خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از پشیمانی آقای شهردار تا اداره غیرقانونی 2 معاونت شهرداری توسط یک نفر

فارس | اجتماعی و حوادث | سه شنبه، 21 بهمن 1399 - 09:44
حناچی پس از ارسال لایحه اصلاح ساختار شهرداری پشیمان شد. این لایحه از سوی اعضای شورا رد شد. اما همچنان موضوع ادغام 2 معاونت شهرداری و وضعیت سرپرستی مدیرانی که مهلت قانونی آنها به اتمام رسیده تعیین تکلیف نشده است . عضو شورای شهر تهران می گوید:سرپرستی یک نفر برای دو پست در شهرداری قانونی نیست ودر این باره تذکر دادیم.
شهرداري،تهران،معاونت،شورا،شوراي،شهر،ادغام،لايحه،تكليف،ساختار ...

حناچی پس از ارسال لایحه اصلاح ساختار شهرداری پشیمان شد.
این لایحه از سوی اعضای شورا رد شد.
اما همچنان موضوع ادغام 2 معاونت شهرداری و وضعیت سرپرستی مدیرانی که مهلت قانونی آنها به اتمام رسیده تعیین تکلیف نشده است .
عضو شورای شهر تهران می گوید:سرپرستی یک نفر برای دو پست در شهرداری قانونی نیست ودر این باره تذکر دادیم.
گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، مدیریت پنجم شهری از زمان روی کار آمدن در3.5سال گذشته،‌ مدام تأکید داشتند که بدنه شهرداری تهران چاق است و موازی‌کاری‌های زیادی در شهرداری رخ می‌دهد.
در سال 96 وعده تغییر اصلاح ساختار در شهرداری داده شد و پس از کش و قوس‌های فراوان در سال 99 این لایحه به شورای اسلامی شهر تهران آمد، اما شهردار تهران قبل از بررسی لایحه پشیمان و خواستار بازپس‌گیری لایحه شد.
مهمترین خواسته مردم به اعتقاد برخی شورایی دربهشت انجام نشد
موضوع اصلاح ساختار برای این مطرح شد که چابک‌سازی باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود و کارها در شهرداری در حال حاضر به کندی پیش می‌رود و ساختار نیروی انسانی پیچیده است.
اصلاح ساختار یکی از نیازهای شهرداری تهران و به گفته مجید فراهانی عضو شورای شهر مهمترین خواسته مردم بود.
وعده هاداده شده و پشیمانی آقای شهردار
مدیران شهری وعده‌های متعددی برای لایحه اصلاح ساختار دادند و یکبار هم حتی اعلام کردند که تا پایان سال 98 اصلاح ساختار در شهرداری اجرایی می‌شود.
بالاخره لایحه در سال 99 به شورا آمد، اما پیروز حناچی همان روز قبل از بررسی لایحه طی نامه‌ای خواستار بازپس‌گیری طرح شد.
اعضای شورا موضوعات متعددی را اعلام کردند و برخی موافق لایحه اصلاح ساختار و برخی مخالف بودند و درنهایت این لایحه با نظر اعضای شورا رد شد.
شهرداری دو معاونت را ادغام کرد /اعتراض اعضای شورای شهر
قرار بود که در لایحه اصلاح ساختار تعداد معاونت‌ها کاهش یافته و برخی از آنها ادغام شود.
شهرداری تهران بدون هماهنگی با شورای شهر تهران این دو معاونت را ادغام و هر دو معاونتدر حال حاضر توسط یک نفر اداره می‌شود.
البته معاون مربوطه در یک پست معاون و در معاونت دیگر سرپرست است.
تغییرات در شهرداری تهران و اینکه بخش های از شهرداری توسط سرپرستانی اداره میشود که مهلن قانونی سرپرستی آنها در شهرداری به اتمام رسیده ازدیگر مشکلات است.
اعضای شورای شهر تهران به این موضوع اعتراضات زیادی داشتند و حتی در جلسه ای در شورا اعلام شد؛ مطابق ماده 112 قانون استخدمی کشور اعلام کردند که شهرداری‌ها مکلفند که نسبت به کلیه لوایح استخدامی و هر نوع وضع و اصلاح و تغییرات مقرراتی استخدامی، قبلا موافقت سازمان امور اداری و استخدامی کشور را جلب کنند و براساس ماده 54 قانون شهرداری، اشعار می دارد سازمان اداری شهرداری با اطلاع شورای شهر بایستی به تصویب وزارت کشور برسد.
البته قانون، اصلاح پاره‌ای از مواد مربوط به شهرداری‌ها و نوسازی و عمران شهری مصوب 7 تیرماه 51 که اختیارات وزارت کشور را به انجمن شهر (شورای اسلامی شهر تهران) واگذار کرده است.
در ماده 4 قانون آئین‌نامه استخدامی، شهرداری تهران مصوب 1359 شورای انقلاب مقرر می‌دارد سازمان تفصیلی شهرداری با قید پست‌های سازمانی با رعایت ماده 112 قانون استخدامی کشور به تصویب برسد.
