خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رفع بی‌اشتهایی کودکان با خورش «عدس طالقان»/ خود را در برابر آلزایمر بیمه کنید

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | جمعه، 09 فروردین 1398 - 09:30
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در رفع بی‌اشتهایی کودکان، سالمندان و پیشگیری از آلزایمر موثر دانست.
خورش،عدس،طالقان،غذا،اضافه،سنتي،طب،پژوهشگر،محقق،مواد،خرد،مفيد ...

آشپزخانه سلامت؛
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، خورش عدس یکی از غذا‌های سنتی طالقان و حاوی ویتامین‌های A B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، کولین، سلنیوم، گوگرد، فسفر، سولفور، نشاسته و ...
است.
برای بررسی خواص خورش عدس طالقان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
مهم‌ترین خواص خورش عدس طالقان
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهم‌ترین خواص خورش عدس طالقان گفت: مقادیر بالای پروتئین در این غذا موجب تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن می‌شود؛ لذا برای افرادی که فعالیت‌های فیزیکی سخت انجام می‌دهند از جمله کارگران و ورزشکاران، مخصوصا بدن‌سازان، سالمندان و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
وی افزود: خورش عدس طالقان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است.
بیشتر بخوانید: پیشگیری از آب‌مروارید با «کدوبره مازندران»/ اگر می‌خواهید لاغر شوید از این غذای محلی غافل نشوید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف این خورش موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود؛ لذا قدرت یادگیری و تمرکز را بالا می‌برد و از آلزایمر پیشگیری می‌کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این غذا به علت داشتن فسفر، منیزیم، منگنز و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.
عظمایی بیان کرد: خورش عدس طالقان دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود و از پیری زودرس پیشگیری می‌کند.
بیشتر بخوانید: درمان کم‌خونی با آش گیلدیک آذری/ کودکان و سالمندان مصرف این غذا را فراموش نکنند
وی اظهار کرد: این خورش غذای مناسبی برای افراد لاغر، ضعیف، کم‌بنیه، کودکان در حال رشد و سالمندان است؛ زیرا موجب افزایش اشتها و چاقی می‌شود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: فیبر موجود در خورش عدس طالقان موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده‌ها می‌شود؛ لذا هضم غذا را آسان کرده و یبوست را رفع می‌کند.
مواد لازم خورش عدس طالقان
-گوشت گوسفند ۳۰۰-۲۰۰ گرم
-پیاز متوسط ۲ عدد
-عدس یک لیوان
-سیب‌زمینی یک عدد
-آلوبخارا ۷ عدد
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-زعفران به مقدار لازم
-آبغوره به مقدار لازم
-رب محلی یک قاشق غذاخوری
-روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورش عدس طالقان
-برای تهیه این غذا ابتدا پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و با روغن تفت می‌دهیم.
-گوشت گوسفندی خرد شده را خرد کرده و به پیاز اضافه می‌کنیم.
-زعفران و رب محلی را به مواد اضافه می‌کنیم.
-مقداری آب به مواد اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بپزد.
-عدس را که از قبل خیس کرده‌ایم به مواد اضافه می‌کنیم.
-سیب‌زمینی را نگینی خرد کرده و به مواد اضافه می‌کنیم.
-در انتها آلوبخارا و ادویه‌جات را اضافه می‌کنیم.
-اجازه می‌دهیم غذا کاملا بپزد و جا بیفتد.
-پس از کشیدن غذا در ظرف، آبغوره را به آن اضافه می‌کنیم.
-این غذا به همراه نان یا برنج میل می‌شود.
انتهای پیام/