خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش ۴۱ درصدی بارش‌ها نسبت به سال قبل/ بارش قابل توجهی تا پایان بهمن نداریم

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | دوشنبه، 20 بهمن 1399 - 19:13
رئیس مرکز خشکسالی کشور گفت: مجموع بارش کشور از ابتدای سال زراعی تاکنون ۷۹.۱ میلی متر بوده که نسبت به سال قبل ۴۱ درصد کاهش داشته است.
نرمال،بارش،درصد،ميزان،برف،كمبود،جنوب،كشور

احد وظیفه رئیس مرکز خشکسالی کشور در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت بارش‌های کشور اظهار کرد: بنابر آخرین آمار از ابتدای سال زراعی تا روز گذشته، مجموع بارش کشور ۷۹.۱ میلی متر بوده که در دوره بلندمدت ۱۱۶.۹ میلی متر بوده است و این امر کاهش ۴۱ درصدی بارش نسبت به سال قبل و ۳۲ درصدی نسبت به دوره نرمال بلندمدت را نشان می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه میزان بارش در اکثر استان‌ها کمتر از نرمال است، افزود: بنابر آمار میزان بارش در استان‌های آذربایجان شرقی ۱۲ درصد، آذربایجان غربی ۱۸ درصد، اصفهان ۲۱درصد، ایلام ۳۲ درصد، بوشهر ۳۲ درصد، فارس ۴۶ درصد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان ۸۹ درصد و گلستان ۸۵ درصد کمتر از نرمال بلندمدت است.
وظیفه با بیان اینکه میزان بارش استان تهران در شرایط نرمال قرار دارد، گفت: بنابر مدل‌های اقلیمی در کوتاه مدت بارش قابل توجهی تا اواخر بهمن نداریم.
رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد که در هفته اول و دوم اسفند، میزان بارش نرمال و بیش از نرمال است که با این وجود بخشی از کمبود بارش فعلی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان جبران می‌شود.
به گفته وی، خروجی مدل‌های هواشناسی عددی نشان می‌دهد که امسال در جنوب، جنوب شرق و نیمه شرقی کشور همچنان کمبود بارش خواهیم داشت به طوریکه این کمبود بارش در فصل بهار و تابستان هم اثر منفی می‌گذارد.
رئیس مرکز خشکسالی میزان دما از ابتدای سال آبی تاکنون را نرمال دانست و گفت: مدل‌ها نشان می‌دهد که در نیمه شرقی بارش‌ها کمی کمتر از نرمال و نیمه غربی کمی بالاتر از نرمال بوده است و در ماه‌های پیش رو دما بیش از نرمال خواهد بود.
این مقام‌مسئول ادامه داد: بالا بودن دما نسبت به نرمال، سرعت ذوب برف در زمستان را افزایش می‌دهد و از طرفی در ماه‌های دی و بهمن در جنوب و جنوب شرق بارندگی قابل ملاحظه نبود که همین امر موجب شده میزان برف در ارتفاعات کمتر از نرمال باشد.
وی در پایان تصریح کرد: ذخیره برف در بهار و تابستان باعث افزایش سطح دبی رودخانه‌ها می‌شود که در این فصل بارش‌ها عمدتا برف است و کمبود برف اثر منفی در جریان آب رودخانه‌ها می‌گذارد.
انتهای پیام/