رشد ۸۲ برابری دانشآموزان تلفیقی فراگیر در مدارس پذیرا
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی در نشست شورای فراگیر سازی آموزشوپرورش استثنایی از رشد ۸۲ برابری دانشآموزان تلفیقی فراگیر در مدارس پذیرا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید جواد حسینی بابیان اینکه در سند تحول بنیادین بر آموزشهای تلفیقی تأکید شده است، اظهار کرد: در راهبردهای کلان سند تحول بر یکپارچهسازی فرایند تعلیم و تربیت و گسترش و تأمین همهجانبه عدالت آموزشی و تربیتی تأکید شده است و انعطافپذیری تعلیم و تربیت برای تمامی دانشآموزان ازجمله تأکیدات برنامه درس ملی است.
حسینی بابیان اهداف آموزش تلفیق فراگیر اظهار کرد: ایجاد فرصتهای برابر آموزشی و پرورشی برای تمامی کودکان واجبالتعلیم، ایجاد آمادگی در دانشآموزان با نیازهای ویژه جهت ورود به عرصه جامعه و زندگیکردن در کنار سایر افراد، ایجاد زمینههای لازم برای بهبود شاخصهای کمی و کیفی آموزشوپرورش و ایجاد زمینههای تعامل صحیح بین دانشآموزان عادی و دانشآموزان با نیازهای ویژه از اهداف برنامه تلفیقی فراگیر است.
وی افزود: تنوع مدارس و وجود ۲۴ نوع مدرسه در نظام تعلیم و تربیت به کیفیت آموزش و عدالت لطمه زده است و باید به سمت مدارس ترکیبی حرکت کرد.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی بابیان اینکه پذیرش دانشآموزان با نیازهای ویژه در مدارس عادی پذیرا از سال ۱۳۸۰ تاکنون ۸۲ برابر رشد داشته است، اظهار کرد: بیش از ۲۳ هزار دانشآموز تلفیقی و ۵۰ هزار دانشآموز با مشکلات یادگیری در ۲۱ هزار مدرسه پذیرا در حال تحصیل هستند و ۸۳۴ مدرسه بهعنوان مدارس پشتیبان و ۷۲۳ معلم پشتیبان وظیفه حمایت و پشتیبانی از این دانشآموزان را بر عهدهدارند.
وی افزود: علیرغم رشد کمی تعداد دانشآموزان تلفیقی هنوز در ارتقای کیفیت برنامه تلفیقی فراگیر با مشکلاتی مواجه هستیم که نیازمند توجه بیشتر به این حوزه است.
حسینی بابیان اینکه سامانه ندای همراه باهدف ارائه خدمات به دانشآموزان تلفیقی فراگیر راهاندازی شده است، گفت: این سامانه در گام اول با استفاده از ظرفیت ۱۶ مشاوره برگزیده خدمات مشاورهای به این دانشآموزان ارائه میدهد و در گام بعدی نیز از ظرفیت تمامی مشاورین مدارس استفاده خواهد شد.
حسینی آموزش معلمان مدارس پذیرا را از ضروریات کیفی سازی برنامه تلفیقی فراگیر دانست و اظهار کرد: معلمان آموزشدیده میتوانند بهخوبی طرح را پیش ببرند و در سال جاری برگزاری ۱۰۸ ساعت دوره ضمن خدمت برای معلمان و مدیران مدارس پذیرا پیشبینیشده است.
معاون وزیر بابیان اینکه در سال جاری ۳۲ مدرسه پذیرا در کشور بهصورت الگویی مناسبسازی خواهد شد، گفت: مدارس جدیدی که توسط سازمان نوسازی مدارس ساخته میشود میتواند با مناسبسازی کامل برای استفاده دانشآموزان با نیازهای ویژه ساخته شوند تا در آینده شاهد مدارس مناسبسازی شده باشیم
وی در پایان گفت: ارتباط مستمر با سازمان پژوهش برای ارائه برنامه درسی، فراگیر سازی و افزایش رشتههای تحصیلی دانشآموزان تلفیقی گامی در جهت ارتقای کیفیت تعلیموتربیت این دانشآموزان است.