خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پاسداشت «ایرج نوبخت» در روز سوم اکران فیلم های فجر در رشت

مهر | فرهنگی و هنری، استان‌ها | پنجشنبه، 16 بهمن 1399 - 19:43
رشت- معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان گفت: به پاس زحمات مرحوم «ایرج نوبخت»، چهره فرهنگی و فرهیخته اکران سومین روز همزمانی فیلم های جشنواره فجر در رشت به وی تقدیم می شود.
نوبخت،ايرج،گيلان،فرهنگ،فعاليت،فيلم،اسلامي،پاسداشت،مصباح،فرهي ...

سید امیر مصباح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به درگذشت «ایرج نوبخت» نویسنده و مترجم پیشکسوت در روزهای گذشته، اظهار کرد: مرحوم نوبخت یکی از اعضای شورای فیلم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در گذشته بوده است.
وی افزود: همچنین این پیشکسوت عرصه ترجمه و نویسندگی در دوره کوتاهی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز فعالیت کرده است.
مصباح پاسداشت یاد و خاطره پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر را یک حرکت فرهنگی و ارزشمند برشمرد و ادامه داد: با توجه به برگزاری همزمانی سی و نهمین جشنواره فیلم فجر ستاد برگزاری این جشنواره در استان در نظر دارد عوائد معنوی یک روز از اکران‌ها را به پاسداشت تلاش‌ها و زحمات این هنرمند و چهره فرهیخته به وی تقدیم کند.
وی با اشاره به نمایش دو فیلم «مهمان» به کارگردانی آرش انیسی و «ابلق» نرگس آبیار در روز سوم اکران‌ها، گفت: امیدواریم با این اقدام فرهنگی گوشه‌ای از زحمات این چهره فرهیخته در زمان حضور و فعالیت در استان گیلان را جبران کنیم.
لازم به ذکر است؛ «ایرج نوبخت» متولد سال ۱۳۱۱ در تبریز و دارای دکترای تاریخ هنر از دانشگاه استانبول بود که در کارنامه فعالیت وی همکاری با نشریاتی مانند «فردوسی» «خوشه» و «کتاب جمعه» به چشم می‌خورد.
از جمله مهم‌ترین ترجمه‌های منتشر شده از ایرج نوبخت می‌توان به «تاریخ عثمانی: از تشکیل دولت عثمانی تا فتح استانبول» اثر اسماعیل حقی اوزون چارشی‌لی، «مناظر انسانی سرزمین من»، «داستانک‌ها»، «سرود نوشندگان آفتاب» و «خون سخن نمی‌گوید» جملگی از ناظم حکمت، «من یک درختم» و «خانه خاموش» هر دو از اورهان پاموک، «بگذار خارستان بسوزد» و «شاهین آناوارزا» هر دو از یاشار کمال و «داستان‌هایی از یک جیب و از جیب دیگر» نام برد.