خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش دوره بیماری کووید

ایسنا | برگزیده | جمعه، 19 دی 1399 - 13:55
مطالعات جدید حاکی از آن است که واکسن یا دارویی که بتواند حتی یک روز طول دوره‌ی بیماری کووید-۱۹ را کوتاه‌تر کند، می‌تواند باعث جلوگیری از ابتلای هزاران نفر و صرفه‌جویی میلیاردها دلار شود.
بيماري،كاهش،نفر،ابتلاي،واكسن،مبتلايان،دارو

مطالعات جدید حاکی از آن است که واکسن یا دارویی که بتواند حتی یک روز طول دوره‌ی بیماری کووید-۱۹ را کوتاه‌تر کند، می‌تواند باعث جلوگیری از ابتلای هزاران نفر و صرفه‌جویی میلیاردها دلار شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکس‍پرس، مطالعات جدید حاکی از آن است که واکسن یا دارویی که بتواند(حتی یک روز) طول دوره‌ی بیماری کووید-۱۹ را کوتاه‌تر کند می‌تواند باعث جلوگیری از ابتلای هزاران نفر و صرفه‌جویی میلیارد ها دلار پول شود.
این تحقیقات تحت هدایت بروس لی(Bruce Lee) و همکارانش در مدرسه‌ی عالی CUNY انجام شده و در مجله PLOS Computational Biology منتشر است.
درحالی که بیشتر گفتگوها پیرامون واکسن و داروی کووید-۱۹ بر پیشگیری و درمان عفونت تمرکز دارد اما دارو و واکسن‌های دیگری که الزاما باعث جلوگیری و بهبود بیماری نمی‌شوند بلکه طول دوره بیماری را کاهش می‌دهند نیز می‌توانند مفید باشند.
لی و همکارانش برای توضیح اهمیت کاهش دوره‌ی بیماری یک مدل محاسباتی از نحوه پخش ویروس کووید-۱۹ ایجاد کردند تا نشان دهند که چگونه دارو یا واکسنی که بتواند طول بیماری را کاهش دهد می‌تواند تاثیرات اقتصادی و درمانی بیماری را بهبود بخشد.
بر طبق این شبیه‌سازی مشخص شد که کاهش طول بیماری تنها یک چهارم مبتلایان برای نصف روز می‌تواند از ابتلای ۱.۴ میلیون نفر و بستری شدن ۹۹ هزار نفر جلوگیری کند و باعث صرفه‌جویی ۲۰۹.۵ میلیارد دلاری شود.
در شرایط یکسان کاهش ۳.۵ روزه دوره بیماری همین تعداد از مبتلایان می‌تواند باعث جلوگیری از ابتلای ۷.۴ میلیون نفر شود و اگر این درمان روی ۷۵ درصد مبتلایان انجام شود از ابتلای ۲۹.۷ میلیون نفر جلوگیری شده و ۸۵۶ میلیارد دلار صرفه‌جویی می‌شود.
این یافته‌ها هدایت‌گر تحقیقات دیگر در زمینه‌ی دارو و واکسن های کاهش دهنده طول بیماری‌ است و همچنین به سازمان‌های دولتی کمک می‌کند تا برای عرضه‌ این محصولات و نحوه‌ی پرداخت هزینه‌های آن برنامه‌ریزی کنند.
جیمز مک‌نیل (James McKinnell) که یکی از نویسندگان این مقاله است می‌گوید: این تحقیقات به ما نشان می‌دهد که تولید واکسن و داروهای کووید-۱۹ باید با تمرکز بر تاثیرات بیماری و در جهت کاهش شیوع بیماری انجام شود و نباید فقط منافع یک بیمار مورد نظر باشد.
درمان گسترده به همراه سایر روش‌های پیشگیری می‌تواند نقطه عطفی برای پایان این همه‌گیری باشد.
انتهای پیام