خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ایران در زمره کشورهای صاحب تکنولوژی ابررایانه می‌شود

مهر | دانش و فناوری | سه شنبه، 21 بهمن 1399 - 14:58
معاون وزیر ارتباطات گفت: ابررایانه یکی از اجزاء زیرساخت های مهم اطلاعاتی است و با تکمیل این پروژه، ایران در زمره کشورهای صاحب این تکنولوژی قرار می گیرد.
ابررايانه،پژوهشگاه،سيمرغ،پروژه،ارتباطات،اطلاعات،سريع،فناوري، ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، حسین فلاح جوشقانی در بازدید از پروژه ابررایانه سیمرغ گفت: ابررایانه یکی از اجزا زیرساخت‌های مهم اطلاعاتی مورد نیاز کشور است که با مدیریت مناسب پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال اجرا است و با تکمیل آن، کشور ما نیز در زمره کشورهای صاحب این تکنولوژی قرار می‌گیرد.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که از فاز صفر پروژه ابررایانه سیمرغ که با تجهیزات جدید راه اندازی شده است، بازدید کرد، درباره نقش ابررایانه سیمرغ در اکوسیستم حوزه ICT کشور گفت: دنیای امروز دنیای خدماتی است که وابسته به پردازش‌های سریع و فوق سریع است و عملاً همه سرویس‌هایی که در دنیا وجود دارند مبتنی بر پردازش‌های فوق سریع هستند.
وی افزود: در حال حاضر همه چیز وابسته به زیرساخت‌های ارتباطی و اطلاعاتی است و یکی از اجزا مهم شبکه ملی اطلاعات نیز سیستم‌های فوق سریع با قدرت پردازش بسیار بالا است که ابررایانه سیمرغ قاعدتاً یک زیرساخت اصلی شبکه ملی اطلاعات بوده و همینطور در بحث‌های اقتصادی نیز دخیل هستند.
معاون وزیر ارتباطات درباره حضور پژوهشگاه در پروژه ابررایانه سیمرغ گفت: طی سال‌های اخیر پژوهشگاه با تغییر رویکرد خود و حرکت به سمت مدیریت پژوهش، تحول بسیار خوبی را رقم زده است و پژوهشگاه با مدیریت مناسب و نگاه پژوهشی - کاربردی که داشته، طی همکاری با مراکز دانشگاهی موضوع ساخت ابررایانه سیمرغ را به خوبی پیش برده است.
وی خاطرنشان کرد: تنها مجموعه‌ای که می‌توانست موضوع پروژه ابررایانه سیمرغ را بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و حوزه‌های دانشگاهی پیوند دهد، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
ظرفیت‌های پژوهشگاه و دانشگاه هر کدام به تنهایی کافی نبوده و تلفیق این دو مجموعه و مدیریت پژوهش توسط پژوهشگاه باعث شد تا از ظرفیت‌های علمی و کاربردی هر دو مجموعه بهترین بهره حاصل شود و پروژه ابررایانه نتیجه مطلوب را بدست آورد.
فلاح جوشقانی ادامه داد: ما در این پروژه صرفاً با یک پژوهش علمی روبرو نیستیم و در آینده نزدیک کاربردهای آن را لمس خواهیم کرد.
تیم توانمندی روی این پروژه در حال فعالیت است و با توانمندی که وجود دارد کار در زمان مناسب به سرانجام خواهد رساند.