خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش ابتلاء به دیابت، کلسترول و کبد چرب در سایه ویروس کرونا

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 29 دی 1399 - 14:59
قزوین- دکتر الماسی گفت: استفاده از غذاهای ناسلام و کم تحرکی سبب شده است امروز با تعداد رو به افزایش بیماران مبتلا به کلسترول، دیابت، کبد چرب و… رو به رو شویم.
كرونا،سلامت،خانه،الماسي،ويروس،غذايي،بيماري،افزايش،C،كالري،پنجه

قریب به یک سال است که نوع بشر در سراسر دنیا با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، روزی خود را در خانه پنهان می‌کند و روز دیگر با انواع تلاش‌های علمی و غیر علمی می‌خواهد که این دشمن متجاوز را از چارچوب دنیای خود بیرون براند.
کرونا نه تنها یک بیماری بلکه عاملی بود تا سبک زندگی در سراسر دنیا دستخوش تغییر شود.
این ویروس منحوس یک ابتلاء و یک بیماری و یک مشکل نیست، چه بسا دامنه انواع بیماری‌های ضمنی است که بشرِ حال حاضر با آنها دست و پنجه نرم می‌کند.
دکتر میلاد الماسی در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: کرونا با خود یک رخوت و عدم تحرک به همراه آورد.
یکجا نشینی مداوم، استفاده از غذاهای پر کالری و ناسالم که بین ما بسیار هم رواج دارد، قرنطینه و در خانه ماندن‌ها باعث شده است که به عنوان جامعه پزشکی امروز با تعداد رو به افزایش بیماران مبتلا به کلسترول و چربی خون، قند، کبد چرب و… رو به رو شویم.
وی ادامه داد: این حرف به این معنا نیست که مردم مانند گذشته در کوچه و خیابان‌ها باشند، در حال حاضر که همه با کرونا درگیر هستیم و بهتر است که تا جای ممکن در خانه بمانیم یکی از بهترین راهکارها برای جلوگیری از بیماری‌های ناشی از کم تحرکی و چاقی روی آوردن به ورزش‌های ایستا است.
الماسی تبیین کرد: خیلی از ورزش‌ها و نرمش‌ها را می‌توان در محیط خانه انجام داد، می‌شود در محوطه باز ساختمان‌ها و یا در حیاط خانه‌ها ورزش کرد و گاهی می‌شود با انتخاب مکان‌های خلوت در ساعت‌های کم تردد شهر پیاده روی ۳۰ دقیقه‌ای انجام داد.
این پزشک با تاکید بر لزوم تغییر سبک تغذیه‌ای عنوان کرد: غذاهای ما سرشار از کالری هستند و در آنها از مقدار زیادی ادویه استفاده می‌شود، لازم است که برای سلامت خودمان رژیم غذایی را تغییر دهیم و به سمت رژیم‌های غذایی سالم‌تری حرکت کنیم.
وی با تاکید بر افزایش مصرف میوه و سبزیجات در هرم غذایی خانواده‌ها مطرح کرد: افزایش استفاده از منابع ویتامین C و D می‌تواند تا حد زیادی روی سلامت افراد به خصوص در مواجهه با بیماری کرونا مؤثر باشد.
مصرف روزانه یک پرتقال و دو عدد نارنگی می‌تواند ویتامین C لازم را به بدن یک فرد برساند.
الماسی در خاتمه گفت: نباید بگذاریم ویروس کرونا موجب افرایش سایر بیماری‌ها شود و بر مشکلات سلامت جامعه بیافزاییم.
خود مراقبتی و توجه به تغذیه و تحرک می‌تواند تا حد زیادی ضامن سلامت افراد باشد.