ظریف علیه هر قدرتی که اسلام هراسی را تشویق می کند بایستیم
وزیر خارجه ایران در نشست استانبول بر شناسایی عوامفریبانی که مروج تروریسم نژادپرستانه هستند، تأکید کرد و گفت: باید علیه هر قدرتی که اسلام هراسی را تشویق می کند از جمله اعمال ممنوعیت ها علیه مسلمانان و استفاده از واژه «تروریسم اسلامی» بایستیم.

وزیر خارجه ایران در نشست استانبول بر شناسایی عوامفریبانی که مروج تروریسم نژادپرستانه هستند، تأکید کرد و گفت: باید علیه هر قدرتی که اسلام هراسی را تشویق می کند از جمله اعمال ممنوعیت ها علیه مسلمانان و استفاده از واژه «تروریسم اسلامی» بایستیم.
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست فوق العاده وزرای سازمان همکاری اسلامی برای بررسی اقدام تروریستی اخیر نیوزیلند در استانبول به سر می برد، ضمن شرکت در این نشست به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدا از حاضران شرکت کننده و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه برای پذیرش درخواست ایران به منظور برگزاری نشست فوق العاده وزرا در پی اقدام تروریستی جنایتکارانه اخیر علیه مسلمانان بیگناه در کرایستچرچ قدردانی کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران این اقدام نژادپرستانه تروریستی را به قوی ترین شکل ممکن محکوم و همدردی خود را با خانواده های قربانیان این اقدام اعلام و آرزوی بهبودی هر چه سریعتر مجروحان کرد.
وزیر خارجه ایران همچنین از رفتار شفقت آمیز نخست وزیر نیوزیلند در برخورد با قربانیان و همچنین به جهت حضور وزیر امور خارجه این کشور در این نشست قدردانی کرد.
به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: حمله کرایستچرچ تعمدا علیه مسلمانان –که عامل حمله و خط دهندگان به وی از آن ها ابراز تنفر نموده اند– برنامه ریزی و اجرا شد.
ادبیات ضداسلامی که این تروریست از خود به جای گذاشت و موارد مشابه دیگر که بطور گسترده در غرب شکل گرفته است، علت اصلی نگرانی ما به شمار می آید.
در طول چند دهه اخیر، رشد نگران کننده ای از شبکه های گسترده پروپاگاندای ضدمسلمانان که در پوشش شبکه های خبری و همچنین گروه های نفرت پراکن که در لوای اتاق های فکر و حتی گروه های مدنی که مروج محیطی خصمانه و توهین آمیز علیه مسلمانان در غرب بودند، شکل گرفته است.
وی ادامه داد: این ها نهادهایی متمول بوده که از سوی سرمایه داران ثروتمند مرتبط با دولت در آمریکا و دیگر نقاط جهان حمایت شده اند و اگر تحت کنترل قرار نگیرند، این شبکه شنیع از توانایی تحت الشعاع قرار دادن ثبات درون بسیاری از جوامع و ایجاد مانع بین حکومت و ادیان بزرگ برخوردار بوده که در نهایت منتج به تهدید برای صلح و امنیت جهانی خواهد بود.
ظریف در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: آن هایی که در غرب بوده و مدعی هستند که به دموکراسی، سیاست فراگیر و مشارکت جویانه و جوامع باز اعتقاد دارند، باید به گفته ها و اظهارات خود پایبند باشند.
آن ها باید مسئول این موضوع باشند که چرا در تامین نیازهای بنیادین برای یک زندگی امن و شرافتمندانه برای اقلیت مسلمانان ناکام هستند و چه اقداماتی را برای کنترل اسلام هراسی تمایل به انجام دارند.
ظریف بیان کرد: ما باید عوام فریبانی که مروج تروریسم نژادپرستانه و برتری جویان نژاد سفید درون ساختار دولت ها و همچنین نهادهای رسمی و نیمه رسمی هستند را شناسایی کنیم.
در حالیکه ما باید آن سیاستمداران غربی که تروریسم نژادپرستانه و مبتنی بر برتری جویی نژاد سفید را محکوم می کنند، شناسایی و تشویق کنیم، باید همزمان منتقد آن هایی باشیم که در تضعیف نفرت پراکنی ها علیه مسلمانان از جمله از طریق امتناع از تروریستی نامیدن حملات علیه مسلمانان، ناکام بوده اند.
وی افزود: ما باید علیه هر قدرتی که اسلام هراسی را تشویق می کند از جمله ممنوعیت هایی که علیه مسلمانان اعمال می شود از جمله ممنوعیت سفر مسلمانان و استفاده از نمادهای مسلمانان مثل حجاب و مناره (مساجد) و استفاده از واژه «تروریسم اسلامی» بایستیم.
ظریف عنوان کرد: بی اعتنایی مستمر دولت ترامپ در خصوص حقوق مسلمانان و اعراب به سطحی انزجاری رسیده که ضمن ترویج اسلام هراسی و افتراق بین امت اسلامی، آنچه به آن ها تعلق ندارد را به آن ها می دهد، همچون قدس شریف یا جولان اشغالی را که به موجودیت متجاوز صهیونیستی که در صف مقدم نقض حقوق بین المللی قرار دارد، می دهد.
وزیر خارجه کشورمان بر ریشه کن کردن تروریسم و افراط گرایی در جامعه اسلامی تأکید کرد و افزود: داعش و القاعده هیچ ارتباطی به اسلام ندارند.ما نیازمند مقابله دسته جمعی علیه ترویج ایدئولوژهای تکفیری نفرت انگیز هستیم.
به گزارش فارس، وزیر خارجه کشورمان همچنین گفت: ما باید بیشتر بر اسلام هراسی، تبعیض و تنفر علیه اقلیت های مسلمان متمرکز شویم و در صورت لزوم در سازمان ملل، شورای حقوق بشر و دیگر سازمان های بین المللی این مسئله را مطرح کنیم.
همزمان ما نیازمند شروع یک گفت وگوی جدی با دیگر کشورها به خصوص در غرب برای یافتن راه ها و ابزارهایی به منظور مبارزه دسته جمعی با اسلام هراسی، تنفر و تبعیض هستیم.
به گزارش فارس، به دنبال کشتار وحشیانه مسلمانان در نیوزیلند ظریف در تماس با مولود چاووش اوغلو پیشنهاد برگزاری نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی را که ریاست دوره ای آن بر عهده ترکیه قرار دارد ارائه کرد.
این نشست امروز (جمعه) دوم فروردین در استانبول برگزار شد.
انتهای پیام/