بحث های اعضای شورا در خصوص معاونت اجتماعی شهرداری تهران
ادعای شورای شهر تهران خواستار تعیین تکلیف معاونت توسعه منابع انسانی شدند و همچنین اعلام کردند که تفکیک این معاونت از حوزه معاونت مالی اداری بدون رعایت ماده 112 قانون استخدام کشوری و ماده 4 آئین‌نامه استخدامی شهرداری تهران صورت گرفته است.
البته همچنین اعضای شورا در خصوص تشکیل معاونت فرهنگی اجتماعی هم موارد متعددی را مطرح کردند.
اعضای شورا تذکراتی در این زمینه به شهردار دادند و همچنین موضوع طرح سؤال از شهردار مطرح شد.
سرپرستی یک نفر برای دو پست در شهرداری قانونی نیست/طرح سوال از شهردار
حسن رسولی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر در این باره به خبرنگار فارس گفت:‌ علاوه بر تذکر و اخطار قانونی که به اتفاق تعدادی از دوستان صورت گرفت، در خصوص قانونی نبودن سرپرستی یک نفر برای دو پست به خصوص بیش از چهارماه، طرح سؤل از شهردار را مطرح کردیم و محسن هاشمی به عنوان رئیس شورای شهر تهران و رئیس اداره صحن در روز طرح سؤال اعلام وصول کردند و بلافاصله پس از طرح سؤال، تا قبل از پایان جلسه علنی آن روز، ‌لایحه‌ای از سوی شهرداری تهران مبنی بر ادغام معاونت برنامه‌ریزی و منابع انسانی به شورای اسلامی شهر تهران تقدیم و در دبیرخانه ثبت شد.
ادغام دو معاونت شهرداری در کمیسیون شورا بررسی و آماده بررسی در صحن است
عضو شورای شهر تهران افزود: البته هیأت رئیسه موضوع را به کمیسیون تخصصی که برنامه و بودجه بود ارائه کردند، ما هم آن را بررسی کردیم و در دستور کار بررسی در صحن علنی شوراست.
روشن شدن تکلیف 2 معاونت قبل از بررسی بودجه
رسولی ادامه داد: تلاش می‌کنیم تا قبل از بررسی بودجه،‌ وضعیت دو معاونت برنامه‌ریزی و منابع انسانی را مشخص کنیم.
البته ما موافق ادغام هستیم و در حال حاضر قرار است که این موضوع در صحن علنی شورا مورد بررسی قرار گیرد.
شهرداری تهران بدون هماهنگی با شورای شهر دو معاونت برنامه‌ریزی و منابع انسانی را با هم ادغام کرد و حامد مظاهریان به عنوان سرپرست معرفی شد و در همان مقطع ابراهیم شیخ معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری با حکم مظاهریان به عنوان سرپرست در اینستاگرام خود از ادغام دو معاونت خبر داد، اما محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران درباره این ادغام گفته بود که اکثر اعضای شورا نظرشان این است که شهرداری لایحه را بفرستد و در شورا تصویب شود نه اینکه شهرداری فی‌البداهه از قدرت اجرایی خود برای تغییرات در سطوح مدیریتی استفاده کند.
البته حجت نظری عضو شورای شهر تهران هم در خصوص وضعیت سرپرستان و مهلت قانونی آنها در شهرداری به شهردار تهران تذکر داده است و خواستار این شد که این موضوع تعیین تکلیف شود.
تکلیف سرپرستان در شهرداری تهران که مهلت قانونی‌شان به اتمام رسیده مشخص شود
وی در این باره گفت: خواستار این شدم که تکلیف سرپرستان در شهرداری تهران که مهلت قانونی‌شان به اتمام رسیده مشخص شود اما این اقدام رخ نداد.
وی تأکید کرد که لایحه طرح ادغام دو معاونت برنامه‌ریزی و توسعه شهری و منابع انسانی به شورا ارائه شده است.
البته این را هم بگویم که فعالیت سرپرست‌ها تنها مختص این دو معاونت نیست.
ما خواستار این هستیم که وضعیت سرپرستان مشخص شود.
وی تأکید کرد: باید در خصوص این دو معاونت هم تعیین تکلیف شود و شهردار دو معاون خود را منصوب کرده و در صورتی که شورا رأی به ادغام داد، مجددا اقدام به ادغام شود، اما اگر رأی هم داده نشد، از پیش این دو معاونت تعیین تکلیف شده است.
وی گفت: تمام مدیرانی که زمان قانونی سرپرستی‌شان به اتمام رسیده باید هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شوند و من تعجب می‌کنم که چرا نهادهای نظارتی مانند سازمان بازرسی به این موضوع ورود نمی‌کنند.
براساس این گزارش، قرار بود که ساختار شهرداری تهران چابک‌سازی شود، اما این لایحه از سوی شورا رد شد.
دو معاونت شهرداری توسط سرپرست ادراه می‌شود و اعضای شورا خواستار تعیین تکلیف این موضوع هستند.
البته هنوز شورا در خصوص ادغام دو معاونت جلسه علنی تشکیل نداده است، اما در کمیسیون مربوطه چراغ سبز به ادغام این دو معاونت داده شده است.
البته برخی از اعضا هم خواستار این شدند که وضعیت سرپرستان شهرداری که از مهلت قانونی‌شان گذشته هر چه سریع‌تر مشخص شود.
انتهای پیام/