دادههایی از خدمات مرجوعی دیجیکالا؛ رضایت 92 درصدی مشتریان از پس گرفتن بی قید و شرط کالا تا 7 روز
یکی از خدمات دیجی کالا به مشتریان، امکان بازگشت کالاست؛ قابلیتی که مورد توجه بسیاری از مشتریان این شرکت قرار گرفته است.

اخبار شرکت ها؛ به گزارش فارس، یکی از مواردی که در خرید و فروش کالا به صورت آنلاین برای بسیاری از مشتریان در حال حاضر دغدغه ایجاد کرده است، مساله عدم همخوانی کالا با کالای سفارش داده شده است.
این موضوع سبب شده است بسیاری از مشتریان در هنگام خرید آنلاین، این نگرانی را داشته باشند که آیا در صورتی که کالای خریداری شده با آنچه میخواستهاند و یا مدنظرشان بوده، مغایر باشد، میتوانند کالا را مرجوع کنند و چگونه؟
رفع همین دغدغه مشتریان سبب شده است، دیجی کالا به عنوان یکی از سایتهای فروش کالا به صورت دیجیتال، یکی از خدمات خود به مشتریانش را طرح پس گرفتن بدون قید و شرط کالا تا 7 روز قرار دهد.
به عبارت دیگر، دیجی کالا کالای فروخته شده را بدون قید و شرط پس میگیرد.
این خدمت در دیجیکالا فراتر از تعهدات الزامی در قانون تجارت الکترونیک ایران است و دیجی کالا این موضوع را وظیفه خود در قبال مشتریان میداند.
براساس ماده ۳۷ قانون تجارت الکترونیک ایران، در هر معامله از راه دور یا خرید اینترنتی، مصرفکننده تا ۷روز مهلت تست یا انصراف از معامله دارد.
در دیجیکالا در موارد متعددی بیشتر از ۷ روز هم کالا پس گرفته میشود.
به عنوان مثال در صورتی که فروشندهای در پلتفرم مارکتپلیس کالای غیراصل به مشتریان دیجیکالا عرضه کند، دیجی کالا خود را موظف به پس گرفتن کالا در هر برههای از زمان میداند.
در صورتی که مشتریان پس از 7 روز، بخواهند کالایی را به دلیل غیراصل بودن مرجوع کنند، کارشناسان پشتیبانی دیجیکالا بازخورد مشتری و سوژه را بررسی میکنند و اگر تخلف فروشنده یا ایراد کالا تایید شود، به مشتریان خدمات ارائه میشود.
علاوه بر ضمانت بازگشت ۷ روزه به تمام مشتریان، کاربران دیجیپلاس تا ۳۰روز فرصت بررسی، تست و پس دادن کالا را دارند.
در مواردی که قیمت کالای مرجوعی کم است، بدون دریافت کالا، مبلغ به حساب مشتری بازگشت داده میشود.
دادهها از خدمات مرجوعی دیجیکالا چه میگویند؟
بررسیها نشان میدهد از ابتدای سال ۹۹ تاکنون بیش از ۲.۳ میلیون کالا از مشتریان پس گرفته شده است.
یعنی ۹۷٪ موارد درخواست مرجوعی، پذیرش شده و مبالغ به طور کامل بازگشته است؛ ۳٪ باقی مانده هم بهدلیل معذوریت در پس گرفتن کالاهای بهداشتی و درخواست مرجوعی پس از بازه ۷ روز رد شده است.
از نظر زمان بازگشت وجه، کل فرآیند مرجوعی از لحظه ثبت درخواست مشتری تا بازگشت وجه به طور میانگین ۳.۵ روز طول میکشد.
در ۹۲٪ موارد هم بازگشت مبلغ به حساب مشتری ظرف ۲۴ ساعت انجام میشود.
این درحالیست که آمازون، به عنوان شناخته شدهترین پلتفرم تجارت الکترونیک در جهان، این خدمت یعنی بازگشت وجه کالای مرجوعی را در فاصله زمانی بیشتر و به طور دقیقتر، بین ۳ تا ۵ روز کاری انجام میدهد و برخلاف دیجیکالا، تمام مبلغ کالا را نیز تحت هیچ شرایطی پس نمیدهد.
طبق قانون تجارت الکترونیک ایران، هزینه حملونقل کالای مرجوعی با مشتریست نه فروشنده و دیجیکالا نیز این هزینه را بر عهده دارد.
نکته جالب توجه این است که دیجیکالا بهصورت میانگین ماهی ۱میلیارد تومان برای حملونقل کالاهای مرجوعی هزینه میکند و بهطور میانگین، پس گرفتن کالا بدون قید و شرط و سلیقهای، ماهی ۲ میلیارد تومان برای دیجیکالا هزینه ایجاد میکند.
چالش برقراری توازن در پلتفرمهای دو سویه نشان میدهد که اکثر فروشندههای دیجیکالا از آسانگیری افراطی دیجیکالا در فرآیند مرجوعی گلایه دارند و این استراتژی دیجیکالا را بیشتر به نفع مشتریان میدانند تا فروشندهها؛ اما بر اساس آمارها دستکم در زمینه خدمات مرجوعی کالا، کفه ترازو بیشتر به سمت مشتریان دیجیکالا سنگینی میکند.
انتهای پیام/