خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 18 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گرانی کالاها ناشی از افزایش هزینه های تولید

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | چهارشنبه، 03 دی 1399 - 00:02
نوبخت گفت: افزایش قیمت کالا‌ها دلایل مختلفی دارد و گاهی هزینه‌های تولید آنقدر بالا می‌رود که قیمت کالا‌ها زیاد می‌شود.
بودجه،برنامه،سازمان،كشور،افتتاح،خريد،قيمت،رئيس،نوبخت،آنقدر

رئیس سازمان برنامه و بودجه :
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در یک برنامه زنده تلویزیونی به تحلیل و واکاوی لایحه بودجه سال آینده کشورپرداخت و همچنین درباره شفافیت حقوق و مزایای مدیران، میزان کسری بودجه ۱۴۰۰، حمایت از کسب و کار‌های آسیب دیده ناشی از شیوع بیماری کرونا و پایه‌های مالیاتی جدید توضیحاتی داد.
وی با تاکید براینکه دشمن می‌خواهد کشور را زمین‌گیر کند افزود:، اما در این شرایط همچنان چرخ توسعه و عمران کشور می‌چرخد و در هشت ماهه گذشته ۵۲ هزار میلیارد تومان برای اتمام پروژه‌های عمرانی هزینه شده است.
او ادامه داد: تمام تلاش دشمنان این است که مانع جابجایی منابع شده و کشور را زمین گیر کنند، اما هر هفته طرح‌های عمرانی در حال افتتاح است و تا پول آن‌ها در سازمان برنامه تأمین نشود که این طرح‌ها افتتاح نمی‌شوند و علی برکت الله هر هفته تکرار نمی‌شود.
نوبخت گفت: ۵ استان در همین مدت به شبکه ریلی وصل شدند.
آزادراه تهران شمال که ۲۵ سال طول کشید، را پیش بردیم و بزرگترین تونل کشور را افتتاح کردیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش قیمت کالا‌ها اشاره کرد و افزود: افزایش قیمت کالا‌ها دلایل مختلفی دارد.
گاهی قدرت خرید مردم بالا می‌رود و چون تقاضای خرید زیاد است، قیمت‌ها هم بالا می‌رود یعنی به دلیل ازدیاد تقاضا، قیمت‌ها بالا می‌رود.
او ادامه داد: اما گاهی هزینه‌های تولید آنقدر بالا می‌رود که قیمت کالا‌ها زیاد می‌شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: این فشار هزینه یا اصطلاحاً cost push است، پس اینگونه نیست که آنقدر پول در جیب مردم است که بروند به بازار و قیمت‌ها بالا بکشد.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه قدرت خرید مردم و مصرفشان تقلیل یافته است، گفت: البته در تابستان گذشته این رقم طبق گزارش مرکز آمار از منفی ۹.۶ به ۶ کاهش یافته است.