بازار کشورهای همسایه استقبال خوبی از محصولات ایرانی دارند
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس دیپلماسی اقتصادی در سیاست خارجی را برای رونق تولید و بازاریابی محصولات ایرانی بسیار مهم دانست و گفت: تاکنون دیپلماسی اقتصادی کشور لنگ بوده و نتوانسته با آن دستگاه عریض و طویل کاری به نفع اقتصاد کشور کنند.

محمد اسماعیل سعیدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز انتخاب عنوان «رونق تولید» در راستای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری را هوشمندانه توصیف کرد و اظهار داشت: رونق تولید به چندین عامل وابسته است که مهمترین آنها برداشتن سریع موانع تولید است.
وی یکی از این موانع را رفتار شبکه بانکی دانست و افزود: شبکه بانکی باید دارایی خود را در اختیار تولید و سرمایه در گردش بگذارد.
نماینده مردم تبریز، اسکو وآذرشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه رکود و تورم شدید باعث شده سرمایه در گردش بسیاری از واحدها نه تنها کاهش یافته بلکه به صفر رسیده و برخی با منفی شدن، بدهکار هم شدهاند اضافه کرد: این باعث شده تولید کننده مجبور شود نقداً مواد اولیه را خریداری کند و هزینه تولید و نیروی کار را نقداً پرداخت کند ولی نسیه بفروشد و در این صورت طبیعی است که مابه التفاوت را نمیتواند جبران کند.
وی اعطای تسهیلات بانکی با سود 18 درصد را برای تولید کننده کمرشکن دانست و گفت: در سال 97 متاسفانه ارقامی که اعلام شد به تولید کننده پرداخت شد، با نرخ تسهیلات 18 درصدی است که این تسهیلات کمر تولید کننده را میشکند و به باتلاق جدید میاندازد که یکی از عمدهترین مشکل در مسیر رونق تولید همین است.
سعیدی با تاکید بر اینکه بانکها باید این تسهیلات را به تولید کننده واقعی دهند نه به دلال و شرکتهای صوری، تصریح کرد: گاهاً وام به برخی از افراد تعلق میگیرد که تولید کننده واقعی نیست، لذا باید همه تسهیلات به سمت رونق تولید برود.
این نماینده مجلس مبارزه با قاچاق را یکی دیگر از مهمترین عوامل صدمه به تولید داخل عنوان کرد و افزود: قاچاق در سالهای گذشته ضربه شدیدی به تولید زد.
به عنوان مثال چرم و کیف و کفش تبریز در این موضوع ضربه شدیدی دید و 5000 واحد تولیدی کوچک و بزرگ در منطقه تعطیل شد که علت عمده آن قاچاق بود.
اگر میتوانستند رقابت کنند این مشکلات را نداشتند.
وی با اشاره به اینکه ایران و به ویژه تبریز در حوزه منسوجات و لباس در دهه 70 قطب تولید بود، خاطر نشان کرد: این تولیدکنندگان هم در تبریز با واردات بی رویه و قاچاق ضربه شدیدی دیده، 90 درصد تعطیل شده و باقیماندهها هم در شرایط بدی به سر میبرند.
نیکو تن پوش یکی از نمونههاست که رهبری دستور دادند صداوسیما پارچه با این کیفیت را مجانی تبلیغ کنند که اخیراً در نمایندگی این کارخانه دیدم که مردم برای خرید آن به صف ایستادهاند.
سعیدی با اشاره به اینکه بسیاری از تولیدکندگان زیر بار قرض و وام هستند و برخی هم به دلیل عدم پرداخت مالیات و...
ممنوع الخروج شدهاند اظهار داشت: علت آن این است که مشابه خارجی با قاچاق و واردات بی رویه به ایران آمده و تولید کننده ایرانی نتوانسته رقابت کند.
وی با تاکید بر اینکه اگر اینها رفع نشود با «شعارِ دولت»، رونق تولید محقق نمیشود افزود: باید همه دستگاهها و همه عوامل ورود کرده و طرحی نو در اندازند، با آمارسازی و تسهیلات و تعداد مصوبات نمیشود به صورت سنتی و روی کاغذ تولید را رونق بخشید، ما از بسیاری از جلسات خروجی نداریم و بلکه مانع برای تولید ایجاد کرده و بدتر شده است.
نماینده مردم تبریز، اسکو وآذرشهر تاکید کرد: باید در سال 98 همه دولت، مجلس و قوه قضاییه آستین بالا زده و دست به دست هم دهند و فضا را برای تولید کننده داخلی ایجاد کرده و حمایت کنند.
سعیدی در ادامه، دیپلماسی اقتصادی در سیاست خارجی را برای رونق تولید و بازاریابی محصولات ایرانی بسیار مهم و ضروری ارزیابی کرد و گفت: تاکنون دیپلماسی اقتصادی کشور لنگ بوده و نتوانستند با آن همه دستگاه عریض و طویل در خارج از کشور کاری به نفع اقتصاد کشور کنند.
وی ادامه داد: سیاست خارجی ما در خیالات بیهوده مانند برجام و ارتباط با اروپا وقت را تلف کرده و منتظر معجزه بودند تا رونق تولید رخ دهد اما باید این کار را کنار گذاشته و دیپلماسی فعال اقتصادی برای ورود به بازار منطقه را در پیش گیرند.
این نماینده مجلس، با تاکید بر اینکه در کشورهای همسایه، بازار و استقبال خوبی از محصولات ایرانی وجود دارد، تصریح کرد: با این شرایط منطقه، نیاز داریم که سفارتخانههای ما رویکرد جدیدی را باز کنند و رایزن اقتصادی واقعی به خدمت بگیرند.
افرادی که به عنوان رایزن اقتصادی ارسال میشوند، باید زبده بوده، تفکر جهاد اقتصادی داشته و سفارشی افراد خاص نباشند.
افراد متخصص و متبحر و دلسوز را بفرستند تا با مافیای اقتصادی خارج از کشور هم زد و بند نداشته باشند.
انتهای پیام/ش