ترکیه و آذربایجان دیدار کرد.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، «رشید مرداف» وزیر خارجه ترکمنستان در سفر به «آنکارا»، دیداری دو جانبه با وزیر خارجه ترکیه و دیدار سه جانبه با وزرای خارجه ترکیه و آذربایجان داشت.
در دیدار مرداف با «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه اعلام شد که آنکارا آماده است از طریق این کشور ترانزیت گاز ترکمنستان به اروپا را انجام دهد.
اوغلو اظهار داشت: ما آماده‌ایم هر آنچه وظیفه ما است را برای اطمینان از ترانزیت گاز ترکمنستان به ترکیه و ترانزیت آن از طریق خاک این کشور به بازارهای اروپا انجام دهیم.
در این دیدار طرفین اذعان داشتند که از اقدامات ابتکاری متقابل برای اطمینان از صلح ، امنیت و ثبات در سطح بین‌المللی حمایت کنند.
وزرا همچنین بر اهمیت تقویت روابط دو کشور در چارچوب ساختارهای منطقه‌ای و بین المللی تأکید کردند.
در چارچوب این سفر همچنین مرداف با رئیس جمهور ترکیه «رجب طیب اردوغان» نیز دیدار کرد.
در دیدار سه جانبه وزرای خارجه آذربایجان و ترکمنستان و ترکیه طرح میدان «دوستلیک» موضوع اصلی گفت‌وگو بود.
وزیر امور خارجه ترکیه از امضای تفاهم‌نامه آذربایجان - ترکمنستان در زمینه توسعه میدان دوستلیک در دریای خزر استقبال کرد.
وی گفت: ما از امضای این سند بین آذربایجان و ترکمنستان بسیار خوشحال هستیم.
اوغلو ادامه داد: شرکت‌های ترک به نوبه خود آماده فعالیت در این منطقه و دریای خزر هستند و من قبلاً این موضوع را به وزیر خارجه ترکمنستان گفته‌ام.
پس از مذاکرات، وزرا برنامه همکاری بین وزارت‌خانه خارجه 3 کشور را برای دوره 2021-2022 امضا کردند.
انتهای پیام/ح