آینده روشن رشتههای مظلومی که حرفهای زیادی برای گفتن دارند
حتما یادتان میآید زمانی که میخواستیم در دبیرستان انتخاب رشته کنیم، تجربی، ریاضی و انسانی بهترتیب اولویت اول تا سوممان بود تا شاید برای خودمان دکتر یا مهندس شویم، کمتر کسی درباره رشتههای هنرستان برایمان صحبت میکرد، بهعلاوه برخیهایمان اصلا برنامهریزی مشخصی برای آینده و پیدا کردن شغل نداشتیم اما بههر حال چهار سال دبیرستان را هرطوری بود طی میکردیم.

ایسنا/چهارمحال و بختیاری حتما یادتان میآید زمانی که میخواستیم در دبیرستان انتخاب رشته کنیم، تجربی، ریاضی و انسانی بهترتیب اولویت اول تا سوممان بود تا شاید برای خودمان دکتر یا مهندس شویم، کمتر کسی درباره رشتههای هنرستان برایمان صحبت میکرد، بهعلاوه برخیهایمان اصلا برنامهریزی مشخصی برای آینده و پیدا کردن شغل نداشتیم اما بههر حال چهار سال دبیرستان را هرطوری بود طی میکردیم.
اینک نوبت به انتخاب رشته میرسید، برای انتخاب رشته نیز بهدنبال رشتههای تاپ نظری بودیم، تعداد کمی از این رشتهها آینده شغلی مشخصی داشتند اما در این میان کمتر فردی بود که در دانشگاههای فنی تحصیل کرده باشد تا ثمره دسترنج او را از نزدیک شاهد باشیم و از محاسن این مشاغل برایمان صحبت کند.
سری به آموزشکده فنی دختران شهرکرد زده و با یکی از مسئولان این آموزشکده درخصوص نتایج دانشگاهی این آموزشکده پرسوجو کردیم.
افسانه مختاری، رئیس اداره آموزش آموزشکده فنی دختران شهرکرد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در هفته مشاغل درخواستی برای دبیرستانها و مقطع متوسطه اول ارسال میشود تا دانشآموزان بدانند که آینده رشتههای فنی و شرایط شغلیشان چگونه است.
وی برقراری بازارچه بهمنظور ارائه دستاوردهای دانشجویان فنی و حرفهای را اقدامی برای ایجاد انگیزه برای دانشآموزان مقطع متوسطه اول عنوان و بیان کرد: این عوامل باعث میشود تا دانشآموزان به هنرستانها مانند سابق نگاه نکنند و دید خوبی پیدا اشته باشند.
رئیس اداره آموزش آموزشکده فنی دختران شهرکرد با ابراز تاسف از نگاه ناخوشایند نسبت به دانشآموزانی که به رشتههای فنی و حرفهای گرایش پیدا میکنند، افزود: این نگاه حتی در آموزش و پرورش دیده میشود، بدین نحو که تصور میشود افرادی که توانایی تحصیل در رشتههای نظری را ندارند، در هنرستان تحصیل میکنند.
رئیس اداره آموزش آموزشکده فنی دختران شهرکرد ارائه وبینارهایی بهمنظور توضیح آینده شغلی مشاغل رشتههای فنی و حرفهای را از جمله فعالیتهای در دست اقدام در روزهای کرونایی برشمرد و ادامه داد: دانشآموزانی که در رشتههای نظری تحصیل میکنند، ممکن است پس از گذراندن کنکور و قبول شدن در رشتههایی که بازار کاری برایشان وجود ندارد مایوس شوند، اما تحصیل در رشتههای فنی و حرفهای سبب یادگیری حرفهای شده و باعث ایجاد کارآفرینی میشود.
مختاری گفت: بهعنوان مثال فردی که در رشته طراحی دوخت تحصیل کند پس از فراغت از تحصیل، حداقل میتواند در یک مزون لباس مشغول بهکار شود یا شخصی که رشته کامپیوتر درس بخواند روحیه فنی پیدا میکند.
وی کارآفرینی را اولویت نخست افراد در حال تحصیل در دانشکده فنی عنوان و تصریح کرد: اساتید و دانشجویان موفق رشتههای فنی میتوانند در مدارس حضور پیدا کرده و از مزیتهای این رشتهها صحبت کنند.
رئیس اداره آموزش آموزشکده فنی دختران شهرکرد تاکید کرد: بهعلاوه اگر دانشآموزی عزم و اراده قوی داشته باشد، بهراحتی میتواند رشته خود را تا مقطع دکترا ادامه دهد.
وی در خصوص تعامل با آموزش و پرورش اظهار کرد: متاسفانه همکاری این ارگان برای وقت گذاشتن و هدایت دانشآموزان به سمت و سوی رشتههای فنی و حرفهای کمرنگ است و تنها جلسهای که در این خصوص تشکیل میشود مربوط به زمانی بوده که اسامی دانشآموزان برای تعیین رشته دبیرستان به آموزش و پرورش ارسال میشود.
