خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 01 اردیبهشت 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سه تا شش ماه حبس و یا ۷۴ ضربه شلاق در انتظار نماینده ای که به صورت سرباز سیلی زد

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | شنبه، 04 بهمن 1399 - 17:52
نماینده مجلسی که به صورت سرباز راهنمایی و رانندگی سیلی زد براساس قانون باید مجازات شود.
مجلس،سرباز،مجازات،نمايندگان،اساس،قانون،ماده،اسلامي،قرار،ارش،سيلي

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، چند ساعتی است که فیلمی از یک نماینده مجلس که به صورت یکی از سربازان سیلی می‌زند در فضای مجازی منتشر شده است.
در این فیلم سرباز راهنمایی و رانندگی با یکی از نمایندگان مجلس درگیر می شود و نماینده مجلس سرباز راهنمایی رانندگی را مورد ضرب و شتم قرار میدهد و به صورت او سیلی می‌زند.
پس از انتشار این فیلم با واکنش‌های متعددی نسبت به آن منتشر شد اما بر اساس قانون انجام این کار جرم است ودر فصل چهاردهم قانون مجازات اسلامی و در مواد مختلف مجازات تمرد نسبت به مامورین دولتی ذکر شده است.
بر اساس ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.
همچنین در ماده ۶۰۹ هم آمده است هر کس با توجه به سمت، یکی از روسای سه قوه یا معاونان رئیس جمهوری یا وزرا یا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا قضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانه‌ها و موسسات و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین نماید به سه تا شش ماه حبس و یا تا (۷۴) ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود.
اما علاوه بر جرایم گفته شده این موضوع می‌تواند از لحاظ موارد مختلف هم مورد بررسی قرار گیرد.
مهدی عزیز زاده قصاب وکیل پایه یک دادگستری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان و در پاسخ به این سوال که این سرباز برای شکایت به کجا می‌تواند مراجعه کند اظهار کرد: بر اساس ماده ۳۰۷ آیین دادرسی کیفری جرائم مربوط به نمایندگان مجلس در دادسرای تهران مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و این سرباز می‌تواند برای شکایت به این دادسرا مراجعه کند.
این وکیل دادگستری ادامه داد: بر اساس قانون این سرباز می‌تواند از دادگاه تقاضای ارش داشته باشد، ارش دیه‌ای است که میزان آن در شرع مشخص نشده و قاضی میزان آن را مشخص می‌کند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/