تاثیر طب ایرانی در پیشگیری از کووید ۱۹/ کرونا قابل مهار است
اردبیل - کارشناس درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به تاثیر طب ایرانی در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا گفت: این بیماری با رعایت اصول مراقبتی و بهداشتی قابل کنترل و مهار است.

رامین نسیمیدوست در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با توجه به ابتلای میلیونی مردم کشور به بیماری ناشی از ویروس کووید ۱۹ در یک سال اخیر باید در زمان باقی مانده تا ساخت واکسن قطعی درمان این بیماری نسبت به مدیریت شرایط و اوضاع حاکم در جامعه اشرافیت داشت که در این باب به عقیده کارشناسان درمان استفاده مناسب و اصولی از طب ایرانی در راستای پیشگیری از بیماری کرونا یکی از سهلالوصولترین و مؤثرترین راهها است.
وی با اشاره به سرعت بالای انتشار ویروس کرونا گفت: متأسفانه همانطور که بارها از طریق راههای مختلف به مردم اطلاعرسانی شده است، این ویروس به فاصله زمانی خیلی ناچیز انتشار گستردهای دارد که در ابتدا با علائم ساده و شبیه به سرماخوردگی خفیف در بدن افراد ظاهر شده و به تدریج مشکلات تنفسی، کبدی، گوارشی و حتی عصبی را برای فرد مبتلا به دنبال دارد.
متخصص طب ایرانی با تاکید بر اهمیت کنترل بیماری کووید ۱۹ خاطرنشان کرد: عدم پیشگیری از این بیماری میتواند عواقب بسیار سنگینترین از حال حاضر هم داشته باشد که به تبع تمامی حوزهها را درگیر میسازد که در این زمینه تلاش برای مهار و کنترل آن باید همگانی و به صورت گسترده باشد که یکی از پیشنهادات در این زمینه استفاده مناسب از طب ایرانی در راستای پیشگیری از ابتلاء به کرونا است.
به گفته نسیمیدوست حفظ اصول بهداشتی نخستین گام در راستای پیشگیری از ابتلاء به کرونا است که در این رابطه میبایست شستوشوی مرتب دستها، استفاده از ماسک بهداشتی، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در ازدحام مورد توجه همه آحاد جامعه باشد.
این کارشناس معتقد است استفاده از عطرهای خوشبو و بوییدنیهای شادی بخش مانند بوی گلاب و بهار نارنج، بوی گیاهان معطر مانند نعناع و ریحان، بوی ملایم میوهها (پس از شستن کامل آنها) مانند سیب، به، پوست پرتقال و نارنج، لیمو و خیار برای کاهش تنش محیط و حتی کاهش بار ویروسهای معلق در هوا بسیار مفید است.
پرهیز از افراط و تفریط در طب ایرانی توصیه میشود
رئیس اداره طب سنتی و مکمل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در این باره اظهار کرد: استفاده از توصیههای طب ایرانی برای بهبود وضعیت سلامت جسمانی در ارگانهای حیاتی بدن برای همه در این بازه زمانی که کشور درگیر یک ویروس کشنده است، پیشنهاد میشود اما باید دقت داشت که این استفاده باید با حفظ تعادل و به دور از افراط یا تفریط باشد.
نسیمیدوست تصریح کرد: حفظ تهویه محیط کار یا زندگی یکی از نکات مهم است که متأسفانه همواره از مرکز توجه مردم به دور مانده که در این رابطه باید گفت که تنظیم تهویه محیط و روی آوردن به فعالیتهای فیزیکی و ورزشی یکی از توصیههای مهم طب ایرانی برای پیشگیری از ابتلاء به هرگونه بیماری عفونت ویروسی است که من به شخصه توصیه میکنم افرادی که میخواهند از ابتلاء به کرونا در امان باشند در کنار سایر نکات مراقبتی و بهداشتی پرهیز از بیتحرکی را نیز در برنامه سلامت خود قرار دهند.
وی ادامه داد: پرهیز از مصرف مواد مخدر، سیگار، قلیان و مشروبات الکلی نیز در این زمینه بسیار حائز اهمیت بوده، چرا که از مدت یک سال گذشته تا به امروز برخلاف بسیاری از شایعات مشاهده کردیم که مصرف این موارد سبب تشدید ناراحتیهای تنفسی و در نتیجه غالب گشتن کرونا بر فرد بوده است.
به گفته کارشناس درمان دانشگاه علوم پزشکی استان همواره به ویژه در هنگام همهگیریها باید از سه رفتار اجتناب کرد تا نیروهای بدن به جای توجه به آمادهباش دفاعی، زیاد به کارهای گوارش و دفع پسماندهای تغذیه گمارده و مشغول نشوند که این سه رفتار پرخوری، درهمخوری و سنگینخوری است.
با این عادتهای غذایی از ابتلاء به کرونا در امان باشید
متخصص طب ایرانی گفت: مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم مانند ماکارونی، لازانیا، سالاد الویه، حلیم، کله پاچه، غذاهای چرب و سرخکردنی و غذاهای نفاخ باید در این دوره گسترش و همهگیری کرونا در بین خانوادهها به حداقل میزان خود برسد چرا که مصرف این غذاها به همراه شیرینهایی همچون کلوچه و اصطلاحاً شیرینیهای خمیری درصد احتمال ابتلاء به بیماری را در افراد افزایش میدهد.
نسیمیدوست بیان کرد: در نقطه مقابل باید افراد با تحت کنترل داشتن سلایق غذایی خود استفاده بیشتر از غذاهای گوشتی (به خصوص گوشت قرمز) را به اعتدال رسانده و از انواع سبزیجات و حبوباتی مانند نخود و ماش بیشتر استفاده کنند که استفاده از سالاد هویج و سبزیجات با آب نارنج تازه و روغن زیتون همراه جوانه گندم یا ماش یا نخود یا شبدر، سالاد سیب خردشده و کشمش و مصرف زیتون پرورده در این خصوص میتواند انتخاب مناسبی برای افراد با رژیمهای خاص غذایی باشد.
وی عنوان کرد: در پخت غذا از میزان متعادل ادویه مانند زنجبیل، آویشن، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه استفاده شده و مصرف متعادل سیر و پیاز پخته همراه غذا به خانوادهها توصیه میشود.
کارشناس درمان دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اهمیت بالای پرهیز از استفاده از تنقلات و غذاهای آماده با پخت سریع گفت: از مصرف انواع فستفودها، تنقلات مصنوعی (چیپس، پفک، ژله، انواع سسها، شکلات و…) و انواع نوشیدنیهای مصنوعی باید به جد پرهیز شود.
به گفته نسیمیدوست در صورت ابتلاء به یبوست استفاده از مواد غذایی ملین مانند انواع سوپ سبزیجات با آلو و روغن زیتون، خاکشیر با آب جوش (۲ تا ۳ قاشق غذاخوری خاکشیر بسته به فرد در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه خیسانده و ناشتا مصرف شود)، خیسانده انجیر و آلو در آب و گلاب، فالوده سیب (سیب پوستکنده رنده شده با گلاب و زعفران یا دارچین)، سالاد کاهو و هویج با روغن زیتون و نارنج و دارچین توصیه میشود.