خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از سازوکار تهیه مسکن فرهنگیان تا تدوین سازوکاری برای تغییرات کتاب درسی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | جمعه، 19 دی 1399 - 16:02
اخباری درباره سازوکار تهیه مسکن فرهنگیان و تدوین سازوکاری برای تغییرات کتاب درسی از جمله مهم‌ترین رویداد‌های آموزش و پرورش در هفته گذشته بود.
آموزش،پرورش،معلم،بودجه،سند،تحول،اجراي،درسي،تحويل،وزارت،فرهنگ ...

گزیده اخبار آموزش و پرورش در هفته گذشته؛
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری درباره «پایان اعمال نظر سلیقه‌ای در محتوای آموزشی»، «تحویل ١٧٠ هزار مسکن فرهنگیان تا سال ١۴٠١» و «تخصیص ردیف بودجه برای اجرای بسته های تحولی سند تحول» سپری شد.
پایان اعمال نظر سلیقه‌ای در محتوای آموزشی
سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در راستای روزآمد سازی نظام‎مند و اصولی محتوای کتاب‎های درسی و به منظور اجتناب از هرگونه اصلاحات بدون پشتوانه‎ پژوهشی و مبتنی بر تصمیمات شورای برنامه‎ریزی؛ شیوه‎نامه تغییر کتاب‎های درسی را تدوین کرد.
آنطور که در مقدمه‎ این شیوه نامه آمده است: در نظام تعلیم و تربیت عمومی جمهوری اسلامی کتاب درسی از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است و در حال حاضر به عنوان اصلی‎ترین جزء بسته یادگیری است که براساس برنامه و اهدافی معین و با حجمی مشخص تدوین می‎شود.
کتاب درسی، مفهوم برنامه‎ی درسی و ساختار‌ها را، به طریقی که برای تربیت، آموزش و یادگیری مناسب است، تبیین و تفسیر می‎کند و از طرف مخاطبان اصلی آن یعنی دانش آموزان، معلمان و متولیان و علاقه‌مندان این حوزه از لحاظ ابعاد فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی جغرافیایی و زمانی با حساسیت بسیار بالایی مورد رصد و پایش قرار می‎گیرد.
تحویل ١٧٠ هزار مسکن فرهنگیان تا سال ١۴٠١
گودرز کریمی فر مدیرکل تعاون و پشتیانی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: برای تحویل ۴۴ هزار واحد مراحل مقدماتی کار انجام و روند ساخت و ساز آغاز شده است.
کریمی‌فر بیان کرد: بعد از این مرحله برای تعیین تکلیف تعیین تکلیف حدود ٣٠ هزار نفر باقی مانده تحویل مسکن انجام خواهد شد و بعد از طی تکمیل کار فراخوان‌های بعدی انجام خواهد شد.
او تصریح کرد: در نظر داریم تا طی سه سال یعنی مرداد ١۴٠١ تحویل ١٧٠ هزار مسکن فرهنگیان را عملیاتی کنیم و تا به امروز هم روند کار رضایت‌بخش بوده است.
تخصیص ردیف بودجه برای اجرای بسته های تحولی سند تحول
علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش درباره بودجه در نظر گرفته شده برای اجرای سند تحول بنیادین در سال آینده بیان کرد: در شرایط کنونی فصل الخطاب همه برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش موضوع اجرای سند تحول است یعنی موظف هستیم که همه برنامه‌های معمول خودمان را در قالب سیاست‌ها و راهکار‌های سند تحول دنبال کنیم.
او ادامه داد: تاکنون بر اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های ۶ زیر نظام سند تحول بنیادین متمرکز بودیم با پیش‌بینی‌هایی که در نامه‌های متمرکز وزارت آموزش و پرورش اتفاق افتاد و ضرورت تسریع در بعضی از حوزه‌ها نیازمند تدوین پیشران‌هایی بود که بتوانند اجرای سیاست‌ها را تصویب کنند.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در وزارت آموزش و پرورش بسته‌های تحولی را پیش‌بینی کردیم، گفت: این بسته‌ها پیشران‌های هر کدام از این زیر نظام‌ها هستند و برای آن اعتبارات مشخص را در لایحه ۱۴۰۰ پیش بینی کردیم.
بی‌عدالتی آموزشی و کاهش کیفیت تربیت معلم؛ دو روی سکه جبران بی‌پولی آموزش و پرورش
چگونگی تأمین و ایجاد نظام انگیزشی معلمان به عنوان محوری‌ترین عناصر نظام تعلیم یکی از مؤلفه‌های مهم عدالت محوری است و در لایحه بودجه چند سال اخیر، کم توجهی به کمبود معلم و کسری بودچه پنهانی با کاستن از تعداد معلم هر سال بیشتر شده است.
براساس استاندارد‌های مصوب شورای عالی آموزش و پرورش در سال ۱۳۹۲ و قانون برنامه ششم توسعه، نسبت دانش آموزان به معلم (تراکم کلاسی) در دوره ابتدایی ۲۰ به ۱ تعریف شده است و بر مبنای گزارش‌های عملکرد منتشر شده از سوی سازمان برنامه و بودجه این نسبت در سال تحصیلی ۱۳۹۵ معادل ۲۵ و در سال ۱۳۹۸ به عدد ۲۹.۹ افزایش یافته است و برآورد می‌شود در سال ۱۴۰۰ به عددی بیش از ۳۱ برسد.
حجت اله بنیادی پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت در این باره گفت که با احتساب جمعیت دانش آموزی بیش از ۷ میلیون در دوره ابتدایی و نسبت ۲۰ به ۱ دانش آموزان به معلم، میزان کمبود معلم و کسر بودجه آن در لایحه پنهان است، به این ترتیب برای حدود ١١٧ هزار معلم دوره ابتدایی با میانگین حقوق ۶ میلیون تومان در ماه، کسری بودجه با تأمین نشدن حق التدریس این تعداد معلم موجود به صورت پنهان وجود دارد که معادل ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان می‌شود.
این وضعیت در دو دوره تحصیلی دیگر نیز تا حد زیادی وجود دارد.
۳۰درصد معلمان آمریکایی و ژاپنی امکان آموزش مجازی ندارند
علی خاکی دبیرعلمی شانزدهمین جشنواره علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان بیان کرد: در نتیجه این بررسی‌ها مشخص شد در کشور‌هایی نظیر آمریکا، ژاپن و فرانسه ۳۰درصد معلم‌ها از امکانات و آمادگی کافی برای آموزش مجازی برخوردار نیستند.
او گفت: مسئله بحران آموزش در دوران کرونا صرفا مربوط به ایران نیست و سایر کشور‌ها نیز با این مسئله مواجه هستند؛ بنابراین با وجود اینکه کشور در تنگنا‌ها و محاصره اقتصادی قرار دارد، اما در بسیاری از زمینه‌ها از جمله آموزش ضعف‌های چشمگیری ندارد و در مسیر پیشرفت است.
لازم به ذکر است در حال هماهنگی هستیم که ایده‌های اجرایی، وارد عرصه تولید شوند.
انتهای پیام/