خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

درخواست جمهوری‌خواهان از بایدن مبنی بر عدم بازگشت به برجام

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | چهارشنبه، 22 بهمن 1399 - 20:02
۱۲۰ نماینده جمهوری‌خواه در نامه‌ای از رئیس جمهور آمریکا خواستند تا به توافق هسته‌ای ایران بازنگردد.
ايران،توافق،آمريكا،بايدن،مدعي،قدرت،نامه،گزينه،ادعا،بازگشت،كنوني

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، ۱۲۰ نماینده جمهوری‌خواه با نگارش نامه‌ای از «جو بایدن» خواستند تا به برجام بازنگردد.
این نمایندگان در ابتدای این نامه با بیان آنکه توافق کنونی برجام متعلق به سال ۲۰۱۵ شامل بندهایی است که نقص محسوب می‌شود، خطاب به بایدن نوشتند: «اجازه ندهید تاریخ با بازگشت به توافق ناقص هسته‌ای ایران تکرار شود.
این مسئله بسیار حائز اهمیت است.»
به اعتقاد آن‌ها در این توافق بند‌هایی موسوم به «سانست کلاوز» وجود دارد که به موجب آن برخی محدودیت‌ها پس از مدتی برداشته می‌شود.
به عبارتی براساس توافق کنونی برجام در سال ۲۰۲۵ (۱۴۰۳) محدودیت‌های هسته‌ای ایران از بین خواهد رفت.
همچنین آن‌ها به «عدم حضور برنامه موشک بالستیک و نفوذ منطقه‌ای تهران» نیز اشاره داشتند.
در بخشی از این نامه آن‌ها مدعی شدند «بازگشت به برجام خطای استراتژیک از سوی آمریکا خواهد بود و خطرات بسیاری برای این کشور به دنبال خواهد داشت.»
این نمایندگان همچنین ادعا کردند: «همکاری با ایران اشتباه است، زیرا ایران موضع ضعف را محترم نمی‌شمرد و تنها قدرت را ارج می‌نهد.
اگرچه استفاده از قدرت نظامی باید آخرین گزینه باشد، اما باید همچنان به عنوان یک انتخاب حضور داشته باشد.»
در انتها نیز آن‌ها مدعی شدند: «زمانی که ایران متوجه شود ما همچنان گزینه نظامی را نگه داشته‌ایم به قدرت سیاسی و اقتصادی ما نیز توجه خواهد کرد و متعاقبا این ابزا‌رها نیز به قدرت‌های بزرگتری برای ما تبدیل خواهد شد.»
این نامه درحالی از سوی این ۱۲۰ نماینده جمهوری‌خواه ارائه شده که هفته گذشته گروهی از مقامات سابق ارتش، امنیت ملی و دیپلماسی آمریکا نامه‌ای سرگشاده به دولت بایدن تهیه کرده و از او خواستند تا تمام تلاش خود را برای پیوستن سریع به توافق هسته‌ای با ایران به کار گیرد.
این گروه ۴۱ نفره از مقامات سابق آمریکا مدعی هستند عدم انجام این کار منجر به دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خواهد شد و رویکرد «فشار حداکثری» دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا، نسبت به تهران را «فاجعه بار» خواندند و ادعا کردند که این امر منجر به افزایش حملات علیه نیرو‌های آمریکایی و متحدانش در خاورمیانه شده است.
ترامپ در سال ۲۰۱۸ یکجانبه از برجام خارج شد و این باعث شد ایران تعهدات خود را در این توافق کاهش دهد.
انتهای پیام/