سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جای چاپ دستی در جشنواره‌ها خالی بود/ شرحی بر تکنیک «لینوکات»

مهر | فرهنگی و هنری | یکشنبه، 26 بهمن 1399 - 13:06
هنرمند فعال در حوزه چاپ دستی معتقد است اختصاص یک بخش جشنواره تجسمی فجر ‏باعث دیده شدن بیشتر هنر چاپ دستی می‌شود، همچنان که جای چاپ دستی سال‌ها در جشنواره‌ها خالی بود.‌
چاپ،دستي،جشنواره،سيزدهمين،هنرهاي،فجر،تجسمي،قرار

به گزارش‬ خبرگزاری‬ مهر‬ به‬ نقل‬ از‬ روابط عمومی سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، احسان خاکسار ‬هنرمند فعال در حوزه چاپ دستی درباره ‏حضور چاپ دستی برای اولین بار در سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: چاپ ‏دستی بخش جدیدی است که سال‌ها جای این بخش در جشنواره‌ها خالی بود.
تعداد زیادی ‏هنرمند در ایران هستند که دارند چاپ را ادامه می‌دهند، امیدوارم با برگزاری مستمر دوسالانه‌ها و نمایشگاه‌هایی که برگزار می‌شود این هنر بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و بیشتر دیده شود؛ اختصاص یک بخش جشنواره‌ای بزرگ مثل فجر به هنر چاپ دستی باعث ‏دیده شدن بیشتر این هنر می‌شود.‎
خاکسار درباره کارگاه آموزشی چاپ دستی با عنوان «لینوکات» که در سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر طی ۲ روز برگزار کرد، توضیح داد: در سیزدهمین جشنواره هنرهای ‏تجسمی فجر قرار است چند ورک شاپ چاپ دستی برگزار شود؛ یکی از این کارگاه‌ها ورک ‏شاپ چاپ دستی و تکنیک «لینوکات» است که بیشتر هنرمندان با این تکنیک آشنا هستند.
‏من سعی کردم تجربه متفاوت‌تر و تجربه شخصی خودم را در این ورک شاپ ۲ روزه به اشتراک بگذارم، سعی کردم آن کلیشه‌هایی را که از قبل کار کرده بودم و هنوز دیده نشده در ‏این ورک شاپ بیاورم، هنرمندان و هنرجویان آن تجربیات من را ببینند و حالا یکی دو ‏خروجی هم از کارهایی که انجام دادم داشته باشیم‌.‌
این هنرمند اظهار کرد: لینوکات جزو چاپ‌های هنری محسوب می‌شود؛ در تکنیک لینوکات ‏قسمتی از کار که قرار است سفید بماند حذف می‌شود و قسمتی را که قرار است تیره بماند و به صورت رنگی نمایش داده شود روی کار می‌بینیم.
چیزی که در تکنیک لینوکات در ‏دسترس ما قرار دارد همان مهرهایی هستند که هر روز با آنها سر و ‏کار داریم و به صورت یکدست و تن پلات روی کاغذ درج می‌شود.
یعنی در آنها از استمپ ‏استفاده می‌شود و اینجا بوسیله غلتک رنگ گذاری می‌کنیم و روی کار انتقال می‌دهیم.‎
وی درباره استقبال از کارگاه آموزشی چاپ دستی در سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی ‏فجر گفت: به‬ واسطه فضایی که کرونا در جامعه بوجود آورده و محدودیت‌هایی که وجود دارد ‏تعداد کمتری به صورت حضوری در این کارگاه‌ها شرکت کردند.
احتمالاً علاقمندان در کارگاه‌های بعدی حضور پیدا خواهند کرد‎.‎
سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا ۳۰ بهمن به کار خود ادامه می‌دهد و ‏بازدید ‏‏از ‏نمایشگاه این جشنواره به صورت حضوری با رعایت پروتکل‌ها از ساعت ۱۰ ‏تا ۱۸ هر ‏‏روز و ‏همچنین مجازی در دسترس است.‏