زندگی کردن را به فرزند خود بیاموزید
یکی از اصلی ترین رسالت های والدین نسبت به فرزندانشان، ایجاد شرایط مناسب برای دریافت مهارت های مهم زندگی به آن ها است؛ مهارت هایی که یادگیری آن نیاز به آموزش دارد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، به طور قطع یکی از اصلی ترین رسالتهای والدین نسبت به فرزندانشان، ایجاد شرایط مناسب برای دریافت مهارتهای مهم زندگی به آنها است.
مهارتهایی که به کمک آن بتوانند برای زندگی در آینده پیش رو آماده شده و در مواجهه با چالشها، ناهنجاریها و آسیبها بتوانند به بهترین شکل ممکن رفتار اصولی از خود داشته باشند.
شاید تا چند سال گذشته تحصیل در یک مدرسه خوب و انجام تکالیف به منظور موفقیت تحصیلی و اصطلاح "باسواد شدن" بچهها یکی از دغدغههای اصلی پدر و مادرها بود اما در شرایط کنونی و زمان فعلی آیا یادگیری مهارت خواندن و نوشتن به تنهایی میتواند موفقیت کودکان را در آینده تضمین کند؟
مسلماً پاسخ به این سوال " خیر" است و شرایط ایجاب میکند که دانش آموزان در کنار سواد خواندن و نوشتن بتوانند از دیگر مهارتهای لازم در زندگی هم بهره مند باشند.
کودکان بیش از هرچیز برای موفقیت و شادکامی نیاز دارند مهارت "زندگی کردن" در شرایط جامعه کنونی را بیاموزند.
موضوعی که در دروس مدرسه تقریباً نادیده گرفته شده و نیاز هست به صورت مکمل به دانش آموزان آموزش داده شود.
شاید به همین دلیل است که به گفته سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو)، مفهوم کلمه "سواد" و تعریف از فرد باسواد، در هر زمان و شرایطی میتواند متفاوت باشد.
در زمان حاضر "سواد" تنها بر مهارت خواندن و نوشتن دلالت ندارد و مهارتهای اولیه دیگری را نیز شامل میشود.
آشنایی با ۵ مهارت ضروری برای دانش آموزان
اصلی ترین مهارتهایی که یونسکو در زمان حاضر به عنوان سواد از آن یاد میکند، شامل ۵ حوزه "سواد مالی"، "سواد ارتباطی"، "سواد عاطفی"، "سواد تربیتی " و "سواد رسانه" است که شامل موارد ذیل میگردد:
سواد عاطفی: توانایی برقراری روابط عاطفی با خانواده و دوستان و … به نحو شایسته
سواد اجتماعی: توانایی برقراری ارتباط و تعامل با تمامی اعضای جامعه (آداب معاشرت و روابط اجتماعی مناسب)
سواد مالی: توانایی مدیریت اقتصادی (درآمد، هزینه، پس انداز، سرمایه گذاری و…)
سواد رسانهای: شناسایی مزیت و معایب رسانه و همچنین توانایی راه اندازی کسب و کار رسانهای
سواد تربیتی: توانایی تربیت فرزندان به نحو شایسته
واقعیت مجازی، ابزاری مؤثر برای آموزش مهارتها
با توجه به رشد تکنولوژی امروزه همه ما اکثر فعالیتهای روزمره خود را تحت تأثیر اینترنت انجام میدهیم.
دنیای آموزش نیز از حالت سنتی فاصله گرفته و به سمت آموزش مجازی حرکت کرده است.
آموزش مجازی میتواند ابزاری مؤثر برای یادگیری مهارتها به دانش آموزان باشد که این امر در حال حاضر در" کاخ سرخ" به عنوان اولین اپلیکیشن واقعیت مجازی در دنیا تعریف شده و در اختیار جمع کثیری از دانش آموزان قرار دارد.
این اپلیکیشن توسط سامانه رشد خوش نظر طراحی و تهیه شده و با هدف آموزش مهارتهای زندگی در اختیار کودکان ۷ تا ۱۳ قرار دارد.
براساس این اپلیکیشن دانش آموزان در قالب ۹ ترم مشغول به فراگیری سوادهایی میشود که به عنوان مهارت در آینده به آنها احتیاج دارد ولی در شرایط فعلی در مدارس هیچ یک از آنها به او آموزش داده نمیشود.
کاخ سرخ چیست؟
عرفان خوش نظر بنیانگذار و تولیدکننده کاخ سرخ و مدیرعامل سامانه رشد خوش نظر در اینباره توضیح میدهد: در این اپلیکیشن دانش آموز به مدت ۹ ماه مشغول به فراگیری سوادهایی میشود که برای دستبابی به موفقیت در آینده، به آنها احتیاج دارد.
این اپلیکیشن بر روی تلفن همراه نصب شده و سپس با استفاده از عینک سه بعدی (VR) محیط متفاوت و جذابی پیش روی دانش آموز قرار میگیرد.
این برنامه آموزشی قابلیت استفاده بدون عینک واقعیت مجازی را نیز دارد و میتوان بر روی تلفن همراه از آن استفاده کرد.
آموزش از طریق بازی (گیمفیکیشن)
هیچ چیزی بیشتر از یک بازی برای دانش آموز جذاب نیست و همین مساله سبب میشود تا آموزش از طریق بازی (گیمفیکیشن) بسیار مورد توجه آنها قرار بگیرد.
استفاده از بازی سبب میشود که دانش آموز با شکست و پیروزی روبرو شده و ضمن انجام بازی، با آموزشهای مختلف در قالب سوادهای شش گانه روبرو شوند.
به واقع امروزه VR دریچه جدیدی از آموزش را به سوی دانش آموزان باز کرده است و تحقیقات به عمل آمده ثابت کرده که اپلیکیشنهای واقعیت مجازی میتوانند به شکل مؤثری در پرورش نیروهای حرفه ای مورد استفاده قرار بگیرند.
آموزش زبان انگلیسی، ریاضی و رایانه به صورت رایگان