خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ششمین کتاب بشیر علوی منتشر شد

ایسنا | فرهنگی و هنری، استان‌ها | شنبه، 02 اسفند 1399 - 23:13
کتاب «بقیه نقیه و ضمیمه اللطیفه» با تصحیح، مقدمه و توضیح بشیر علوی، نویسنده برگزیده استان بوشهر به همت نشر آرون منتشر شد.
معتقد،بقيه،كتاب،اهرمي،علوي،شعر،چاپ،ميرزاحسين،بشير،ضميمه،تصحيح

ایسنا/بوشهر کتاب «بقیه نقیه و ضمیمه اللطیفه» با تصحیح، مقدمه و توضیح بشیر علوی، نویسنده برگزیده استان بوشهر به همت نشر آرون منتشر شد.
مصحح کتاب «بقیه نقیه و ضمیمه اللطیفه» در این باره گفت: در این کتاب، تصحیح و توضیح دو اثر «بقیه نقیه» اثر میرزاحسین معتقد ریشهری و «ضمیمه اللطیفه» از سدیدالسلطنه کبابی است که هر دو نسخه به همت سدیدالسلطنه گردآوری شده است.
بشیر علوی افزود: میرزاحسین معتقد اهرمی از علما و شخصیت‌های بزرگ استان بوشهر است که در دوره و روزگار خود دغدغه پژوهش و سرودن داشته است.
به گواهی سدیدالسلطنه که از شاگردان معتقد بوده و در نزد وی علوم ادبی را فراگرفته است، این عالم در سال 1253ق/1211ش در اهرم به دنیا آمده است: «هزار و دوصد و پنجاه و سه ز هجرت بود/ که معتقد زعدم زد قدم به ملک وجود» (معتقد، 1395 :14).
وی ادامه داد: «بقیه نقیه» از جمله کتاب‌هایی است که از میرزاحسین معتقد اهرمی نوشته است.
هرچند سروده‌های این اثر از نظر کمیت چندان نیست؛ ولی زیبا و روان و قدرتمند سراییده شده‌اند.
نویسنده «ترجمان صبح» یادآور شد: این کتاب کوچک خود به‌تنهایی گویای قدرت و سلاست طبع معتقد اهرمی است.
البته این کتاب، اثری مجزا و جداگانه نبوده است؛ یعنی اینکه معتقد اهرمی، خودش کتابی به نام «بقیه نقیه» را نسروده و کتابت نکرده است.
بلکه این کتاب از جمله آثاری است که بعدها به همت سدیدسلطنه چاپ شده و در واقع ابیات چاپ نشدة کتاب «جواهرالزواهر» یا شاید هم ابیات جامانده دیگر آثار مرحوم معتقد اهرمی است که مرحوم سدیدالسلطنه آن‌ها را در تهران جمع‌آوری و با نام «بقیه نقیه» چاپ می‌کند.
علوی در پایان با اشاره به اینکه نام «بقیه نقیه» از طرف سدیدالسلطنه برای این اثر انتخاب شده، گفت: خودِ سدید در مقدمه ضمیمه‌الطیفه گفته است که «در تهران دوستان خواهش کردند، در ادامه بقیه نقیه مرحومِ معتقد اهرمی، تفاسیر و برداشت‌های خود را نیز از این کتاب به شعر درآورم و در ادامه آن چاپ کنم» که این کار محقق می‌شود و به «بقیه نقیه» اهرمی ضمیمه‌ای با عنوان «ضمیمه‌الطیفه» از سروده‌های سدید اضافه و منتشر می‌شود.
یادآوری می‌شود، بشیر علوی پیش از این، آثاری شامل «نیلوفران خونین»، «نقد چهارجانبه در شعر معاصر» و «ترجمان صبح» (نقد شعر محمدرضا شفیعی‌کدکنی)، «نیم‌قرن شعر بوشهر» و «دو منظومه نویافته» (تصحیح «سال‌های سیاه» و «شکوفه‌ها» هر دو از زنده‌یاد مهدی حمیدی شیرازی) را راهی بازار کتاب کرده است.
انتهای پیام