خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 19 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امکان تولید یک میلیون کیت تشخیص سریع کرونا در روز

مهر | دانش و فناوری | یکشنبه، 12 بهمن 1399 - 08:59
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با بیان اینکه امکان تولید کیتهای تشخیص سریع کرونا توسط ۳ شرکت دانش بنیان وجود دارد، گفت: این شرکتها در نوبت اخذ مجوز هستند.
كرونا،گياهي،مجوز،دارو،توليد،سازمان،كارآزمايي

دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۳ شرکت دانش بنیان امکان تولید و تأمین کیت‌های تشخیص سریع ایرانی کرونا را دارند.
وی با تاکید بر اینکه هر یک از این شرکتها امکان تأمین یک میلیون کیت تشخیص سریع کرونا در روز را دارند، بیان کرد: اکنون منتظر اخذ مجوز از وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو هستند.
وی با بیان اینکه اکنون دانش فنی تولید این کیت‌ها وجود دارد، گفت: به محض اخذ مجوز امکان تولید و راه اندازی خط تولید وجود دارد.
داروهای گیاهی مؤثر در درمان کرونا تجویز می‌شوند
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا در خصوص مجوزهای داروهای گیاهی برای درمان کرونا با بیان اینکه یک سری داروی گیاهی از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته اند و در لیست این سازمان قرار دارند، گفت: مجوز گرفتن این داروها و اثر کردن آنها در روند بهبودی بیمار دو مقوله جدا از هم هستند.
وی با بیان اینکه آن دسته از داروهای گیاهی که مجوز گرفتند مورد تأیید سازمان غذا و دارو هستند، اضافه کرد: اما اگر بخواهیم اثر این دارو را بدانیم باید همانند داروها و واکسن‌های دیگر مورد کارآزمایی بالینی قرار بگیرند و وارد پروتکل درمانی شود.
وی با تاکید بر اینکه اما اکنون این داروها تنها مجوز گرفتند و باید برای مشخص شدن تأثیر درمان کارآزمایی بالینی را طی کنند گفت: این مجوز داشتن به منظور این است که پزشک می‌تواند برای بیمار تجویز کند.
قانعی خاطر نشان کرد: چند داروی گیاهی مؤثر در درمان کرونا مورد تأیید سازمان غذا و دارو است و پزشک می‌تواند برای بیمار به تشخیص خودش داروی گیاهی را تجویز کند.
وی خاطر نشان کرد: برای ورود به کارآزمایی بالینی باید دانشگاه و کمیته اخلاق تاییدیه بدهند تا آن شرکت تولید کننده وارد پروتکل برای تشخیص اثرگذاری دارو شود.
رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا ادامه داد: ممکن است تعدادی از این شرکتهای تولید کننده داروهای گیاهی در حال کارآزمایی بالینی باشند که نتایج آن به کمیته علمی ارائه می‌شود.