گردشگری اقتصاد کشور را متحول میکند
قزوین - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از رونق گردشگری در کشور پیش از شیوع کرونا خبر داد و گفت: گردشگری یک صنعت بزرگ برای تحول در اقتصاد کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر از قزوین علیاصغر مونسان شامگاه دوشنبه در جمع فعالان حوزه گردشگری استان قزوین که در سالن اجتماعات مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: با تلاش دولت و علیرغم مشکلات وسیع مالی در کشور ۵۰ هزار میلیارد تومان برای مقابله با خسارت کرونا در نظر گرفته شده است.
وی افزود: سهم گردشگری از این میزان اعتبار در مرحله نخست ۷ هزار میلیارد تومان است و تلاش میکنیم با توجه به سطح خسارت وارد شده به این صنعت، کمکهای مناسبی را داشته باشیم.
این مسئول تأکید کرد: مصوبات ستاد کرونا به عنوان قانون محسوب میشود و اجرای آن در کشور الزامی است و بر همین اساس بانکها نیز مکلف به اجرای قانون هستند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: در مرحله نخست داشتن کد بیمهای یک الزام بود اما در بسته حمایتی واحدهای آسیب دیده از کرونا برای تسهیل در دریافت خدمات، این شرط حذف شد.
وی اضافه کرد: امهال مالیاتی، امهال حق بیمه کارفرمایی و امهال بازپرداخت بدهیهای بانکی و حاملهای انرژی از جمله موارد بسته حمایتی نخست بود که در صورت اشتغال به واحدها تخصیص مییافت.
مونسان ادامه داد: پیش از شیوع کرونا شاهد رشد چشمگیر گردشگری در کشور بودیم و با افقی که ترسیم شده بود فعالان اقتصادی گردشگری را یکی از منابع اصلی درآمدی و اقتصادی کشور در دو الی سه سال آینده میدانستند اما کرونا مانع این اتفاق شد.
وی عنوان کرد: گردشگری یک صنعت بزرگ برای تحول در اقتصاد کشور است و بدون شک با یک برنامه ریزی، گردشگری میتواند زمینه ساز تحول اقتصادی و اشتغال در کشور شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه بیش از ۳۳ هزار اثر ثبت شده در کشور وجود دارد، اضافه کرد: وجود یک میلیون سایت و محوطه تاریخی در کشور نشان از کار دشوار وزارت میراث فرهنگی برای حفاظت و صیانت از این آثار دارد.
وی تصریح کرد: بازپس گیری الواح هخامنشی پس از ۸۰ سال و همچنین ۴۹ صندوقچه کاشی نفیس مرتبط با سده هفتم قبل از میلاد از اقدامات بزرگی بود که توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام شد.
این مسئول تصریح کرد: رشد گردشگری به معنای رشد همه ابعاد اقتصادی در یک استان است و از همین رو همه باید کمک بکنیم که این کار به درستی انجام شود.
مونسان عنوان کرد: صنعت گردشگری ظرفیت بالایی برای ایجاد اشتغال در جامعه دارد و امیدواریم در دوران پسا کرونا با سرمایه گذاری در این حوزه، ظرفیتهای بالقوه این صنعت را به بالفعل تبدیل کنیم.
همچنین در این دیدار تعدادی از فعالان گردشگری استان به طرح مباحث خود در حوزههای مختلف پرداختند.
افزایش نقدینگی در گردش واحدهای صنایع دستی، کمک به تقویت واحدهای صنایع دستی، ثبت باغستان سنتی به عنوان اثر جهانی، وضعیت نامطلوب واحدهای پذیرایی بین راهی، وضعیت نامطلوب شرکتهای مسافرتی و وضعیت رسیدگی به اماکن تاریخی از جمله دغدغههای فعالان گردشگری در این جلسه بود.