خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مداخله بانک‌ها در بنگاه‌داری چرخه اقتصاد را برهم می زند

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 25 دی 1399 - 15:47
قزوین – استاندار قزوین گفت: بانک‌های بنگاه‌های اقتصادی نیستند و مداخله مستقیم بانک در بخش تولید می‌تواند خسارات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد و چرخه اقتصاد را برهم بزند.
بانك،كنترل،توليد،درصد،بانكي،مسئله،منابع،اقتصادي،جمالي،قزوين

به گزارش خبرنگار مهر هدایت الله جمالی پور پیش از ظهر پنج‌شنبه در نشست شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی که در سالن شهید امامی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به رأی دیوان عدالت اداری و قوانین موجود، دریافت حق نظاره از صنایع کشاورزی و صنایع وابسته به کشاورزی ممنوع است.
استاندار قزوین با اشاره به تسهیلات بانکی اذعان کرد: بانک‌ها بنگاه‌های اقتصادی نیستند و اگر بانک وارد فرایند بنگاه داری شود علاوه بر خود بانک، کشور نیز در این میان از نظر اقتصادی آسیب می‌بیند.
وی افزود: مسئله‌ای که امروز بسیار مطرح می‌شود این است که جایگاه بانک در فرآیند اقتصادی یک جایگاه پشتیبان و واسطه‌ای برای حمایت از تولید و رونق تولید است و مداخله مستقیم بانک در بخش تولید می‌تواند خسارات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد و چرخه اقتصاد را برهم بزند.
این مقام مسئول ابراز کرد: طبق ابلاغیات بانک مرکزی هر بانک باید حداقل ۵۰ درصد منابع استان خود را تأمین کند اگر بانک‌ها بیش از ۵۰ درصد از منابع خود را از استان خارج کنند باید پیگرد قانونی شده و دادستان در این مسئله ورود جدی پیدا کند.
وی با اشاره به کنترل شرایط سرمایه‌گزاری عنوان کرد: مسئله کنترل شرایط نظارت بر سرمایه‌گزاری مسئله بسیار مهمی است که لازم است در کنار کمیته‌ی کارشناسی قرار بگیرد و نحوه اهدای وام با نگاه نظارتی و کارشناسی انجام شود.
جمالی پور تصریح کرد: امروزه می‌بینیم که سرمایه‌گذاران بعد از دریافت وام تنها ۱۵ ر درصد از اعتبار را در راستای اجرای پروژه استفاده می‌کنند و ۸۵ درصد از اعتبار صرف امور دیگری می‌شود که نیاز است تسهیلات پرداختی به سرمایه گذار نیز در جای تعیین شده استفاده شود همچنین مسائلی از این قبیل با کنترل بیشتری انجام شده و گزارش کنترل منابع تولید کننده و مصارف به ما ابلاغ شود.
وی در پایان گفت: باید با همفکری دولت و مجلس شورای اسلامی تدابیری در خصوص ساختار بانکی انجام شود تا هرچه زودتر شاهد اصلاح ساختار نظام بانکی کشور باشیم.