خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

واکنش مقام وزارت خارجه آمریکا به توقیف نفتکش کره جنوبی

فارس | برگزیده، بین‌الملل، بین‌الملل | دوشنبه، 15 دی 1399 - 23:59
مقام وزارت خارجه آمریکا به توقیف یک فروند نفت‌کش تحت پرچم کره جنوبی واکنش نشان داد.
ايران،جنوبي،كره،توقيف،وزارت،دريايي،خارجه،آمريكا،هانكوك،رويدا ...

مقام وزارت خارجه آمریکا به توقیف یک فروند نفت‌کش تحت پرچم کره جنوبی واکنش نشان داد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک مقام وزارت خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه از ایران خواست نفتکش‌ تحت پرچم کره جنوبی که در آب‌های خلیج‌فارس توقیف کرده را آزاد کند.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که اشاره‌ای به نامش نشده در مصاحبه با رویترز مدعی شد: «رژیم ایران، در راستای اخاذی از جامعه بین‌المللی جهت رها شدن از فشار تحریم‌ها همچنان حقوق دریانوردی و آزادی‌های تردد دریایی را تهدید می‌کند.»
او اضافه کرد: «ما نیز همانند کره جنوبی از ایران می‌خواهیم این نفتکش را فوراً آزاد کند.»
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران امروز دوشنبه (۱۵ دی‌ماه/ ۴ ژانویه) اعلام کرد یک شناور نفتکش کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» به دلیل نقض پیاپی قوانین زیست‌محیطی در خلیج فارس توقیف شده است.
«ربکا رباریش»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا به خبرگزاری رویترز گفت که پنتاگون از این مسئله مطلع است و این وضعیت را تحت نظر دارد.
دولت کره جنوبی توقیف هانکوک چیمی را تأیید کرده و گفته یکی از یگان‌های این کشور که وظیفه مبارزه با دزدان دریایی را به عهده دارد روانه آب‌های مجاوز تنگه هرمز کرده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در توضیح درباره این رویداد گفته که هانکوک چیمی از از مبدا بندر الجبیل عربستان سعودی عازم بمبئی در هند بوده، اما به دلیل نقض قوانین زیست‌محیطی توقیف شده است.
گفته می‌شود شناور مذکور حامل ۷۲۰۰ تن اتانول بوده است.
خدمه کشتی را اتباع کشورهای کره جنوبی، اندونزی، ویتنام و میانمار تشکیل می‌دهند.
«سعید خطیب‌زاده»، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران هم درباره این رویداد گفته است: «ایران مانند سایر کشورها نسبت به تخلفات مشابه و بویژه آلوده کردن محیط زیست دریایی حساسیت دارد لذا در چارچوب قوانین با آن برخورد می‌کند.»
او تصریح کرد که این رویداد استثنایی نبوده و در موارد مشابه قبلی در ایران و آب‌های سایر کشورها رخ داده است.
در حال تکمیل...