خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تلاش همه‌جانبه برای پاک‌سازی تالاب بین‌المللی انزلی از سنبل آبی+فیلم

فارس | استان‌ها | جمعه، 01 اسفند 1399 - 21:13
در پی تکثیر و به مخاطره افتادن اکوسیستم تالاب بندر انزلی از گیاه مهاجم سنبل آبی، تلاش‌ها برای پاک‌سازی این تالاب از سوی ذینفعان و دستگاه‌های مسئول از سر گرفته‌شده است.
آبي،سنبل،تالاب،مهاجم،گياه،انزلي،بندرانزلي،ذينفعان

در پی تکثیر و به مخاطره افتادن اکوسیستم تالاب بندر انزلی از گیاه مهاجم سنبل آبی، تلاش‌ها برای پاک‌سازی این تالاب از سوی ذینفعان و دستگاه‌های مسئول از سر گرفته‌شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرانزلی، گیاه مهاجم سنبل آبی اولین بار در سال ۹۴ در تالاب بین‌المللی انزلی مشاهده شد.
این گیاه ازآنجاکه در اکوسیستم تالاب با رشد و تکثیر، تغییراتی را ایجاد می‌کند به‌عنوان یک تهاجم ناخوانده به شمار می‌رود.
چند سالی از پاک‌سازی تالاب انزلی از گیاه مهاجم سنبل آبی می‌گذرد و همچنان نیز این پاک‌سازی‌ها ادامه دارد.
اکنون نیز چند روزی از پاک‌سازی تالاب بین‌المللی انزلی از گیاه مهاجم سنبل آبی با مشارکت فرمانداری، سپاه پاسداران، نیروهای بسیج، ذینفعان تالاب و یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان و استان از شنبه‌بازار روگا آغاز شده و تا پاک‌سازی کامل ادامه خواهد داشت.
سید فرشید فلاح، سرپرست اداره حفاظت محیط‌زیست بندرانزلی در گفت‌‌وگو با فارس می‌گوید: پاک‌سازی تالاب انزلی از گیاه مهاجم سنبل آبی به‌صورت مکانیزه و با دستگاه شناور دروگر سنبل آبی انجام خواهد شد.
به گفته وی، گیاه مهاجم سنبل آبی تهدید جدی برای بوم‌سازگان‌های آبی استان به‌ویژه تالاب‌های گیلان به‌حساب می‌آید.
آن‌طور که کارشناسان محیط‌زیست اذعان کرده‌اند، جمع‌آوری گیاه مهاجم سنبل آبی در بهبود شرایط زیستی تالاب انزلی مؤثر خواهد بود.
رئیس اداره محیط‌زیست انزلی می‌گوید که سنبل آبی به علت رشد سریع در محیط‌های آبی و تهدیدهایی که می‌تواند بر اکوسیستم‌های آبی تحمیل کند، یکی از خطرناک‌ترین گونه‌های گیاهی مهاجم در دنیا است و از تهدیدهای جدی برای تنوع زیستی تالاب‌های دنیا به جزء برخی از تالاب‌های آمریکای جنوبی که بومی آن هست، به شمار می‌آید.
اکنون‌که چند سالی از گسترش گیاه مهاجم سنبل آبی می‌گذرد تلاش‌ها برای مقابله با این مهاجم والایی افزایش‌یافته و همگرایی‌ها نیز در این رابطه بیش‌ازپیش دیده می‌شود.
مبارزه با گیاه مهاجم سنبل آبی که اکنون نیز با اهتمام بیش‌ازپیش در تالاب بندرانزلی در حال انجام است اگر استمرار داشته باشد می‌تواند نفس تالاب را از وضعیت کنونی به سطح پایدار برساند و چشم‌انداز آن را بهبود ببخشد.
انتهای پیام/خ