بودجه مدیریت بحران پول تو جیبی برخی مسئولان شده است/مدیران بحران آموزش ندیدهاند
رئیس کمیسیون عمران مجلس نهم با بیان اینکه بودجهای که برای ساختار مدیریت بحران پیشبینی شده پول تو جیبی برخی مسئولان شده که در سفرهای استانی هزینه میکنند، گفت: وقتی به موقع این بودجهها را در جاهای خود هزینه کنیم این خسارات به مردم تحمیل نمیشود.

رئیس کمیسیون عمران مجلس نهم با بیان اینکه بودجهای که برای ساختار مدیریت بحران پیشبینی شده پول تو جیبی برخی مسئولان شده که در سفرهای استانی هزینه میکنند، گفت: وقتی به موقع این بودجهها را در جاهای خود هزینه کنیم این خسارات به مردم تحمیل نمیشود.
سیدمهدی هاشمی رئیس کمیسیون عمران مجلس نهم در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس با اشاره به حادثه سیل استانهای گلستان و مازندران اظهار داشت: از این متأسفم که چرا از تجارب و اقدامات گذشته بهرهای گرفته نشده و علیرغم اینکه این پیشبینیها در قبل شده و حتی در جاهایی از مشکلات پیشگیری شده بود چرا چنین اتفاقاتی پیش میآید.
وی افزود: به جای اینکه در حوزه آبریز با سیل مقابله شود در درون روستاها و شهرها میخواهند با این پدیده مقابله کنند.
هاشمی با بیان اینکه سیل یکی از حوادثی است که در کشور تجربه کردهایم، تصریح کرد: مخصوصاً در این استانها سالها با این موضوع مواجه بودهایم و طرحهای پیشگیرانه این مشکل در بخش قابل توجهی از این شهرها تهیه شده و بخشی هم متأسفانه نیمه کاره مانده است.
وی با تأکید براینکه ما چند اشکال جدی داریم،گفت: یکی از این اشکالات در بحث ساختار است که متأسفانه ساختار مدیریت بحران نه تنها مدیریت نشده بلکه تضعیف هم شده است.
نکته دیگر اینکه طرح جامع مقابله با سیلابها در عمده شهرهای استانهای شمالی تهیه شده مثلاً طرح جامع نکاح تهیه شده و بخشی از این طرح هم اجرا شده و دیگر سیلابهای جدی را در این شهر نداشتهایم.
رئیس کمیسیون عمران مجلس نهم تأکید کرد: اگر طرحهای شهرهای اطراف اجرا نشود اثرات منفیاش را بر شهرهایی که این طرح را اجرا کردهاند نیز میگذارد و آنها نیز دامنگیر مشکل سیلاب میشوند.
هاشمی با بیان اینکه بودجهای که برای ساختار مدیریت بحران پیشبینی شده پول تو جیبی برخی مسئولان شده است که در سفرهای استانی هزینه میکنند، گفت: این در حالی است که وقتی به موقع این بودجهها را در جاهای خود هزینه کنیم این خسارات به مردم تحمیل نمیشود و ما این موضوعات را قبلاً چه در مورد ساختار و چه در مورد استفاده بودجه در جای خود تذکر دادهایم و با رئیس جمهور، رئیس سازمان مدیریت برنامه و بودجه و وزیر کشور در این خصوص مکاتبه داشتهایم.
وی در خصوص ضعف تخصص در مدیریت بحران تصریح کرد: افراد ناکارآمد و ناکاربلد در این بخش خیلی به کار گرفته میشود.
در گذشته برای تمام مسئولین حتی غیر مرتبط با مدیریت بحران آموزشهای یک هفتهای مدیریت بحران گذاشته بودیم که تأثیر جدی و مثبتی در بحث پیشگیری داشت ولی اکنون به این موضوع توجه نشده و نه تنها آموزش مدیریت بحران جدی گرفته نمیشود بلکه مدیران اصلی بحران نیز نسبت به موضوع آموزشهای لازم را ندیدهاند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس نهم با تأکید براینکه سیل برخلاف زلزله قابل پیشبینی است و میشود عکسالعملهای به موقع نشان داد، خاطرنشان کرد: ما در حوزههای آبریز این مسئله را پیشبینی کرده و مشبکهای بتنی گذاشته بودیم.
وقتی جنگلهای ما تُنک میشود یا سیلگیرها در جای خود بسته نمیشود موجب حرکت سیل شده و باعث راهبندان و خسارتهایی چون تخریب پلها میشوند.
وی با تأکید بر پیگیری دستگاههای نظارتی در خصوص کیفیت انجام مدیریت بحران تصریح کرد: دستگاههای نظارتی چون مجلس پیگیر شوند و با مسئولینی که در بحث ساختار مدیریت بحران یا بودجه و یا مطالعات و اجرای طرحها تخلف میکنند برخورد کنند تا شاهد خسارات مالی و جانی اینچنینی نباشیم.
انتهای پیام/