خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 26 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معافیت مالیاتی افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی از سود انباشته

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | جمعه، 26 دی 1399 - 16:41
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: پیشنهاد معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی که از محل سود انباشته افزایش سرمایه می‌دهند به مجلس ارائه شد.
مجلس،اقتصادي،سرمايه،كميسيون،بورس،سازمان،بهادار،اوراق،سود،افز ...

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، محمد حسن ابراهیمی سروعلیا معاون نظارت بر بورس‌­ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه به تازگی این پیشنهاد به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، گفت: در دیدار اخیر اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس از بورس تهران، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی، نگاه مجلس به بازار سرمایه و سهامداران آن را نگاه حمایتی دانست و اعلام کرد این پیشنهاد قابل طرح و بررسی در مجلس است.
محمد حسن ابراهیمی سروعلیا معاون نظارت بر بورس‌­ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه به تازگی این پیشنهاد به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، گفت: در دیدار اخیر اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس از بورس تهران، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی، نگاه مجلس به بازار سرمایه و سهامداران آن را نگاه حمایتی دانست و اعلام کرد این پیشنهاد قابل طرح و بررسی در مجلس است.
وی بیان کرد: هم‌افزایی و هم آهنگی بازار سرمایه و مجلس در رابطه با قیمت‌گذاری دستوری فولاد کاملا محسوس بود و اگر این روند ادامه یابد، در دیگر صنایع نیز شاهد ثبات و آرامش خواهیم بود.ابراهیمی سروعلیا با اشاره به تأثیرات مثبت مشوق‌های مالیاتی جهت ترغیب شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، ابراز کرد: افزایش سرمایه از محل سود‌های تقسیم نشده (انباشته) اقدامی مؤثر در راستای نگهداشت سود ایجادی در شرکت‌ها، تمرکز بر منابع داخلی به­ منظور اجرای پروژه‌­ها به جای اخذ وام از شبکه بانکی، حفظ نقدینگی و در عین حال جلوگیری از تقسیم سود بیش از توان پرداخت شر کت­ها در شرایط تحریم اقتصادی محسوب می‌شود.معاون نظارت بر بورس‌­ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: پس از ابلاغ مصوبه مورخ ۱۶ تیرماه ۹۷ شورای عالی هماهنگی اقتصادی و به استناد بند «ب» مصوبه یادشده که براساس آن مقرر شده بود در سال ۱۳۹۷، مالیات بر درآمد آن بخش از سود تقسیم نشده شرکت­‌های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار که به حساب سرمایه منتقل می ­شود (موضوع ماده ۱۰۵ قانون مالیات‌های مستقیم) مشمول نرخ صفر باشد، تقاضای شرکت‌های سهامی­ عام جهت انجام افزایش سرمایه از محل سود انباشته با استقبال از سوی ناشران مواجه شده و افزایش سرمایه از این محل نسبت به سنوات گذشته با افزایش چشمگیری همراه شد.
به طوری که در سال ۱۳۹۷ مبلغ مجوز‌های افزایش سرمایه صادره توسط این سازمان از محل سود انباشته بالغ بر ۱۶۰ هزار و ۲۸۹ میلیارد ریال شده که این رقم بیانگر رشد بیش از ۵ برابری نسبت سال ۱۳۹۶ بود.وی در پایان خاطرنشان کرد: قرار است پیشنهاد‌ها و ایده‌هایی در خصوص توسعه زیرساخت‌ها و تثبیت و تنظیم بخشی بازار سرمایه به کمیسیون اقتصادی مجلس ارسال شود تا طی هفته آینده در دستور کار این کمیسیون قرار گیرد.