مختاری با بیان اینکه خود در گذشته شاغل در آموزش و پرورش بوده است، یادآور شد: من نیز مانند سایر مردم نگاه مثبتی به رشتههای هنرستان نداشتم، اما زمانی که در آموزشکده فنی دختران مشغول به فعالیت شدم، نوع نگاهم به این رشتهها تفاوت پیدا کرد.
مختاری تحصیل در رشتههای آموزشکدههای فنی را بهصورت پیوسته و ناپیوسته عنوان و تصریح کرد: حدود ۱۷۰۰ دانشجو در آموزشکده فنی دختران در حال تحصیل هستند و آمار دختران استان در این رشتهها بالاتر از پسران است.
رئیس اداره آموزش آموزشکده فنی دختران شهرکرد تعداد رشته کاردانی این آموزشکده را هشت رشته در مقطع کاردانی و پنج رشته در مقطع کارشناسی مطرح و بیان کرد: حسابداری، حسابداری مالی، تربیت کودک، کامپیوتر، فناوری اطلاعات، گرافیک، معماری و معماری سنتی رشتههای کاردانی و حسابداری، نرمافزار کامپیوتر، معماری، گرافیک را رشتههای مقطع کارشناسی این آموزشکده هستند.
وی تاکید کرد: بهصورت تقریبی میتوان گفت که ۶۰ درصد از دانشجویان آموزشکده فنی استان جذب بازار کار در مشاغل دولتی و حرفههای کارآفرینی شدهاند.
در ادامه به گفتوگو با یکی از فارغالتحصیلان رشته طراحی و دوخت آموزشکده فنی دختران شهرکرد پرداختیم، صنم عبداللهی از دانشجویان گذشته این آموزشکده است که خود را فرد موفقی میداند، بههمین دلیل بر آن شدیم تا از کسبوکار و شرایط کاری وی در جامعه کنونی که بسیاری از تحصیلکردههای ما بیکار هستند، مطلع شویم.
عبداللهی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پس از فارغالتحصیلی از آموزشکده برای راهاندازی یک مزون لباس اقدام کردم، بهعلاوه به ادامه تحصیل نیز پرداخته و مدرک کارشناسی ارشد خود را کسب کردم و در حال حاضر در حال تدریس در دانشکده فنی دختران شهرکرد هستم.
وی درخصوص تاثیر دروس رشته طراحی و دوخت بر ایجاد کارآفرینی تصریح کرد: خیاطی، طراحی اندام، طراحی لباس، سوزندوزی، آموزشهای نقاشی روی پارچه و نکات دیگر را در آموزشکده آموزش دیدیم، پس از گذراندن این دروس به خیاطی و تزئین لباس پرداختم و این دو زمینه را بهصورت مفصل ادامه داده و آنگاه برای راهاندازی مزون مبادرت کردم.
این کارآفرین، رضایت مشتریها را یکی از شروط اصلی کار عنوان کرد و توضیح داد: رشته و کار خود را دوست دارم و بهنظر من، مشتری، مشتری را به همراه دارد.
این مدرس دانشگاه به زمان انتخاب رشته خود در اوایل دبیرستان اشاره و اظهار کرد: در ابتدا علاقهای به این رشته نداشتم، در واقع آگاهی لازم را نداشته اما زمانی که وارد آموزشکده شده و دروس را گذراندم به دنیایی از اطلاعات وارد شده و علاقهمند به هنر شدم.
عبداللهی با بیان اینکه ۱۵ سال است که به حرفه خیاطی و طراحی میپردازد، افزود: به محض فارغالتحصیلی شروع بهکار کردم، فعالیت خود را از کم شروع کرده، بدین صورت که کار خود را با یک چرخ دستی آغاز، سپس چرخها را تعویض کرده و چرخ خیاطی حرفهای خریداری کردم.
وی گفت: در شرایط کنونی از اینکه رشته طراحی و دوخت را انتخاب کردم احساس خوبی داشته، بهعلاوه نقش اساتید را در علاقهمندی به حرفه خود بسیار موثر میدانم.
این کارآفرین درآمد ماهیانه خود را بهصورت متوسط حدود پنج میلیون تومان عنوان و بیان کرد: البته همه شرایط به تعداد مشتری بستگی دارد.
عبداللهی گفت: خوبی رشتههای فنی در این است که دغدغهای برای یافتن شغل وجود ندارد و خود فرد به تنهایی میتواند کار کند، پیشنهاد من به دانشآموزان توجه به علاقه برای انتخاب شغل و آینده کاری آن است و همانطور که مشاهده میکنیم بسیاری از افراد معروف نیز در مشاغل مربوط به طراحی و لباس ورود پیدا کردهاند.
وی در پایان به افراد توصیه کرد که وقت خود را هدر نداده و از فرصتها حداکثر استفاده را داشته باشند.
انتهای پیام