خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیش بینی صادرات ۲.۵ میلیون اصله نهال مثمر

مهر | اقتصادی | سه شنبه، 21 بهمن 1399 - 15:42
یک مقام مسئول گفت: پیش بینی می شود امسال ۲.۵ میلیون اصله نهال مثمر از کشور صادر شود.
مثمر،صادرات،نهال،ارقام،كاوند،شناسه،گواهي،تحقيقات،كرونا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: در سنوات اخیر سالانه ۳.۵ میلیون اصله نهال مثمر یا میوه صادر می‌شد، اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و سختگیری توسط کشورهای وارد کننده، پیش بینی می‌کنیم رقم صادرات به ۲.۵ میلیون اصله برسد.
عبدالرضا کاوند افزود: اغلب صادرات نهال‌های مثمر به کشورهای عراق، آذربایجان، قرقیزستان، ازبکستان و افغانستان انجام می‌شود.
وی با بیان این که نهال‌های مثمر صادراتی بومی نیستند، اظهار داشت: فقط ارقام وارداتی که در کشور تکثیر می‌شوند، اجازه صادرات از ایران را دارند.
کاوند افزود: اروپاییان به دنبال ارقام بومی ایران هستند در حالی که صادرات این ارقام ممنوع است.
وی ادامه داد: نهال‌هایی که بر اساس استاندارد و در نهالستان‌های مجاز تولید می‌شوند و دارای شناسه هستند، اجازه صادرات دارند و چنین فرصتی برای نهال‌های غیر مجاز نیست.
معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: تقریباً ارقام دانه دار و هسته دار مانند گیلاس، هلو، شلیل، سیب، گلابی و زردآلو جزو نهال‌های صادراتی هستند.
وی درباره واردات نهال‌های مثمر نیز اذعان داشت: در طول سال‌های گذشته ارقام سیب، گلابی، آلو و شلیل به صورت محدود و برای تکثیر وارد کشور شده‌اند.
کاوند درباره نهال‌های غیر مثمر گفت: برای نهال‌های غیر مثمر از گونه‌های سوزنی برگ‌ها و پهن برگ‌ها مانند افرا، زبان گنجشک، اقاقیا، کاج تهران و سرو نقره‌ای درخواست صادرات وجود دارد.
وی درباره تأثیر شیوع کرونا بر جابجایی نهال‌های شناسه دار نیز اظهار داشت: شیوع کرونا علاوه بر صادرات نهال‌های شناسه دار بر جابجایی آنها در داخل کشور نیز تأثیر گذاشت به طوری که در اسفند سال ۹۸ و فروردین امسال حدود ۵ میلیون اصله نهال شناسه دار به علت جابجا نشدن و عدم خرید در نهالستان‌های مجاز رسوب کرد.
کاوند افزود: ماندگاری این نهال‌های مثمر در نهالستان‌ها موجب شد سن آنان بالا برود و هزینه‌های تولیدکنندگان افزایش یابد.