خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زمین‌خواری شدید برخی از اعضای شورای شهر/ باید نظارت افزایش یابد

مهر | سیاسی | چهارشنبه، 24 دی 1399 - 09:35
رئیس کمیسیون شوراهای مجلس گفت: با رانت و زد و بند، چهار میلیون مترمربع زمین‌خواری از سوی برخی از اعضای شوراهای شهر انجام شده که به دلیل نبود نظارت سیستمی و قوانین بازدارنده است.
شوراهاي،شوراها،مجلس،اسلامي،دنبال،شوراي،شهر،جوكار

به گزارش خبرنگار مهر، محمدصالح جوکار در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی، گفت: در کل کشور ۱۲۵ هزار و ۹۹۲ نفر عضو شورای اسلامی شهر و روستا داریم.
وی بیان کرد: در سال‌های ۹۷ و ۹۸ تخلفات بسیار زیادی در شوراهای کشور رخ داد و کسانی که افراد فاقد شرایط را تائید کردند باید هم در دنیا و هم آخرت پاسخگو باشند.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: در این دو سال ۴۷۳ پرونده قضایی به علت تخلفات اعضای شورای شهر تشکیل شده و چهار میلیون مترمربع زمین‌خواری با رانت، فساد و زد و بند از سوی این افراد متخلف انجام شده است.
جوکار با بیان اینکه طی این دو سال بالغ بر ۲۶۶۸ میلیارد مفاسد مالی در شوراها شناسایی شده است، گفت: نبود نظارت سیستمی و قوانین بازدارنده منجر به این مفاسد شده است.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: تعداد ۵۰ نفر از نمایندگان مجلس دهم به واسطه رفاقت، جناح‌بازی و تائید افراد ناسالم رد صلاحیت شدند.
وی تأکید کرد: ما در طرح اصلاح قانون شوراهای اسلامی کشور به دنبال حفظ سلامت اعضای شوراهای شهر طی چهار سال هستیم و دولت از طریق لایحه جامع انتخابات به دنبال آن است که کنترل شوراها را در اختیار خودش بگیرد درحالی‌که ما آن را قبول نداریم و به دنبال تقویت مجلس برای نظارت جامع بر عملکرد شوراها هستیم.
جوکار یادآور شد: عرصه شوراها نباید عرصه سیاسی‌بازی و جناح‌گرایی باشد و اعضای شوراهای شهر به جای جناح‌گرایی باید به دنبال خدمت به مردم باشند.