خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«دادگاه حقوق بشر اروپا» تظلم‌خواهی پدر داغدار افغانستانی را رد کرد

فارس | بین‌الملل | سه شنبه، 28 بهمن 1399 - 16:14
دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت یک شهروند افغانستانی از آلمان را در رابطه با عدم محاکمه یک نظامی این کشور در خصوص حمله مرگبار سال 2009 در شهر «قندوز» رد کرد.
حمله،دادگاه،شكايت،قندوز،ناتو،آلماني،رد،افغانستان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، دادگاه حقوق بشر اروپا که در شهر استراتسبورگ فرانسه مستقر است، درخواست یک شهروند افغانستانی را که در حمله سال ۲۰۰۹ نیروهای ناتو دو پسرش کشته شدند، رد کرد.
بنا بر گزارش آسوشیتدپرس، دادگاه حقوق بشر اروپا در پرونده شکایت از دولت آلمان بابت خودداری از محاکمه و پیگرد حقوقی یک سرتیپ آلمانی عضو نیروهای ناتو در ماجرای صدور فرمان حمله مرگبار سال ۲۰۰۹ در قندوز افغانستان رای داد.
این دادگاه اروپایی، درخواست شکایت «عبدالحنان» شهروند افغانستانی را درباره این حمله ناتو به شمال افغانستان رد کرد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو پسر ۸ و ۱۲ ساله او جانشان را از دست دادند.
عبدالحنان پدر داغدار اهل قندوز افغانستان
طبق گزارش‌ها، در حملات جت‌های نیروی هوایی آمریکا که به دستور سرتیپ «جورج کلاین» فرمانده پایگاه نظامی ارتش آلمان در قندوز انجام شد، حدود ۱۰۰ نفر شامل غیرنظامیان و کودکان کشته شدند.
بنا بر ادعای مقام‌های غربی، این فرمانده آلمانی بعد از سرقت دو کامیون تانکر ناتو در ۱۵ کیلومتری شهر قندوز افغانستان از ترس استفاده طالبان از آنها برای انجام حملات، دستور حمله هوایی به این دو تانکر را صادر کرد.
عبدالحنان که دو پسرش را در این حمله هوایی از دست داد، پرونده شکایت از مقام‌های آلمانی بابت عدم محاکمه سرتیپ جورج کلاین به دادگاه قانون اساسی اروپا برد.
به گفته این پدر داغ دیده افغانستانی، به رغم گذشت چند سال از این حمله مرگبار مقام‌های آلمانی هیچ تحقیقات موثری در این خصوص انجام نداده‌اند.
دادگاه قانون اساسی اروپا ضمن رد شکایت عبدالحنان موضع دادستان‌ها و دادگاه‌های آلمان از قبیل دادگاه فدرال قانون اساسی در رد این شکایت را تکرار و ادعا کرد که بررسی موشکافه این موضوع در دادگاه‌های آلمان صورت گرفت.
انتهای پیام/م