خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

غفلت از مجاهدت‌های اجتماعی و تراث ادبی حضرت ابوطالب(ع)

مهر | دین و اندیشه، استان‌ها | سه شنبه، 23 دی 1399 - 20:59
قم- یک پژوهشگر ادبیات عرب با اشاره به غفلت از مجاهدت‌های اجتماعی حضرت ابوطالب گفت: ایشان طبق شواهد تاریخی از شعرای توانمند مکه بوده و بهترین سروده‌شان درباره پیامبر بوده است.
ابوطالب،حضرت،اشعار،لغت،السلام،كتاب،استشهاد،مكه،توانمند،اكرم،غفلت

به گزارش خبرنگار مهر، مدینه امانی عصر سه‌شنبه در دهمین نشست علمی حضرت ابوطالب (ع) با موضوع بررسی موارد استشهاد به اشعار حضرت ابوطالب علیه السلام در منابع لغت، صرف و نحو با اشاره به ابعاد شخصیتی حضرت ابوطالب علیه السلام گفت: از یکسو تهمت و کینه تاریخی نواصب و دشمنان اهل بیت علیهم السلام و از سوی دیگر غفلت و نسیان باعث شده است که شخصیت حضرت ابوطالب (ع) در جهان اسلام ناشناخته بماند و فقط به کارهایی محدود و انفرادی مربوط به ایمان ایشان اکتفا شود.
وی افزود: از سجایای اخلاقی، مجاهدت‌های اجتماعی و تراث ادبی حضرت ابوطالب (ع) غفلت شده و برگزاری همایش جهانی بررسی شخصیت حضرت ابوطالب (ع) اقدامی ضروری و مهم بود و گردآوری مقالات و آثار نخبگان و اندیشمندان سراسر جهان تحت عنوان یک همایش جهانی و انتشار آنها در قالب‌های مختلف می‌تواند در شناساندن زندگانی سراسر افتخار، اخلاص و ایثار حضرت ابوطالب (ع) مؤثر واقع شود.
استاد حوزه علمیه و پژوهشگر ادبیات عرب با بیان اینکه حضرت ابوطالب (ع) طبق شواهد تاریخی از شعرای توانمند مکه بوده است، افزود: استشهاد به اشعار حضرت ابوطالب (ع) در منابع لغت، صرف و نحو حاکی از اهمیت و قوت این اشعار در کلام عرب است، چنان که ابن‌سلام جمحی از حضرت ابوطالب (ع) با عنوان شاعر توانمند مکه و شاعر جیدالکلام یاد کرده که بهترین سروده‌اش در مدح رسول اکرم (ص) است.
وی با اشاره به اشعار حضرت ابوطالب (ع) درباره پیامبر اکرم (ص) گفت: این ابیات و قصیده‌ها بیانگر اعتقاد راسخ حضرت ابوطالب (ع) به دین اسلام و فداکاری و حمایت ایشان از رسول خدا است و علمای بزرگ لغت مانند خلیل بن احمد فراهیدی در کتاب «العین» و ابن منظور در کتاب «لسان العرب» برای تبیین برخی از واژگان به اشعار حضرت ابوطالب (ع) استناد کرده‌اند و دانشمندان بزرگ نحوی همانند سیبویه در «الکتاب» و ابن هشام انصاری در کتاب «مغنی اللبیب» برای تبیین و توجیه قواعد نحوی به بعضی از اشعار حضرت ابوطالب (ع) تمسک جسته‌اند.